Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tribünler niye boş?

Almanya'da 10 günde 5 hazırlık maçı yapan A Millî Takımın boş tribünlere karşı oynaması teknik direktör Fatih Terim'i üzdü. Terim, ''Seyircisiz oynamak hoş değil. Biz bu hazırlık maçlarını hem deplasmana hazırlanalım hem de yurtdışındaki vatandaşlarımızla beraber olalım diye organize ettik'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-2 galip geldiğimiz Angola maçında ortaya koydukları futboldan dolayı futbolcularını kutladı. Fatih Terim, Nihat Kahveci ve Gökhan Zan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''Futbolcularım maç oynaya oynaya tecrübe kazanacaklar'' dedi. Çok diri ve Dünya Kupası finallerine hazır bir takımla oynadıklarını belirten Terim, ilk yarıda Angola'nın daha üstün bir futbol oynadığını söyledi.

İkinci yarıda oyunu dengeleyerek daha baskılı oynayan taraf olduklarını kaydeden Terim, 10. günde 5. hazırlık maçlarını yaptıklarına dikkati çekerek, ''Bu maçta fiziksel eksikliğimiz olmasına rağmen galip gelmeyi bildik'' diye konuştu. Her iki takım için de güzel bir hazırlık maçı olduğunu ifade eden Terim, maçı az sayıda taraftarın izlediğinin hatırlatılması üzerine, ''Seyircisiz oynamak tabii ki hoş değil. Biz bu hazırlık maçlarını hem deplasmana hazırlanalım hem de yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla beraber olalım diye organize ettik'' dedi.

SAVUNMA HATALARI

Bir gazetecinin, ''Angola karşısında ilk yarıda çok gol pozisyonu verilmesini neye bağlıyorsunuz'' biçimindeki sorusu üzerine Terim, ''Futbolcular oynaya oynaya tecrübe kazanacaklar. Oyuncular Angola'nın hızlı oyuncuları karşısında tereddütte kaldılar. Çıkalım mı, kademe mi yapalım diye. İkinci yarıda bu sorunu hallettik. Bir de diri bir takıma ve Dünya Kupası'na hazırlanan dinlenmiş bir takıma karşı 2 günde bir maç oynayan bir takım olarak fiziki yorgunluğumuz da var. Bunu da eklememiz gerekiyor'' diye konuştu.

Terim, ''Türkiye burada Dünya Kupası'na katılacak takımlarla hazırlık maçları yapıyor. Ancak kendisi burada yok. Almanya'da olamadığınız için kendinizi nasıl hissediyorsunuz'' biçimindeki soruya da, ''Tabii ki çok da iyi hissetmiyorum. Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olması gerektiğini düşünüyorum. Ortada dramatik bir durum var'' diye cevap verdi.

Deneyimli teknik adam milli takım formasını alan bir oyuncunun bunu yitirmeme adına çok efor sarfetmesi gerektiğine işaret ederek, Uğur Boral'ın kendisini daha da geliştireceğine inandığını, oynadığı futbolun da gelecek için iyi bir sinyal verdiğini anlattı.

04.06.2006


 

Nihat: Milli Takımı ço iyi bir gelecek bekliyor

A Milli Takımın yıldız futbolcularından Nihat Kahveci, Almanya'da çok yoğun tempoda maçlar yaptıklarına işaret ederek, bu temponun yorucu olduğunu, ancak yine de başarılı birfutbol oynadıklarını söyledi.

İlk kez milli formayı giyen arkadaşlarla birlikte oynadıklarının altını çizen Nihat, henüz istenen düzeyde olmadıklarını, ancak bazı hataların düzeltilmesi durumunda bu takımın çok iyi bir gelecek vaatettiğini sözlerine ekledi.

Milli Takımın genç futbolcusu Gökhan Zan ise şu ana dek Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmış 3 takıma karşı mücadele ettiklerine dikkati çekerek, ''Genç bir ekibiz. Takım olma yolunda iyi ilerliyoruz. Hocamızın isteklerini saha içinde yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Eksiklerimiz var ve bunları en aza indirmek için çaba gösteriyoruz'' dedi.

04.06.2006


 

F.Bahçe'de transferleri yeni antrenör yapacak

Fenerbahçe Kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, futbolcuların teknik direktörün istekleri doğrultusunda transfer edilmesi gerektiği ilkesine inanıldığından dolayı, bütün futbolcular ve kulüplerle yapılan görüşmelerin teknik direktörün kesinleşmesine kadar dondurulduğu da ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü, borcunun 106 milyon Dolar olduğunu açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, borç miktarının 150 milyon Dolar olduğu şeklindeki basında yer alan haberlere cevap verilerek, ''Bu borç miktarı doğru değil. 20 Mayıs tarihi itibarı ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün borcunun, 60 milyon Doları kısa ve uzun vadeli bankalara, 46 milyon Doları da kulüplere, sporculara ve yatırım tedarikçilerine olmak üzere toplam 106 milyon Dolardır'' denildi. Açıklamada, ''Aynı dönemdeki gelirler toplamı ise 119 milyon Dolardır '' ifadesine yer verildi. Açıklamada, futbolcuların teknik direktörün istekleri doğrultusunda transfer edilmesi gerektiği ilkesine inanıldığından dolayı, bütün futbolcular ve kulüplerle yapılan görüşmelerin teknik direktörün kesinleşmesine kadar dondurulduğu da ifade edildi.

04.06.2006


 

Roberts: Beşiktaş'a gelirim

Beşiktaş uzun süredir peşinde olduğu ve iki gün önce bonservis bedelini arttırarak 2 milyon sterlin ödemeyi kabul ettiği Wigan Athletic'in golcüsü Jason Roberts'ın transferini bitirmek üzere.

Yıldız futbolcunun dün İngiliz kulübüne veda ettiği belirtildi. Siyah-beyazlı kulübün hocası Jean Tigana'nın raporuna göre almak için uğraş verdiği İngiliz futbolcu Jason Roberts transferinde sona gelindiği ifade edildi.

İngiliz basınına bir açıklama yapan golcü futbolcu, "Kulübümün bana önerdiği sözleşme ve şartlar kabul edilemez düzeyde. Ben teklifi reddettikten sonra da yeni bir teklif sunmadılar. Artık Wigan Athletic defterini kapattım. Şu an Beşiktaş'ın ciddi bir teklifi var ve bana çok cazip görünüyor" dedi.

Geçen sezon İngiliz liginde attığı 14 golle Wigan'ın en golcü oyuncusu olan Roberts, kulübünün kendisine karşı olan tutumu hak etmediğini belirterek, "Benim için bitti, kulübümün bana davranış tarzı çok saygısızca. Olsun, ama benim için artık değişiklik yapma zamanı" diye konuştu.

İngiliz kulübüyle köprüleri atan Jason Roberts'ın, kendisine en iyi teklifi yapan Beşiktaş ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Roberts, "Beşiktaş, UEFA Kupası'nda yer alacak. Takımın teknik direktörü de Jean Tigana. Taenıdığım ve güvendiğim bir teknik adam" diye konuştu.

04.06.2006


 

Hakan Şükür ve Sabri çorbacıda taciz edildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde şampiyonluk kutlamasına katılan Galatasaraylı futbolcular Hakan Şükür ve Sabri Sarıoğlu, iki gencin sözlü tacizine uğradılar.

Alanya'da Galatasaraylılar Platformu'nun, ''20.45 Gecesi'' adı altında düzenlediği şampiyonluk kutlamasına katılan Hakan Şükür ve Sabri Sarıoğlu, kutlamalar sonrasında taraftarla birlikte diskoya giderek bir süre eğlendiler.

İki futbolcu, Galatasaray Kongre Üyesi ve Alanyalı işadamı Hilmi Tokuş'un daveti üzerine, disko çıkışında çorbacıya gitti. Burada, yan masada oturan bazı gençler futbolculardan imza isterken, bir başka masada oturan iki genç ise sözlü tacizde bulundu. Masadaki gençlerden biri ''Biz Ankaragüçlüyüz. İmza şov yapmanıza gerek yok, imzanın iyisini biz atarız'' diye konuşunca, futbolcuların masasında bulunan bir kişi gençlere karşılık verdi. Bunun üzerine arbede yaşandı.

Yaşanan arbedede Sabri Sarıoğlu'nun gömleği yırtılırken, gençler lokantadan güçlükle çıkarıldı. Gençlerin, lokanta dışında da sataşmaları devam edince Hakan Şükür, gençlerin yanına giderek, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Bu arada futbolcuların yanında bulunan kişilerle, sözlü sataşan gençler arasında yine arbede yaşandı.Bunun üzerine iki futbolcu, lokantadan ayrılarak otellerine döndüler.

04.06.2006


 

Kupada ilk maç Cumaya

Yılın en önemli spor organizasyonu olan 18. Dünya Kupası finalleri, 9 Haziran 9 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın 12 ayrı şehrinde ve stadında gerçekleştirilecek.

Kupanın açılış maçında, evsahibi Almanya ile Kosta Rika, 9 Haziran Cuma günü, TSİ 19.00’da, Münih’teki Allianz Arena’da karşılaşacak. Finallerde, 8 grupta toplam 32 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek. Kupada 2. turdan itibaren tek maçlı eleminasyon sistemi uygulanacak. Dev organizasyonda 2. tur karşılaşmaları 24 Haziranda başlayacak. Çeyrek final maçları 30 Haziran ve 1 Temmuz, yarı final karşılaşmaları ise 4 ve 5 Temmuzda yapılacak. Kupada üçüncülük maçı 8 Temmuz Cumartesi günü Stuttgart, final maçı ise 9 Temmuz Pazar günü başkent Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

04.06.2006


 

Galatasaray'da eğlenceye devam

Muğla'da, Galatasaray coşkusu yaşandı. Taraftarlar, Muğla Galatasaraylılar Derneği binasının açılışı için Muğla'ya gelen Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat, yönetici Fatih Gökşen ve eski yöneticilerden Ergun Gürsoy yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

Dernek binasının açılışını yapan Galatasaraylı üç yönetici, akşam CNS Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonluk balosuna katıldı. Havai fişek ve meşalelerin renklendirdiği gecede 'Ultraslan' genç taraftar grupları sık sık tezahüratta bulundular. Gecede özellikle Adnan Polat'a büyük sevgi gösterilerinde bulunan davetliler, Polat ile fotoğraf çektirip, imza alabilmek için kuyruklar oluşturdular. Gecenin en ilginç olayı ise, Fenerbahçeli Emir ve Berk adlı 2 küçük çocuğun Adnan Polat'ın yanına gelerek, Galatasaray'ı tebrik etmesi oldu. Bunun üzerine Polat iki çocuğu öperek, fotoğraf çektirdi ve "İşte sportmenlik budur. Herkesi dostluk ve centilmenliğe davet ediyorum. Sporun kardeşliğine inanalım" dedi.

04.06.2006


 

Trabzonspor'un kupalarına şaşırdı

Trabzonspor'la 3 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı Sebastiao Lazaroni, Bordo-mavili kulübün müzesini gezdi.

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, ve Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ile birlikte yemek yiyen Lazaroni, daha sonra Trabzonspor Kulübü'nün müzesini gezdi. Sadri Şener Sosyal Binası'nda bulunan müzeye giden Brezilyalı teknik adamın, gördüğü onlarca kupadan etkilendiği görüldü. Şeref defterine de görüşlerini dile getiren Sebastiao Lazaroni, basın mensupları tarafından kupayla birlikte resim çekilme isteğini ise geri çevirdi. Alınan kupanın kulübün tarihi için ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Brezilyalı teknik adam, "İnşallah benim yönetimdeki Trabzonspor'da kupa yada kupalar kazanır" dedi.

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004