Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Potada millî forma krizi

Japonya'da yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası kadrosuna davet edilmelerine rağmen milli takıma gelemeyeceklerini açıklayan NBA oyuncuları Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur ile İspanya'da TAU'da oynayan Serkan Erdoğan'a tepkiler devam ediyor.

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, oyuncular hakkında bir yaptırımlarının olmadığını söyledi.Doğan Hakyemez, Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de oynadıkları için milli takıma katılmamaları halinde bir ceza vermelerinin mümkün olmadığını söyledi. Hakyemez, 2005 yılında idari problemler yaşadıklarını ifade ederek, ''Bununla ilgili tedbirleri aldık. Programa uymayan oyuncularla işimiz olmayacak'' dedi.

SAKAT RAPORU ALDILAR

Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan konusunda 3 Temmuz'da karar vereceklerini belirten Hakyemez, "Bu 3 oyuncu o tarihte gelirlerse, kadroda yer alabilirler. Sakatlık durumları da raporların uygun görülmesi halinde o tarihte değerlendirecektir. Raporu olan Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu eğer gelmezse, NBA'de oynadığı için bir ceza veremiyoruz. Ancak, Türkiye'ye döndüğünde gereken yapılabilir. Bu oyuncular aday kadrodalar" dedi.

TANJEVİÇ'İ SIKINTI

Milli Takım Teknik Direktörü Bogdan Tanjeviç, kadroda ismi açıklanan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan'ın sakatlık mazereti bildirdiklerini belirterek, milli takıma gelmek istemediklerini söyledi. Tanjeviç, bu oyuncularla sürekli irtibat içinde olduğunu belirterek, ''Serkan bana, tüm sezon boyunca iğnelerle oynadığını ve ağır bir sakatlığının olduğunu söyledi. Dizinden sakat olduğunu ve ameliyat bile olabileceğini söyledi. Ameliyat olursa da 6 aydan önce iyileşemez" dedi.

HİDAYET'İN 2 MAZERETİ

Tanjeviç, Mehmet Okur'un ise bir sağlık raporuyla kendilerine geldiğini, bel ağrılarından şikayetçi olduğunu, kendi takımında bile zorlanarak oynadığını söylediğini belirtti. Hidayet Türkoğlu ile ilgili uzunca bir konuşma yaptıklarını ve bu oyuncunun 2 sorunla kendilerine geldiğini ifade eden Tanjeviç, bu mazeretlerin birinin sakatlık birinin ise teknik olduğunu söylediğini belirtti. Tanjeviç, Hidayet'in hem sakatlığını, hem de takımı Orlando Magic ile temmuz ayında antrenman yapmak zorunda olduğunu kendilerine bildirdiğini belirterek, Hidayet'in Dünya Şampiyonası'nda oynamak istediğini, ancak Orlando Magic'de de iyi bir pozisyon elde etmeyi de düşündüğü için temmuz ayındaki antrenmanlara gitmesi gerektiğini anlattığını söylediğini belirterek, şunları söyledi;

SON TARİH

"Yaptığımız uzun konuşmalar sonucunda ben zayıf düştüm ve onun ilk 17 günlük hazırlık dönemini atlayabileceğini söyledim. Fakat ondan 20 Temmuz'da burada olmasını söyledim. Bu öneriyi sunarken kendimle savaş verdim. 3 tane milli takım yönettim, ilk defa böyle zayıf düştüm ve izin verir gibi oldum. Fakat Hidayet'in bana kesin ve net bir tarih veremeyeceğini, kendisini iyi hissettiği zaman döneceğini söyledi. Ben de kendi zayıflığımı yendim ve sunduğum önerinin artık geçerli olmadığını söyledim ve gelebiliyorsa 3 Temmuz'da gelmesini belirttim. Bu kararı vermemin en önemli nedeni, takımın diğer oyuncularına duyduğum saygıdır.''

10.06.2006


 

Polat: Yıldız oyuncu adayı arıyoruz

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, takım olarak kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi. Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nda sezon değerlendirilmesinin yapıldığı jüri toplantısına katılan ve burada Mayıs ayı değerlendirmesinde layık görüldüğü ''Ayın Altın Yöneticisi'' ödülünü alan Adnan Polat, jüri üyelerinin de sorularını cevapladı.

Kendisi açısından şampiyonluğun Kayserispor maçının ardından gece 02.00'de sona erdiğini ve yeniden kulüpteki çalışmalarına döndüğünü belirten Polat, yoğun bir çalışma dönemi içinde Ali Sami Yen ve Riva projeleriyle ilgilendiğini kaydederken, elde edilen şampiyonluk hakkında ise, ''Kimsenin çok ihtimal vermediği bir şampiyonluk kazandık. Galatasaraylılar olduklarına, Fenerbahçeliler ise olamadıklarına şaşırdılar. Mucizevi bir şampiyonluk oldu. Biz şimdi işlerimizle ilgileniyoruz. Camiamız tabii ki eğlenmeye devam ediyor vesonuna kadar da hakları'' diye konuştu.

Portekiz'in Benfica takımında forma giyen Fransız oyuncu Laurent Robert'in İstanbul'a gelerek görüşme yapmasını, ''Turistik bir seyahat'' olarak nitelendiren Adnan Polat, şunları söyledi: ''Açıkçası Roberts benim öncelikli olarak istediğim oyuncu değil. İhtiyacım olmayan bir oyuncuyu da alma niyetimyok. Turistik bir gezi yapmış oldu, yine bekleriz.''

Adnan Polat, transfer çalışmalarına devam ettikleri bu dönemde, öncelikli olarak birinci kalitede bir ön liberoya ihtiyaç duyduklarını, yabancı kontenjanını açabilmeleri halinde de sol kanata transfer düşündüklerini kaydederek, ''Yurt dışından yıldız oyuncu peşinde değilim. Yıldız oyuncu adayı arıyoruz. Alacağımız oyuncuların da 23-24 yaşından büyük olacağını tahmin etmiyorum. Gençleştirme operasyonumuz sürecek. Ben doğru bildiğim yolda devam edeceğim'' şeklinde konuştu.

10.06.2006


 

Yılın onbirinde 5 F.Bahçeli var

Memorial 11 Altın adam Yarışması'nda sezonun 11 Altın Adamları'nın belirlendiği son jüri toplantısı yapıldı. Kalyon Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat mayıs ayı değerlendirmesinde layık görülen ''Ayın Altın Yöneticisi'' ödülünü, Selçuk Dereli ise ''Ayın Altın Hakemi'' ödüllerini almak üzere katıldı.

Jüri üyelerinin oylarıyla belirlenen Turkcell Süper Ligi 2005-200 sezonu 11 Altın Adam'ı içinde Turkcell Süper Lig'i 2. olarak tamamlayan Fenerbahçe'den 5, şampiyon olan Galatasaray'dan ise 3 futbolcu yer aldı. Sezonun Altın 11 Adam'ı şöyle oluştu:

''Aly Faryd Mondragon (Galatasaray), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Rigobert Song (Galatasaray), Önder Turacı (Fenerbahçe), Ümit Özat (Fenerbahçe), Stephen Appiah (Fenerbahçe), Marco Aurelio (Fenerbahçe),Alioum Saidou (Galatasaray), Alex De Souza (Fenerbahçe), Fatih Tekke (Trabzonspor) ve Gökhan Ünal (Kayserispor).'' Ayrıca, değerlendirmede Yılın Hakemi olarak Serdar Tatlı, Yılın Teknik Direktörü olarak Galatasaray'ın Belçikalı çalıştırıcısı Erik Gerets ve Yılın Yöneticisi olarak ise Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın seçildi.

10.06.2006


 

2010'daki kupada Türk hakemi olacak

Mayıs ayının Altın Hakemi ödülünü alan FIFA Kokartlı Hakem Selçuk Dereli, "İnşallah diğer Dünya Kupası'nda tribünde değil, sahada olacağız" dedi.

Dereli, Dünya Kupası'nı Futbol Federasyonu'nun yaptığı organizasyonla FIFA kokartlı hakemler olarak yerinde izleyeceklerini söyledi..Önümüzdeki Dünya Kupası'nda ve Avrupa Şampiyonaları'nda Türk hakemlerinin olacağına inandığını belirten Dereli, "Şimdilik o klasmanlarda hakemimiz yok. Ama bunun için çok çalışıyoruz. Orada kimin olduğu değil Türk hakeminin olması önemli. Kendi değerlerimize sahip çıkarak, çok güzel bir sinerjiyle onları oraya gönderebiliriz. Bunu başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

DENİZLİ-F.BAHÇE MAÇI

Geçtiğimiz sezonun Denizli- Fenerbahçe arasında oynanan son maçında verilen 16 dakika uzatma doğru muydu? şeklindeki soruya cevap veren Dereli, "Ben o maçta 16 dakika uzatma vermedim. Konfeti atışı nedeniyle maçı durduğum süreleri oynattım. Kural neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Eğer konfeti atışında yoğunluk olsaydı içeriye soyunma odasına da giderdim. Gereken herşey yapıldı ve kurallar ne gerektiriyorsa yapıldı. Ortada anormal bir durum yok" dedi.

10.06.2006


 

Lotto Kupasını Türkiye kazandı

İtalyan spor giyim markası Lotto tarafından düzenlenen ''Lotto Media Cup 2006'' futbol turnuvasında Türkiye Gazetesi birinci, Takvim Gazetesi ikinci, Anadolu Ajansı da üçüncü oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Merkezefendi Spor Tesislerinde bir ay süren turnuvada görsel ve yazılı 24 medya kuruluşunun oluşturduğu takımlar mücadele etti. Turnuvanın finalinde Türkiye Gazetesi, Takvim Gazetesini 2-0 yenerek birinci oldu. Üçüncülük maçında ise Anadolu Ajansı, MMC'yi 1-0 mağlup etti.

10.06.2006


 

Fatih'e izin çıkmadı

Trabzonspor Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeyyat Kafkas, adı sürekli transfer gündeminde anılan oyuncuları Fatih Tekke'nin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Kafkas, Fatih Tekke'nin kendilerinin bir değeri olduğunu kaydederek, ''Tabii ki kaybetmek istemiyoruz. Şampiyonluk yolunda kadromuzda ona ihtiyacımız var. Kalacağına inanıyoruz. Dört büyük kulübün de birbirlerinden transfer yapması doğaldır. Kaptanımız Fatih Tekke'ye de talipler ama ihtiyacımız olduğu için vermek istemiyoruz. Kulübümüzün menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparız. İleride göndermemiz menfaatimize olabilir, o zaman da satılır'' şeklinde konuştu.

10.06.2006


 

Yıldırım yoğun bakıma alındı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Kardiyoloji Kalp DamarCerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı koroner yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

GATA'ya önceki gün gelerek üroloji servisinde tedavi altına alınan Aziz Yıldırım, kalp damarlarındaki tıkanıklık sebebiyle bugün Kardiyoloji Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı'na sevk edildi ve burada koroner yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorlar, kalp damarlarında tıkanıklık olduğu bildirilen Aziz Yıldırım'ın 8-9 saat kadar daha yoğun bakımda tedavi altında tutulacağını söylediler. Öte yandan Ankaragücü Külübü Başkanı Cemal Aydın dün öğle saatlerinde GATA'YA gelerek Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

10.06.2006


 

Atletizm şöleni bugün

Atletizm Federasyonu'nun eski başkanlarından Yılmaz Sazak anısına düzenlenen Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışları'nın 11.'si bugün İstanbul'da koşulacak.

Burhan Felek Spor Salonu'nda yapılacak organizasyonun komisyon başkanı Emin Sazak, amaçlarının Türk atletizmini belli bir seviyeye taşımak olduğunu belirterek, ''Gençlerimize atletizmi aşılayarak, onların uluslararası alanda ülkemizi temsil etmelerine katkı sağlıyoruz'' dedi. Organizasyona 15 ülkeden 2 bine yakın sporcunun katılması bekleniliyor.

10.06.2006


 

Ayhan, haftaya imza atacak

Galatasaray'ın milli futbolcusu Ayhan Akman, önümüzdeki hafta içerisinde kulubüyle sözleşme yenileyeceğini açıkladı.

Akman,"Kulübümle yaptığımız görüşmelerde anlaşma zaten sağlanmıştı. Halen tatildeyim. Önümüzdeki hafta İstanbul'a dönüyorum ve sözleşmemi de resmen imzalayacağım" dedi.

10.06.2006


 

Fransız antrenöre 3,5 yıl hapis cezası

Fransa Birinci Lig takımlarından Marsilya'nın eski teknik direktörü Rolland Courbis 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransız bölge mahkemesinde görülen davada, eski teknik direktör Courbis ve kulübün eski yöneticisi Robert Louis-Dreyfus'un futbolcu transferlerinde yolsuzluk yaptığına karar verildi.

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004