Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteliler TMK’ya karşı

Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 250 profesör, birçok öğrenci ve akademisyen dahil olmak üzere toplam 3100 kişi tarafından imzalanan ortak açıklamada, TMK tasarısından duyulan endişeler dile getirildi. Açıklamada, “Mevcut yasalarca cezalandırılamayacak hiçbir suç yok iken, terörün tanımını genişleterek, basın ve üniversiteler de dahil olmak üzere, birçok sivil kuruluşa ağır cezaî yaptırımlar getiren bu yasa, belli ki terörle değil, toplumla mücadele etmeyi hedeflemektedir” denildi.


17 Aralık ve 3 Ekim kararlarıyla trene bindik

AB sürecinin 1960’lı yıllarda başladığını belirten Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “O günlerden bu günlere baktığımızda Türkiye’nin tam üye olması için

İmamhatipliler: Hükümet zikzak çizmeyi bıraksın

Ankara’da 4 Haziran günü toplanan İkinci İmam Hatipliler Kurultayı çalışmalarını tamamladı. Kurultay sonrasında yayınlanan sonuç bildirisinde, “Katsay


  Erdoğan: AB geçici hedef değil

Başbakan Erdoğan, AB katılım sürecinin ilk günkü kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “AB hedefimiz geçici bir hedef, dönemsel bir strateji değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine uygun olarak, milletimizin her bir ferdini en ileri hayat standardına kavuşturma hedefidir. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz” dedi.


  Yargıtay: Dink suç işlemedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e, Türklüğü tahkir ve tezyiften verilen mahkûmiyetin onanmasına ilişkin kararının ‘’suçun oluştuğu’’na yönelik bölümüne itiraz etti.


  FT: Türkiye’nin AB süreci bu yıl durabilir

İngiliz The Financial Times gazetesi, Türkiye’deki insan hakları noktasındaki gidişat ve Kıbrıs konusunda yaşanan sorunlar sebebiyle Ankara’nın Avrupa Birliği sürecinin bu yıl durabileceğini yazdı.


  SP'li Hatipoğlu: Önümüzde tehlikeli süreç var

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatiboğlu, Danıştay baskınının ardından ardı ardına çete haberlerinin gündeme geldiğini belirterek, ‘’Şiddet, baskı, şantaj, tezgâh ve çete haberleri önümüzde zorlu-kirli ve tehlikeli bir sürecin bulunduğunu göstermektedir’’ dedi.


  AKP'de ihraç günü

AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen, partinin Müşterek Disiplin Kurulunun oybirliğiyle verdiği kararla partiden ihraç edilirken, Afyon Milletvekili Mahmut Koçak da kesin ihraç talebiyle Disiplin Kuruluna sevk edildi. Geçen, seçim bölgesindeki yolsuzluk iddialarını gündeme getirmesiyle dikkat çekmiş, Koçak ise parti yönetimine ve Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle gündeme gelmişti.


  Müdürlere çete soruşturması

Eryaman’daki operasyonda gözaltına alınan bazı zanlıların iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı, Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı ile Merzifon Emniyet Müdürü hakkında idari soruşturma başlattı.


  Sezer, memura ek zam istedi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, değişen şarlar sebebiyle memur ve emekliler için de ek zammın ‘’şart olduğunu’’ kaydetti.


  Cenevre’de zorlu ‘frekans’ pazarlığı

Türkiye, dijital radyo ve televizyon yayıncılığı açısından hayati önem taşıyan frekanslar konusunda 21 ülkeyle çetin bir pazarlık yapıyor.


  Diplomatlar yeşil sahada mücadele edecek

Aralarında ABD, Rusya ve İngiltere gibi ülkelerin büyükelçiliklerinin de bulunacağı Elçiliklerarası Futbol Turnuvası’nın kura çekimi, birçok ülkenin büyükelçisinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.


  Vergilendirme, tarama masasında

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında süren katılım müzakerelerinde, 16. başlık olan vergilendirmeyle ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı.


  Deprem bilgileri uydudan toplanacak

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, TÜRKSAT’ın, ABD’nin QuakeSAT uydusuna benzer, deprem parametrelerini toplayacak bir mikro uydunun tasarımına başladığını bildirdi.


  KİK, Hatay’daki belediye ihalelerini incelemeye aldı KİK, Hatay’daki belediye ihalelerini incelemeye

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hasan Gül, Hatay’daki belediye ihaleleri ile ilgili iddialar hakkında inceleme başlattıklarını bildirdi.


  Osmanlı’dan kalan son raylar da yenileniyor

Osmanlı Devleti döneminde, Alman, İngiliz ve Finlandiyalı firmalar tarafından Anadolu’ya örülen ve Bağdat demiryolu hattının bu zamana kadar yenilenmeyen tek bölümü olan Gaziantep-Nusaybin hattı, tamamen yerli üretim ile yenileniyor.


  Eminönü Sempozyumu 17 Haziran’da başlıyor

Eminönü Belediyesi, Türkiye ve dünyanın dikkatini Eminönü’nün üzerine çekmek ve bölgenin, tarihî, ticarî, sosyal, kültürel ve turistik açıdan cazibe merkezi olmasını sağlamak amacıyla 17-19 Haziran 2006 tarihleri arasında 1. Uluslararası Eminönü Sempozyumunu gerçekleştirecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004