Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP: Tatilden önce çıkacak

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacak tasarıları ele alırken, yoğun tartışma ve tepkilere konu olan Terörle Mücadele Yasa Tasarısının da mutlaka yasalaştırılması gerektiği mülâhazasıyla, halen komisyonda olan tasarının bir an önce Genel Kurula getirilmesini kararlaştırdı. Dün CHP lideri Deniz Baykal'ı ziyaret eden Adalet Bakanı Cemil Çiçek de TMK'nın TBMM tatile girmeden önce çıkmasını istediklerini söyledi.

AKP, tartışmalara yol açan Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı’nın Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılmasını kararlaştırdı.

Meclis kapanmadan önce yasalaştırılması karara bağlanan tasarılar arasında, temel ceza yasalarında uyum amacıyla hazırlanan 170 yasada değişiklik öngören düzenleme, 9. AB Uyum Paketi, Mortgage Yasa Tasarısı, Trafik Yasası, MASAK Yasası ve özel öğretim kurumlarıyla ilgili düzenlemeler de bulunuyor.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantısında, Haziran ayı sonunda tatile girecek olan Meclis’in son 3 haftalık çalışma takvimini ve öncelikle yasalaştırması öngörülen düzenlemeleri karara bağladı. Meclis’in yoğun bir çalışma temposuyla bu dönemi kapatmasına karar verilen toplantıda, TBMM Genel Kurulu’nun son 2 haftada Cuma ve Pazartesi günleri de dahil olmak üzere, hafta boyunca geç saatlere kadar çalıştırılması gündeme geldi. Parti yönetimi, bu konuda milletvekillerinden de devam konusunda hassasiyet göstermelerini isteyecek. Toplantıda Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacak tasarılar da ele alındı. Tartışmalara yol açan TMK Tasarısı’nın tatil öncesinde mutlaka yasalaştırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu çerçevede tasarının komisyon aşamasındaki görüşmeleri tamamlanarak, bir an önce Genel Kurul gündemine getirilmesi bekleniyor. AKP MYK’nın aldığı karara göre, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılması planlanan yasa tasarıları şunlar:

“Temel ceza yasalarında uyum amacıyla hazırlanan 170 yasada değişiklik öngören düzenleme, 9. Beş Yıllık Kalkınma Planı, 9. AB Uyum Paketi (Kamu Denetçiliği Kanunu Tasarısı, Mali Suçlar Araştırma Kurulu görev ve yetkilerine ilişkin tasarı, Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı, Karayolları Trafik Kanunu’nda AB’ye uyumu sağlayan tasarı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı kurulmasını öngören tasarı, Sayıştay Kanunu Tasarı ve Askeri Mahkemeler’in Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu’nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarı), Mortgage, Trafik Yasası, Özel Öğretim Kurumları Tasarısı, Kurumlar Vergisi’ne ilişkin düzenleme, LPG tasarısı, Sözleşmeli Ebe ve Hemşirelik Tasarısı, Atatürk Kültür ve Dil Yüksek Kurumu yasasında değişiklik öngören tasarı.”

/ ANKARA

15.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasakçı kafaya halkın cevabı

  AKP: Tatilden önce çıkacak

  TMK özgürlükleri tehdit ediyor

  AB sürecinde yorulmak yok

  Ermeniler yaptı, biz akıl edemedik

  TBMM STK’larla istişareyi arttırsın

  Yargıtay, Bank Kapital davası kararını bozdu

  3 yılda 4 milyon metkare alan yabancılara satıldı

  Askeri araç devrildi: 1 şehit, 3 yaralı

  Bayraktar, Türkiye-AB KİK Eş-Başkanı

  TTK ocağında göçük: 1 ölü

  İstanbul belediyelerinde grev hazırlığı

  AB yolunda azimle ilerlemeyi sürdüreceğiz

  Kıbrıs’ta çözüm için ABD’nin desteği istenecek

  Seçim korkusu dalga boyunu ağırlaştırdı

  AKP Antalya'da kampa giriyor

  Başoğlu: Yasakçılar ders alsın

  ÖSS soruları zor olacak

  Şuhutlu imam hatipliler buluşuyor

  Başarılı olan öğrencilere gezi ödülü

  Klimayla serinlerken hasta olmayın

  Tatilde internet kafe tehlikesi

  Emzirin, şeker hastalığından korunun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004