Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kapı kapı katliam

Irak’ta 24 sivilin öldüğü Hadise katliamının görgü şahidi Tahir El Haditî, 19 Kasım sabahı bir patlamayla uyandığını, Amerikan askerlerinin, önce bombalı saldırının olduğu yere yakın oturan yaşlı ve hasta Abdülhamid Hasan Ali’nin evine gittiklerini, buradan Hasan Ali’nin kapı komşusu Yunus Selim Risayif’in evine geçtiklerini ve silah seslerinin arttığını anlattı. El Haditî katliamı, “Askerler kapı kapı gezerek öldürdü” diye özetledi.

AP’nin haberine göre, katliamın görüntülerini dünyaya ulaştıran Hammurabi adlı Iraklı insan hakları kuruluşu üyesi Tahir El Haditi (42), katliam esnasında Hadise’deki ailesini ziyaret etmekte olduğunu söyledi. El Haditi, 19 Kasım sabahı bir patlamayla uyandığını, sonradan patlamaya 4 araçlık bir Amerikan konvoyunu hedef alan bombanın neden olduğunu ve olayda 1 Amerikan askerinin öldüğünü öğrendiğini belirtti.

Amerikalıları vuran bombanın evinden 100-150 metre ilerde patladığını belirten El Haditi, ‘’patlamadan sonra ürkütücü bir sessizlik vardı. Daha sonra gürültüler, askerlerin gittikçe artan bağırtılarını duymaya başladık’’ dedi. El Haditi, ilk silâh seslerinin sabah 07.30 civarında duyulduğunu, Amerikan askerlerinin bombalı saldırının olduğu yere yakın oturan yaşlı ve hasta Abdülhamid Hasan Ali’nin evine gittiklerini söyledi. Olayı pencereden izlediğini kaydeden El Haditi, askerlerin buradan Hasan Ali’nin kapı komşusu Yunus Selim Risayif’in evine geçtiğini ve silah seslerinin arttığını anlattı. Hastahane yetkililerine göre, saldırıda Ali ile karısı Hamise Tumah Ali, 3 oğulları, gelinleri ve torunları hayatını kaybetti. İkinci evdeyse Risayif, karısı, kız kardeşi ve 5 çocuğu öldü. Amerikan askerlerinin evden ayrıldıktan sonra feryat eden kadınların çığlıklarının duyulduğunu anlatan El Haditi, askerlerin daha sonra 10.30 civarında kendi evine yakın olan İyad Ahmed’in evine geçtiğini, burada da 4 kardeşi öldürdüğünü kaydetti.

/ BAĞDAT

09.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapı kapı katliam

  Zerkavi, 7 yardımcısıyla öldürüldü

  Somalililer Talibanlaştırmaya karşı çıktı

  İsrail elçisi: ABD, İran’a izin vermez

  Yahudiler, Necad’ı Hitler’e benzetti

  Fransa’da okulları şiddet esir aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004