Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Asgari ücret doyurmuyor

Türk-İş’e göre, asgari ücret 4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesine ancak 20 gün yetiyor. Asgari ücret, gıda ile birlikte kira, ulaşım, yakacak, giyim, eğitim, sağlık, kültür gibi temel ihtiyaçlarını ise yalnızca 6 gün karşılıyor.


“Dolaylı vergiler, dolaysız soyguna dönüştü”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, ‘’Dolaylı vergiler, dolaysız soyguna dönüştü’’ dedi.

Zeytincilerin de artık bir derneği var

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar, zeytinde etkinliğin ve tanıtımın geliştirilmesi amacıyla “Zeytindostu-Zeytin ve Zeytinya


  İşyeri açmak kolaylaşıyor

Hazırlıkları süren yönetmelik değişikliğiyle, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapu kütüğünde mesken olarak gös-terilen bağımsız bölümlerinde fırın lokanta, pastane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri; imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi işyerlerinin açılması konusunda, daha önce aranan ‘’kat maliklerinin oybirliğiyle karar alması’’ şartı yerine, çoğunlukla karar alınması yeterli olacak.


  BOTAŞ çalışanları iş bıraktı

BOTAŞ işçileri, çalışanlar arasında ücret farklılığı oluşturarak ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle dün saat 08.00-10.00 arası iş bıraktı.


  İstikbal’in Muş şubesi hizmete açıldı

İstikbal Showroom’un Muş şubesi törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Vali İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş’a yatırımlarından ve açtıkları yeni iş alanlarından dolayı Boydak Grubu’na teşekkür etti.


  Ülker’den Kellogg’s ‘Special K’

Ülker Kellogg’s Special K, sade ve kırmızı meyveli olmak üzere 2 farklı lezzetiyle raflarda yerini aldı.


  Kurumlar Vergisi yüzde 20’ye indi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, kurumlar vergisi oranını yüzde 30’dan yüzde 20’ye indiren kanun tasarısı kabul edildi.


  Altın fiyatları düştü

Dolardaki yükseliş ve petroldeki düşüş ile birlikte değerli metallere gelen satışlar altının günlük bazda son 15 yılın en büyük düşüşünü gerçekleştirmesine sebeb oldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004