Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: AB geçici hedef değil

Başbakan Erdoğan, AB katılım sürecinin ilk günkü kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “AB hedefimiz geçici bir hedef, dönemsel bir strateji değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine uygun olarak, milletimizin her bir ferdini en ileri hayat standardına kavuşturma hedefidir. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz” dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AB konusuna değindi. Geçen haftayı verimli çalışmalarla geçirdiklerini, çeşitli illerde coşku heyecan dolu açılışlarda milletle birlikte olduklarını, Ankara’da ise 9. Kalkınma Planının 7 yıl için hazırlanan hedeflerini açıkladıklarını anlatan Erdoğan, ayrıca Almanya, Rusya, İsrail dışişleri bakanlarını ağırladığını söyledi. AB süreci başta olmak üzere, diğer uluslararası meseleler üzerinde Türkiye’nin tezlerini kendilerine anlattığını kaydeden Erdoğan, Anadolu’da gittiği her şehirde muazzam bir coşku ve heyecana tanık olduğunu ifade etti. ‘’Türkiye AK Parti ile AK Parti Türkiye ile birlikte büyüyecek’’ dediklerini hatırlatan Erdoğan, Türkiye’ye yeni bir siyaset tarzı getiren AK Parti’nin, hakla ve Türkiye ile büyüdüğünü vurguladı. ‘’Milletle birlikteliğimiz her şeyden daha önemlidir’’ diyen Erdoğan, bütün eylem ve icraatlarının bu birliği güçlendirdiğini belirtti. Erdoğan, ‘’Türkiye AK Parti ile büyüyor, büyümeye devam ediyor. 3 Kasımda girdiğimiz ilk seçimden sonra toplumsal desteğimizi yerel seçimlerde yüzde 35’ten yüzde 42’ye çıkardık. Ülkeye getirdiğimiz demokratik güven ve istikrarla birlikte parti ve siyasetle biz de büyüdük. Bunun en önemli karşılığı, stadyumları, şehir meydanlarını dolduran on binler, yüz binlerdir. Bütün milletimizin tek bir talebi var; huzur, güven ve istikrar içinde büyümek ve kalkınmaktır’’ dedi.

“ÖNÜMÜZDE YENİ BİR HEDEF VAR”

Hükümet olarak, geride bıraktıkları zaman zarfında önemli dönüm noktalarını yaşadıklarını, Türkiye’nin, önce 17 Aralık daha sonra 3 Ekimde, 42 yıllık AB yürüyüşünün en kritik aşamalarını geçtiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Artık, AB tarama sürecinin sonuna geliyoruz. Şu ana kadar 18 fasılda ayrıntılı olarak, 22 fasılda da tanıtma olarak tamamlandı. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var; inşallah 12 Haziranda AB müzakere sürecini fiilen başlatılması, başlamasıdır. Yani, bir hafta sonra Türkiye, yeni bir başlangıç yapıyor. Önümüzdeki süreci de sağlam durarak, milletimizin ali menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak, inşallah başarıyla yürüteceğiz. AB katılım sürecimiz, ilk günkü kararlılık hızıyla devam ediyor. Bundan kimsenin endişesi olmasın. AB hedefimiz geçici bir hedef, dönemsel bir strateji değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine uygun olarak, milletimizin her bir ferdini en ileri hayat standardına kavuşturma hedefidir. Bunu, böyle bilelim. Bu hedefe, adım adım ilerliyoruz. Gerek AB gerekse biz, katılım sürecine en üst düzeyde özen ve hassasiyetle yaklaşıyoruz.’’

Temmuz ayında AB dönem başkanlığını devralacak Finlandiya’nın Başbakanı’nın Mayısta Ankara’da olduğunu ve son derece verimli, yararlı bir ziyaretin gerçekleştiğini; 2007 başında dönem başkanlığını devralacak olan Almanya’nın Başbakanı ile Almanya’da bir araya geldiğini, kendisini sonbaharda Ankara’da ağırlayacağını bildiren Erdoğan, ‘’Bütün bu trafik, ilişkilerin sadece Türkiye açısından değil, AB açısından da önemini gösteriyor. Keza, AB sürecindeki gelişmeler, Bakanlar Kurulunun değişmez gündem maddesi kalmaya devam ediyor’’ dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, grup taplantısında buğday taban alım fiyatı ve üreticilere verilecek primi de açıkladı. Erdoğan, ‘’Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için 0,375 YTL fiyat uygulanacak. Ayrıca üreticilere kilogram başına 0,035 YTL prim ödenecek. Böylece buğday için toplam 0,410 YTL destekleme yapılmış olacak’’ dedi.

/ ANKARA

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversiteliler TMK’ya karşı

  17 Aralık ve 3 Ekim kararlarıyla trene bindik

  İmamhatipliler: Hükümet zikzak çizmeyi bıraksın

  Çiçek: Türkiye çeteler ülkesi olamaz

  Erdoğan: AB geçici hedef değil

  Yargıtay: Dink suç işlemedi

  FT: Türkiye’nin AB süreci bu yıl durabilir

  SP'li Hatipoğlu: Önümüzde tehlikeli süreç var

  AKP'de ihraç günü

  Müdürlere çete soruşturması

  Sezer, memura ek zam istedi

  Cenevre’de zorlu ‘frekans’ pazarlığı

  Diplomatlar yeşil sahada mücadele edecek

  Vergilendirme, tarama masasında

  Deprem bilgileri uydudan toplanacak

  KİK, Hatay’daki belediye ihalelerini incelemeye aldı KİK, Hatay’daki belediye ihalelerini incelemeye

  Osmanlı’dan kalan son raylar da yenileniyor

  Eminönü Sempozyumu 17 Haziran’da başlıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004