Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasakçı kafaya halkın cevabı

“Türkiye’de Sosyal Tercihler Araştırması”na göre, halkın yüzde 67’si kamusal alanda isteyenlerin başörtüsü takabilmesi gerektiğini düşünüyor. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çarkoğlu’nun birlikte hazırladığı “Türkiye’de Sosyal Tercihler Araştırması” açıklandı.


AKP: Tatilden önce çıkacak

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacak tasarıları ele alırken, yoğun tartışma ve tepkilere konu olan Terörle Mücadele

TMK özgürlükleri tehdit ediyor

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), hükümetin, Meclis tatilinden önce çıkarmayı planladığını açıkladığı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) değişiklik tasarısının


  Ermeniler yaptı, biz akıl edemedik

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Başgöz, Ermenilerin 1915 olaylarını tanıtmak için sözlü tarihe başvurduklarını, olayları hatırlayan ABD’de yerleşmiş bin kadar Ermeni’nin hayat hikâyesini kaydederek arşivlediklerini bildirdi.


  TBMM STK’larla istişareyi arttırsın

TBMM Demokrasi Komitesi, Meclis’in çalışmalarını daha işlevsel hale getirmek için İçtüzüğe yönelik değişiklik tekliflerini, TBMM Başkanlığına sundu. Teklifler arasında komisyonların özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla istişare etmeleri, etik komisyonu kurulması ve başbakanın ayda bir milletvekilleri tarafından yöneltilen soruları cevaplaması da yer alıyor.


  Yargıtay, Bank Kapital davası kararını bozdu

Yargıtay, el konulan Bank Kapital’i zarara uğrattıkları iddiasıyla açılan davada verilen kararları usul eksikliği ve eksik soruşturma gerekçesiyle bozdu.


  3 yılda 4 milyon metkare alan yabancılara satıldı

Hatay’da yabancılara mülk ve toprak satışının durdurulmasının ardından incelenen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verileri, 2003 yılından günümüze toplam 4 milyon 420 bin 272 metrekare alanın satıldığını ortaya koydu.


  Askeri araç devrildi: 1 şehit, 3 yaralı

Van’ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 1 er şehit olurken, 3 er yaralandı.


  Bayraktar, Türkiye-AB KİK Eş-Başkanı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, Süleyman Çelebi’nin istifa etmesi üzerine boşalan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komisyonu (KİK) Eşbaşkanlığı görevine seçildi.


  TTK ocağında göçük: 1 ölü

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.


  İstanbul belediyelerinde grev hazırlığı

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 18 ilçe belediyesinde grev sürecine girildi.


  AB yolunda azimle ilerlemeyi sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye’nin AB yolunda azimle ilerlemeye devam edeceğini belirterek, gelecek süreçte karşılıklı uzlaşılarla Türkiye’nin AB sürecini gerekli tempoda götürmeye kararlı olduğunu söyledi.


  Kıbrıs’ta çözüm için ABD’nin desteği istenecek

Türkiye, yaz döneminde Kıbrıs sorununu yeniden uluslar arası kamuoyunun gündemine taşımaya hazırlanıyor.


  Seçim korkusu dalga boyunu ağırlaştırdı

Anadolu Endüstri Holding İcra Başkanı Tuncay Özilhan, erken seçimin, çok erken gündeme alındığını belirterek, “Erken seçim havası ekonomi üzerinde siyasi istikrarsızlık getirir mi korkusu, bu dalga boyunu Türkiye’nin daha ağır yaşamasına neden oldu” dedi.


  AKP Antalya'da kampa giriyor

AKP 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 23-25 Haziran tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.


  Başoğlu: Yasakçılar ders alsın

“Türkiye’de Sosyal Tercihler Araştırması”ndan çıkan sonucun, Türkiye’nin sağa kaydığı sonucu değil, halkın gerçekleri gördüğü sonucu olduğunu söyleyen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Bu rapordan insanların inancına saygı duymayanların, dinî vecibelerini yerine getirenleri horlayıp suçlayanların alacakları ders vardır” dedi.


  ÖSS soruları zor olacak

8 Haziran 2006 Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS öncesinde yeni sınav sistemine ilişkin bilgiler veren ÖSYM Başkanı Yarımağan, adaylara tavsiyelerde bulundu.


  Şuhutlu imam hatipliler buluşuyor

Şuhut İmam Hatip Lesesi mezunları, bu yıl ‘Mezunlar Günü’nün ikincisini düzenliyor.


  Başarılı olan öğrencilere gezi ödülü

Rize’nin Ardeşen İlçesinde, ilköğretim okullarında öğrenim gören başarılı öğrenciler, 5 günlük gezi ile ödüllendirildi.


  Klimayla serinlerken hasta olmayın

Sıcak yaz günlerinde, bir nebze olsun rahatlatan klimaların yararlı etkilerinin yanında, bir takım hastalıklara sebep olma gibi zararlı etkilerinin de bulunduğu bildirildi. Memorial Hastahanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Soysal, bilinçsiz kullanılan klimanın gribal ve viral enfeksiyonlar ile kas ağrıları, kas tutulması ve zatürre gibi hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.


  Tatilde internet kafe tehlikesi

İlk ve orta dereceli okulların önümüzdeki Cuma günü yaz tatiline girecek olması sebebiyle polis, velileri özelikle internet kafeler konusunda uyardı.


  Emzirin, şeker hastalığından korunun

Emziren annelerin, şeker hastalığının geç yaşta görülen türüne yakalanma riskinin, emzirmeyenlerden daha az olduğu ortaya çıktı. ABD’li araştırmacılar, bunun, emzirmenin vücuttaki enerjiyi kullanma biçimi ve kan şekeri seviyelerini dengede tutmasıyla bağlantılı olabileceğini belirtti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004