Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Küfür istemiyorum

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, yeni sezon öncesi taraftarlara seslenerek, "Seyircilere sesleniyorum. Lütfen annelerimizi rahat bırakın, beyaz bir futbol önümüzdeki sezon Galatasaray'a yakışır maçlar istiyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Spor Zamanı Programı'na katılarak gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Canaydın, büyük sıkıntılar çektiklerini ancak şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın istifa etmesini ise Başkan Canaydın, şöyle yorumladı: "Aziz Başkan'ın yerine kendimi koyuyorum, geçirdiğim 15 gün içerisinde hem kupayı hem de ligi kaybedişini düşünüyorum. Bende Türkiye'nin en büyük takımının başkanıyım o anda bizim şampiyonluğumuzu gölgede bırakmak istediğini düşünmüyorum. Ama böyle şüphe herkes tarafından yazıldı çizildi ve gündemi doldurmaktan öteye gitmedi. "

Gelecek sezona yönelik yabancı transferi konusunda programda açıklamalarda bulunan Canaydın, "İmkanlarımız dahilinde en iyi oyuncuları kadromuza dahil etmek istiyoruz. Biz hakikaten Popescu, Tafarel, Hagi ile üç süper oyuncuyu yakalamıştık. Bugün hedefi küçültmenize imkan var mı? Mondragon'u gitmişken geri aldık, Song ciddi bir transfer, Frank de Boer ve Conceicau ciddi bir transferdi ama maya tutmadı. Real Madrid'i inceleyin. Dünyanın dokuz büyük oyuncusu ile mayayı tutturamadığı anlar oldu" dedi.

Galatasaray Kulübü'nde olaylı bir şekilde ayrılan Ribery'nin Fransa'nın en popüler oyuncusu olduğunu belirten Canaydın, "Şuanda dosyamız FIFA'da. Dosyamızı inceleyenler CAS'dan çıkacak sonuca göre Altı ile Sekiz milyon Avro alacağımız söylediler, bizim talebimiz On milyon Avro. On beş milyon Avro da verseler ben Ribery'nin geri gelmesini ısrarla isterim çünkü çok ağırıma gitti" diye konuştu.

Yapılan transferlerin kendi onayından geçtiğini kaydeden Başkan Canaydın, "Ben onaylamazsam hiçbir transfer gerçekleşmez. Transferin başında, ortasında, sonunda değil her yerinde benim kararım önemlidir" dedi. Başkan, Galatasaraylı taraftarların şampiyonluk kutlamaları sırasında hindilere forma giydirmesini tasvip etmediğini kaydetti. Canaydın, yeni sezon öncesi seyircilere de seslenerek, "Lütfen annelerimizi rahat bırakın, küfür etmeyin" dedi. Canaydın, Ocak ayı içinde yapılan Futbol Federasyonu seçimlerinde kendisine başkanlık teklifi geldiğini belirterek, "Federasyon başkanlığı teklifi geldi. Ben hayır dedim" diye konuştu.

07.06.2006


 

Lazaroni'ye güveniyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, herkese göre teknik direktör almalarının söz konusu olamayacağını belirterek, Lazaroni ile kan uyumunu sağlayacaklarına inandıkları için takımın başına getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de birilerinin istediği gibi teknik direktör getirilmediği zaman eleştirilere maruz kalındığını ifade eden Asbaşkan Sayitoğlu, "Trabzonspor'un başına herkese göre teknik direktör getiremeyiz. Birilerinin kendi düşüncesinde veya kendi istediği hocayı getirmediğiniz zaman eleştirilere maruz kalıyorsunuz. Trabzonspor, gelen yabancı teknik adam olsun futbolcu olsun uyum sorunu yaşıyor. Biz Lazaroni ile uyum sorunu yaşamayacağız. Kan uyumunu Lazaroni ile sağlayacağımıza inandığımız için takımın başına getirdik. Bizim için en iyi hoca o, onunla uyum sorunu yaşamayacağız" diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam Lazaroni'nin çok mütevazi ve sevecen bir insan olduğunu belirten Asbaşkan Sayitoğlu, "Kendisine tahsis edilen evi gezdirdiğimiz zaman, evin kendisine çok büyük olacağını ve şehirden uzak olması nedeniyle insanlarla iç içe olan bir yer istedi. Kendisi bize 'Ben çıkıp bir yerde oturup insanlarla birlikte oturmam lazım. Bir şeye ihtiyacım olduğu zaman çıkıp marketten kendim alabilmeliyim' gibi ifadeler kullandı" dedi.

Lazaroni'nin birçok kulüp çalıştırması ile ilgili olarak ise Sayitoğlu, "Bu Lazaroni ile ilgili olduğu kadar çalıştırdığı kulüplerle de ilgili olabilir. Trabzonspor'da böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Fenerbahçe ile Avrupa'da büyük bir başarıya imza atmış bir teknik adam. Trabzonspor'u hedeflerine taşıyacağına inandığımız için Lazaroni'yi takımın başına getirdik. Teknik adam konusunda titiz ve aceleci davranmamızın nedeni Trabzonspor'u yarınlara taşıyacak bir teknik adamla anlaşmaktı. Bundan da doğru bir tercih yaptığımıza inanıyorum. Lazaroni'nin yardımcısının kim olacağına da karar verdikten sonra transfere hız vereceğiz" diye konuştu.

07.06.2006


 

Dünya Kupasında en başarılı Brezilya

Finallerin tüm unvanlarını elinde bulunduran Brezilya, bugüne kadar 17 kez düzenlenen finallerin tamamına katılan tek takım olarak dikkat çekti. Sambacılar, Dünya şampiyonluğuna 5 kez uzanma başarısını da gösterdi.

Futbolda dünyanın en büyük organizasyonu olan Dünya Kupası finalleri tarihinin en başarılı ülkesi Brezilya oldu. İlk olarak 1930 yılında Uruguay'da gerçekleştirilen Dünya Kupası finallerinin tüm unvanlarını elinde bulunduran Brezilya, bugüne dek 17 kez düzenlenen finallerin tamamına katılan tek takım olarak dikkat çekti. Dünya şampiyonluğuna 5 kez uzanma başarısı göstererek, bu kupayı en çok kazanan takım olan Brezilya, ayrıca finallerde en çok maç oynayan (87), en çok galip gelen (60) ve en çok gol atan (191) takım ünvanlarını da elinde bulunduruyor.

BREZİLYA 1, TÜRKİYE 32.

Dünya Kupası finallerine bugüne dek 69 değişik ülke katıldı. Oynanan tüm maçlara göre genel klasmanda Brezilya ilk sırayı alırken, Türkiye ise 32. sırada bulunuyor. Genel klasmanda Brezilya'yı, bu kupayı 3 kez müzesine götürmeyi başaran Almanya ile İtalya izliyor. Dünya kupası finallerine 2 kez katılan Türkiye ise 10 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 4 de yenilgi alarak genel klasmanda 32. sırada yer aldı.

GALİBİYETLERİ YOK

Dünya kupası finallerine katılmalarına rağmen galibiyet yüzü göremeyen 17 ülke bulunuyor. Honduras, İsrail, Mısır, Kuveyt, Avustralya, Bolivya, Irak, Kanada, Hollanda Antilleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Yunanistan, Haiti, Zaire, El Salvador, Slovenya ve Çin mücadele ettikleri finallerde ülkelerine galibiyet sevinci yaşatamadı.

GOL ATAMAYANLAR

Finallerde yer alan 69 ülkeden 6'sı ise bir kez bile gol atmayı başaramadı. Avustralya, Kanada, Hollanda Antilleri, Yunanistan, Zaire ve Çin gol atamayan ülkeler olarak dikkat çekti.

PUANSIZ DÖNDÜLER

Almanya'da 18.'si düzenlenecek olan dünya kupası finallerinde, puan alamayan 11 ülke milli takımı bulunuyor. Irak, Kanada, Hollanda Antilleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Yunanistan, Haiti, Zaire, El Salvador, Slovenya ve Çin finallerde oynadıkları tüm maçları kaybettiler ve puan alamadılar.

Prim şampiyonu İspanya

2006 Dünya Kupası'na katılan 32 ülke arasından kupayı kazanmak için verilen primlerde İspanyol Milli Takımı 540 bin'er Avro ile ilk sırada yer aldı. İspanyol Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nı kazanmaları halinde milli takımdaki her oyuncuya 540 bin'er Avro (toplamda 14.5 milyon Avro) ödeme vaadinde bulunurken, bunu 438.148'er Avro ile İngiltere Milli Takımının oyuncuları izliyor. Listede Güney Kore 400 bin'er Avro ile 3., Almanya 300 bin'er Avro ile 4., İtalya 250 bin'er Avro ile 5., Fransa 240 bin'er Avro ile 6., Brezilya 155.775'er Avro ile 7. sırada bulunuyor.

07.06.2006


 

Kayserispor'a Arjantinli golcü

Kayserispor, Arjantin'in Atletico Rafaela takımından forvet Leonardo Andreas İglesias ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı

Kadir Has Kulüp Tesislerinde düzenlenen törenle, kendisini sarıkırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Arjantinli forvet, Türk futbolunu dünya 3.'sü olduğundan beri yakından takip ettiğini söyledi.

07.06.2006


 

Antalyaspor'da Cordoba sesleri

Beşiktaş'ın eski kalecisi Cordoba, Antalyasporlu yöneticiler ile görüşmek için İstanbul'a geliyor

Transfer komitesinde görevli Antalyaspor yöneticisi Efe Kırmızıoğlu, Antalyaspor'un kaleci sorununu Cordoba ile gidermek istediklerine belirterek, ''Beşiktaş'ın eski kalecisi Cordoba ile İstanbul'da görüşeceğiz. Bu akşam İspanya'dan İstanbul'a gelecek'' dedi.

07.06.2006


 

Beşiktaş, Bobo'yu borsaya bildirdi

Beşiktaş Kulübü, kiralık olarak oynayan Deyvison Rogerio da Silva'nın (Bobo) transferi için kulübü ile görüşmelere başladı.

İstanbul Borsası'na (IKMB) gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: ''Şirketimizde kiralık olarak bulunan Deyvison Rogerio da Silva'nın (Bobo) transferi ile ilgili olarak Brezilya futbol takımlarından SC Corinthians Paulista ile görüşmelere başlanmıştır.''

07.06.2006


 

Cech yılın sporcusu

Çek Cumhuriyeti ve FC Chelsea'nin kalecisi Petr Cech, ülkesinde yılın sporcusu seçildi.

Çek Milli Takımı ve Chelsea'de sezon boyunca gösterdiği performansla yılın sporcusu ödülüne layık görülen Cech, geçen yıl da aynı ödülü kazanmayı başarmıştı. Daha önce bu ödülü 5 kez kazanan İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Pavel Nedved'i geride bırakarak ödüle ulaşan 24 yaşındaki kaleci, Dünya Kupası'nda da ülkesinin en büyük kozu olacak. Borussia Dortmund'tan Arsenal'e transfer olan orta saha oyuncusu Tomas Rosicky'nin 3. olduğu ankette Fiorentina'nın savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi 4. sırayı aldı.

07.06.2006


 

Fahri imzaladı

Beşiktaş, daha önce prensip anlaşmasına vardığı milli futbolcu Fahri Tatan ile dün resmi sözleşme imzaladı.

Fahri, Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, ikinci başkan Murat Aksu ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yücel'in de hazır bulunduğutörende, kendisini 3 yıllığına siyahbeyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Murat Aksu, Fahri'yi, teknik direktör Jean Tigana'nın da çok istediğini belirterek, ''Fahri, Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edecektir. Hayırlı, uğurlu olsun'' dedi.

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004