Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Faizin faturası halka çıkacak

Ekonomist Mustafa Sönmez, “IMF destekli programın iflasına faiz şokuyla reaksiyon veren Merkez Bankası’nın bu kararı aslında, toplumun sırtına ağır bir fatura yıkımının kararı. Ekonomi şimdi yüksek faiz şokunun altında yeniden biçimlenecek” dedi.


ZAMANLAMA İLGİNÇ

Sivillerin acımasızca öldürüldüğü Hadisa ve İshakî katliamlarının dünya basınında yer alması ile bunalan işgalcilerin imdadına Zerkavi’nin öldürülmesi

Polis, askeri sorgulayamayacak

Genelkurmay Başkanlığı ile Emniyet arasında gerginlik yaşanmasına sebep olan yetki konusu, kanuni düzenlemeyle yeniden ele alınıyor. Suçüstü yakalanan


  Hükümete insan hakları uyarısı

AB-Türkiye Ortaklık Konseyi’nde ele alınacak ortak tutum belgesinde, ifade özgürlüğü, insan hakları ve azınlık hakları konusundaki eksiklikler olduğu işaret edildi.


  YÖK siyaset yapıyor

YÖK’ün aldığı kararları eleştiren AKP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, YÖK’ün kendisini siyaset makamının yerine koyduğunu belirterek, bazı açıklamalarının “hilkat garibesi” olduğunu söyledi. Uzunkaya, evrim teorisine karşı çıktığı gerekçesiyle üniversiteden atılan Prof. Dr. Adem Tatlı’ya da sahip çıktı.


  Haydi çocuklar camiye

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, müftülük tarafından başlatılan “Haydi tüm çocuklar camiye” kampanyasıyla bu sene 15 bin çocuğa Kur’ân-ı Kerim öğretilmesi hedefleniyor.


  Öğrenciler ticaret metaı oldu

18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) bu yıl yaklaşık 1,5 milyon öğrenci girecek. Bianet’in haberine göre, öğrenciler, ilköğretimden üniversiteye kadar müşteri olarak görüldüklerini, ÖSS’nin de gerek dershaneler gerekse özel okullar aracılığıyla bu durumun bir parçası olduğunu ifade ederek, ÖSS’nin kaldırılmasını talep ediyor.


  Lise son öğrencilerine ÖSS izni

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise son sınıf öğrencilerinin Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) psikolojik olarak daha rahat girmeleri ve streslerinin azaltılması amacıyla 12-19 Haziran tarihleri arasında izinli sayılmalarına ilişkin genelge yayınladı.


  Yetimler İstanbul’u sevdi

Türk Kızılayı, 138. yıl faaliyetleri kapsamında, Pakistanlı 10 çocuk ve 5 eğitimciyi Pendik’teki Gençlik Kampı’nda 1 hafta süresince ağırlamak üzere Türkiye’ye getirdi. Muzafferabad’daki kamplarda yaşayan çocuklar İstanbul’un tarihî mekânlarını ziyaret ettiler.


  “20 Bin Hayat” okuma yazma öğrendi

Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Okuma Yazma Seferberliği’nde 20 bin kişi okuma yazma öğrendi.


  812 bin aday iyi bir lise için ter dökecek

İlköğretim son sınıf öğrencileri, önümüzdeki pazar günü yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme veYerleştirme Sınavı’nın (OKS) heyecanını yaşıyor.


  Sokakta çalışan çocuklara destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Çocuk İşçiliği Önleme Programı (IPEC) işbirliği ile hazırlanan “Sokakta Çalışan Çocuklar Projesi”ne, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası da destek verdi.


  Müzeler Meclis gündeminde

Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Uşak, Kahramanmaraş ve Erzurum müzelerindeki sahtecilik, hırsızlık ve kayıp olaylarıyla Kaşıkçı Elması’nın sahtesiyle değiştirildiği haberlerini, TBMM gündemine getirdi.


  Ecevit’in durumunda değişiklik yok

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in sağlık durumunda değişiklik olmadığı bildirildi. GATA yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ecevit’in sağlık durumu “daha önce yapılan açıklamalarda olduğu gibi’’ devam ediyor.


  Danıştay, Nazım’ın vatandaşlığını esastan görüşecek

Danıştay, ünlü şair Nazım Hikmet’in vatandaşlık dâvâsını esastan görüşecek.


  Kaymakamlık lojmanına terör saldırısı: 4 yaralı

Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin kaymakamlık lojmanına saldırısında 4 polis yaralandı. Tepecik Mahallesindeki kaymakamlık lojmanına bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.


  Üniversite gençliği AB’ye katılımı destekliyor

Üniversite gençliğinin sosyo-ekonomik profilini çıkarmak için yapılan araştırmada, öğrencilerin yüzde 68,7’sinin Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı desteklediği ortaya çıktı.


  Siyasetin er meydanı sandık

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, siyasetin er meydanının sandık olduğunu ifade ederek, “Sandıktan kaçış yok. Sandık gelecek ve millet bu işte bir karar verecek inşallah” dedi.


  Türkiye taahhütlerine bağlı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin taahhütlerine bağlı olduğunu, reform sürecinin devam ettiğini kaydetti. Tüzmen, Wharton School Mezunları Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dış ticaret performansı hakkında katılımcılara bilgi verdi.


  Af bekleyen memura kötü haber

Meclis’te, bu hafta görüşülmesi beklenen memur disiplin affı tasarısı yine görüşülemedi. Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen 20 bin 543 memurun işten çıkarılmasına, terfi alamamasına neden olan disiplin cezalarına af getiren tasarı yine rafa kaldırıldı.


  Bakanlara ‘telekulak’ sorusu

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, 57 ve 58. Hükümet döneminde mahkemeler tarafından verilen dinleme kararlarının sayısının açıklanmasını istedi.


  Mahkeme: Suç unsurları oluşmadı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Fethullah Gülen’in ‘’laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu’’ gerekçesiyle yapılan yeniden yargılamada verdiği beraat kararının gerekçesini açıkladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004