Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Babacan: Düşük enflasyona alıştık

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin düşük enflasyona artık alıştığını belirterek, “Düşük enflasyona öyle alıştık ki piyasalarda son bir ayda görülen hareketlilik dahi Türkiye’de tartışılır hale gelmiştir” dedi.

2. Türk-Arap Ekonomik Forumu’nda konuşan Babacan, küresel piyasalarda yaşanan kısa süreli dalgalanmanın Türkiye’nin yakaladığı ivmeyi tersine çevirebilecek düzeyde olmadığını söyledi.

29 Haziran’da yapılacak 3. Yatırım Danışma Konseyi toplantısına bugüne kadar görülmeyen bir ilgi olduğunu söyleyen Babacan, toplantıya 10 ayrı ülkeden ve 10 ayrı sektörden 20 uluslararası firmanın katılacağını kaydetti. Babacan, “Türkiye çok önemli bir ivme yakaladı ve bunun da yavaşlaması mümkün görünmüyor” diye konuştu. Yeni Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle başlayan tartışmalara da değinen Devlet Bakanı, döviz kurundaki yükselişin, carî açık sorununu çözmeyeceğini söyledi.

‘FİYAT İSTİKRARI BİZİM DE ÖNCELİĞİMİZ’

Devlet Bakanı Ali Babacan, fiyat istikrarını sağlamanın hükümetin de en önemli önceliği olduğunu kaydetti. Ali Babacan, son bir aydır piyasalarda görülen hareketliliğin yansıması olarak enflasyon projeksiyonlarındaki bir iki puanlık farklılıkların tartışılır hale gelmesinin sebebinin düşük enflasyona alışılması olduğunu söyledi. Babacan, “34 yıl yüksek enflasyon yaşayan bir ülke enflasyondaki bir iki puanlık farklılığı önemser hale gelmiştir. Bu bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin kanıtıdır” dedi.

/ İSTANBUL

10.06.2006


 

Unakıtan: Ek vergi gündemde yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, faiz artırımının bütçede hedeflerden sapma oluşturmayacağını belirterek, “Ek vergiler gündeme gelmez” dedi.

“Türk Maliye Politikasında Açılımlar” konulu toplantıda konuşan Bakan Unakıtan, Çarşamba günü açıklanacak olan bütçe verilerine göre Mayıs ayında da bütçe fazlası olacağını söyledi. Unakıtan, Ocak-Mayıs dönemindeki bütçe fazlasının vergi ve vergi dışı gelirlerden kaynaklandığını kaydetti. Faiz artırımının bütçeyi etkileyeceğini ancak 2006 hedeflerinden uzaklaştırmayacağını belirten Unakıtan, “Ek vergiler gündeme gelmez. Ancak Türkiye’de güven ve istikrarın devamı önemli. Türkiye enflasyonu orta ve uzun vadede düşürmek zorunda. Merkez Bankası bu konudaki gerekli tedbirleri alır. Biz de sıkı maliye politikası ile buna destek veririz” diye konuştu.

/ İSTANBUL

10.06.2006


 

2 milyon 520 bin kişi işsiz

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Namık Ata, 2005 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de işsiz sayısının 2 milyon 520 bin kişi olduğunu, işsizlik oranının 10.3 olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu katkılarıyla İŞKUR ve Portekiz Kamu İstihdam Kurumu (IEFP) işbirliğinde düzenlenen ‘’İşgücü Yetiştirme ve Yeniden İşe Yerleştirme Uygulamalarında Portekiz Örneği’’ konulu seminer yapıldı. Namık Ata, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye’de nüfusun yaklaşık yarısının üretime katılmadığını, bunun da ekonomik gelişme yolundaki en büyük engellerden birini oluşturduğunu söyledi. İstihdamın yarısının kayıt dışı olduğunu vurgulayan Ata, İŞKUR’a 2005 yılı sonu itibarıyla 516 bin 713 kişinin iş başvurusu yaptığını belirterek, ‘’Bize gelen 113 bin 827 açık iş vardı. 81 bin 621 kişi işe yerleştirildi’’ dedi. İŞKUR Başkan Vekili Ata, 2005 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de işsiz sayısının 2 milyon 520 bin kişi olduğunu, işsizlik oranının 10.3 olduğunu bildirdi.

İşsizlik sorununun ancak istihdamın artırılarak çözülebileceğini kaydeden Ata, ‘’Bu da ekonomik ve sosyal politikaların birlikte ve etkin yürütülebilmesiyle mümkün’’ diye konuştu.

/ ANKARA

10.06.2006


 

Olumlu beklentiler azaldı

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD), uluslararası ve ulusal ekonomideki gelişmelerin, geleceğe ilişkin olumlu beklentileri azalttığını ve riskleri artırdığını bildirdi.

BUSİAD Ocak-Haziran dönemini kapsayan ‘’Ekonomik Değerlendirme ve Ekonomik Beklentiler Raporu’’nda, faiz arttırımı sebebiyle global likiditenin gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru kayması, petrol, altın ve maden fiyatlarının yükselmesinin Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyecek dış etkenler olduğu belirtildi. Enflasyon, cari açık, dış ticaret açığı, işsizlik oranı, cumhurbaşkanlığı ve genel seçim tartışmaları gibi Türkiye’ye özgü iç dinamiklerin de ekonomiyi olumsuz etkileyeceği vurgulanan raporda, ‘’Uluslararası ve ulusal ekonomideki gelişmeler, geleceğe ilişkin olumlu beklentileri azaltmış ve riskleri artırmıştır’’ ifadesine yer verildi.

/ BURSA

10.06.2006


 

Hazine’den yüklü borç ödemesi

Hazine gelecek hafta 8 milyar 517 milyon YTL ile Haziran ayının en büyük iç borç ödemesini gerçekleştirecek.

Hazine’nin 14 Haziran Çarşamba günü, 7 milyar 928 milyon YTL’si piyasaya, 589 milyon YTL’si de kamu kurumlarına yapılan satışların geri ödemesi olmak üzere, toplam 8 milyar 517 milyon YTL iç borç ödemesi bulunuyor. Söz konusu iç borç ödemesinin 5 milyar 328 milyon YTL’si YTL cinsinden, 3 milyar 189 milyon YTL’si de dövize endeksli cinsinden olacak.

/ ANKARA

10.06.2006


 

Bank Asya’dan güvenlik çözümü

Bank Asya, Visa ve Mastercard’ın geliştirdiği EMV standartlarına dayalı Kartlı Dinamik Şifre Sistemi ile müşterilerine ekstra güvenlik imkânı sunacak.

Bank Asya’dan yapılan açıklamada, bankanın, yeni güvenlik çözümü “Şifreci’’yi müşterilerinin kullanımına sunduğu belirtilerek, yeni güvenlik uygulaması “Kartlı Dinamik Şifre Sistemi’’ kapsamında müşterilere tek kullanımlık internet ve telefon Bankacılığı erişim şifreleri üretileceği kaydedildi.

YENİ ASYA / İSTANBUL

10.06.2006


 

Sigortacılar: Tarım sigortası riskli

Sigorta Acenteleri Derneği Genel Başkanı Levent Korkut, çiftçilerin her türlü tabiî afet, hastalık ve kazalar neticesi zarar ve kayıpların teminat altına alınmasını sağlayan “Tarım Sigortası’’nın yüksek risk taşıdığına inanıldığı için sigortacıların temkinli yaklaştıklarını söyledi.

/ ADANA

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004