Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zerkavi, 7 yardımcısıyla öldürüldü

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki El Kaide Şefi Ebu Musab El Zerkavi’nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, şiddet yolunu seçenlere, gidişatlarını çok geçmeden değiştirmeleri için bir mesajdır” dedi. Maliki gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu olay, Irak polisi ve çok uluslu güçlerin birlikte gerçekleştirdikleri operasyona yardım eden insanların işbirliğinin sonucudur. Teröristleri yakalamadaki çalışmaları için kuvvetlerimize, polisimize ve çok uluslu güçlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu arada Irak hükümetinden bir kaynak, Zerkavi’nin bir yardımcısının da yakalandığını belirtti. Yakalanan yardımcının Zerkavi ve örgütüyle ilgili önemli bilgileresahip olduğu kaydedildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki El Kaide örgütünün lideri Ürdünlü Ebu Musab El Zerkavi’nin dün gece 7 yardımcısıyla birlikte öldürüldüğünü açıkladı. Bağdat’ta basın toplantısı düzenleyen Maliki, ‘’Zerkavi, 7 yardımcısıyla birlikte Çarşamba akşamı, Bağdat’ın 50 kilometre kuzeydoğusundaki bir evde öldürüldü’’ dedi. Maliki, Zerkavi ve yardımcılarının Bakuba yakınlarında, Irak ve Amerikan askerlerinin ortak operasyonunda öldürüldüğünü söyledi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki El Kaide terör örgütü lideri Ebu Musab El Zerkavi’nin öldürülmesinin ardından, her zaman öldürülecek bir Zerkavi olabileceğiuyarısında bulundu.

El Maliki, Zerkavi’nin öldüğü Amerikan saldırısında hayatını kaybeden 7 kişinin arasında Zerkavi’ye yardım eden iki kadının da bulunduğunu belirtti.

Bu arada, Irak’taki ABD güçlerinin en üst düzey komutanı General George Casey, düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü kaydettiği Irak’taki El Kaide’nin lideri Ebu Musab Zerkavi’nin cesedinin parmak izi ve yüzünün görüntüsünden teşhis edildiğini bildirdi. Casey, Bağdat’ta, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad ile birlikte düzenlenen basın toplantısında, ancak Zerkavi’nin grubunun hala tehdit oluşturduğunu söyledi. ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad da, Irak’taki El Kaide’nin lideri Ebu Musab Zerkavi’nin öldürülmesinin ‘’büyük başarı’’ olduğunu söyledi. Zerkavi’nin ölümünün Irak’ta şiddeti sona erdirmeyeceğini ifade eden Halilzad, Irak’taki cemaatlere, mezhep çatışmalarına son vermeleri çağrısında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett de, Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zerkavi’nin ölümünün, Irak’taki savaşta bir dönüm noktası olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Öte yandan, Irak’taki El Kaide’nin lideri Ebu Musab Zerkavi’nin öldürülmesinde, geçen ay Zerkavi’nin önemli bir adamının Ürdün tarafından yakalanmasının büyük rol oynadığı bildirildi.

Ailesi: Ölümünü bekliyorduk

Bu arada, Irak’ta öldürüldüğü açıklanan Irak’taki El Kaide’nin lideri Ebu Musab Zerkavi’nin kardeşi Sayel Haleyle, bu ölüme hazır olduklarını söyledi. Ürdün’de yaşayan Haleyle, Associated Press’e verdiği demeçte, ‘’Uzun bir zamandır öldürüleceğini bekliyorduk. Şehit olacağını bekliyorduk’’ dedi. Haleyle, sözlerini ‘’İnşallah, (Zerkavi) cennetteki diğer şehitlere katılır’’ diye sürdürdü.

Bu arada, Zerkavi’nin Ürdün’ün Zerka şehrindeki baba ocağınınönünde gazeteciler toplandı. Tek katlı eve, Zerkavi’nin 3 kız kardeşi hemen gelirken, kız kardeşlerden birinin kocası olan Ebu Kudama, ‘’Zerkavi’nin ölüm haberine üzülmediklerini, şehit olduğu için sevindiklerini’’ ifade etti.

/ BAĞDAT

09.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapı kapı katliam

  Zerkavi, 7 yardımcısıyla öldürüldü

  Somalililer Talibanlaştırmaya karşı çıktı

  İsrail elçisi: ABD, İran’a izin vermez

  Yahudiler, Necad’ı Hitler’e benzetti

  Fransa’da okulları şiddet esir aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004