Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Brezilya şok etti

Almanya'da devam eden Dünya Kupası grup eleme maçlarında merakla beklenen Brezilya-Hırvatistan karşılaşmasında Sambacıların ortaya koyduğu futbol hayal kırıklığı meydana getirdi. Rakibi karşısında oyuna bir türlü ağırlığını koyamayan Brezilya, kalesinde gördüğü tehlikelerle zor durumlara düştü. Kaka'nın enfes golü ile maçtan galip ayrılan Brezilya'da özellikle Ronaldinho, Ronaldo ve Adriano'nun formsuzlukları dikkati çekti.

8 YILDIR YENİLMEDİ

Brezilya önceki gece Hırvatistan karşısındaki 8. galibiyetiyle Dünya Futbol Şampiyonası finali aşamasında arka arkaya galibiyet rekorunu kırdı. Brezilya takımı, 1998'de finalde Fransa karşısında 3-0 kaybettiği karşılaşmadan bu yana tüm maçları kazanarak rekora imza attı. Önceki rekor 1934'te İtalya'daki ve 1938'de Fransa'daki dünya kupaları sırasında 7 galibiyet serisi yakalayan İtalya'ya aitti.

BECKHAM'DAN CEVAP

Bu arada, İngiltere milli takımının kaptanı David Beckham, Alman bulvar gazetesi Bild'in ailesine karşı aşağılayıcı tavrına sert cevap verdi. Beckham'ın kız kardeşi, annesi ve çocuklarının fotoğraflarını basan Bild gazetesi, ünlü oyuncunun kız kardeşini ''fat-ham'' (şişman jambon), annesini ''köylü gülümsemeli'' ve üç çocuğunu da ''bodurlar'' olarak nitelemişti. İngiliz oyuncu basına yaptığı açıklamada, gazete hakkında dava açma niyeti bulunmadığını belirtirken, kendisini eleştirebileceklerini, ancak ailesine yönelik bu tavrı kesinlikle kabul etmeyeceğini belirtti.

CAFU UCUZ KURTULDU

Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı Cafu ve eşi Regina Feliciano De Moraes, sahte pasaport düzenlemek suçundan berat etti. İtalyan yargıç Enrico Gialucci, bugün Roma'da yaptığı açıklamada, Cafu'nun, İtalya'da çifte vatandaşlık başvurusunda bulunduğu sırada sahte pasaport verdiği şeklindeki suçlamanın ispatlanamadığını söyledi. Savcı Racanelli, Cafu ve eşi için 9 ay hapis cezası talebinde bulunmuştu.

EKVATOR RAHAT

Ekvator Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Suarez, düzenlediği bir basın toplantısında, şimdilik sadece Kosta Rika karşılaşmasını düşündüklerini belirterek, ''Almanya maçını değil, Kosta Rika'yı düşünüyoruz. Hedefimiz gruptan çıkmak'' dedi.

SAKATLARIN DURUMU

Meksika Milli Takımı'nın tanınmış forvet oyuncusu Jaret Borgetti'nin, İran karşılaşmasında baldırından sakatlandığı için yaklaşık 10 gün boyunca sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Çek Milli Takımı'nın ABD ile yaptığı maçta sakatlanarak sahadan ayrılan ünlü forvet Jan Koller'in iyileşmesinin uzun zaman alacağı belirtildi.

15.06.2006


 

Okan: 2. ligi düşünmüyorum

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Okan Buruk, transfer durumunun gelecek hafta netleşeceğini söyledi.

Etimesgut Şekerspor'a transfer olan Sergen Yalçın'ın tercihine saygı duyduğunu belirten deneyimli oyuncu, ''Benim niyetim büyük takımlarda devam etmek'' dedi. Yeni sezon öncesinde tatilini İzmir'in Çeşme ilçesinde geçiren Okan Buruk, gelecek sezona ilişkin kararının henüz netleşmediğini ve menajerinin İstanbul'da görüşmeleri sürdürdüğünü bildirdi. Sergen'in Etimesgut Şekerspor'a transferini saygı duyulacak bir karar olarak nitelendiren Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sergen 34 yaşında bir arkadaşımız. İyi bir teklif yapıldı. Bu teklifi değerlendirmesi normal. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra, büyük takımlarda oynamayacaksa, diğer takımlar hemen hemen aynı düzeyde. Tabii ki, İkinci Lig (B) Kategorisi daha zor olacak diye düşünülebilir, ama Sergen profesyonelce bir karar verdi ve buna saygı duymak gerekir.'' ''Benzeri bir teklifi kabul eder misin'' şeklindeki soruya karşılık Buruk, ''Çok iyi bir teklif olursa, (Hayatta oynamam) diyemezsiniz, ancak açıkçası benim niyetim büyük takımlarda devam etmek ve inşallah da bu olur'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarını da değerlendiren Buruk, şöyle konuştu: ''Gelecek vaat eden oyuncular alındı. Nobre dışında çok fazla göze batan transfer yapılamadı. Bu da biraz zor. Türkiye'ye kolay kolay isim olmuş, hedefleri olan bir oyuncuyu getiremiyorsunuz. Maliyeti yükseliyor. Yıldız oyuncular alamazsınız, ama belki gerekli oyuncuları alırsınız. Beşiktaş da bunu yapıyor.''

15.06.2006


 

Ümit: F.Bahçe'ye giderim demedim

Galatasaray'ın milli futbolcusu Ümit Karan, jübilesini Galatasaray'da yapmak istediğini söyledi.

Ümit Karan, yaptığı açıklamada, Antalya'da hem tatilini yaptığını hem de tedavi gördüğünü belirterek, ''Kaldığım otelde hem fitness hem de futbol sahasında tedavimi ve çalışmalarımı fizyoterapist İlhan Er nezaretinde sürdürüyorum. 10 gün daha sürecek çalışmalar sonunda İstanbul'a döneceğim'' dedi.

JÜBİLEM G.SARAY'DA

Galatasaray'da altı yıldır top oynadığına işaret eden Karan, ''Galatasaray benim her şeyim oldu. Jübilemi Galatasaray'da yapmak istiyorum. Ben hiçbir zaman Fenerbahçe'ye giderim demedim. Ben profesyonel oyuncuyum. Galatasaray beni istediği sürece takımda kalacağım'' diye konuştu. Galatasaray ile bir yıl daha sözleşmesi bulunduğunu kaydeden Karan, daha çok yıllar Galatasaray'a hizmet vermek istediğini belirtti.

15.06.2006


 

UEFA, F.Bahçe Stadını beğendi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı inceleyen UEFA yetkilileri, stadın sağlam yapısından ve modern görünümünden etkilendiklerini söylediler.

UEFA'nın 2006 yılı itibariyle uygulamaya koymayı düşündüğü Stadyum ve Güvenlik Eğitim Programı kapsamında Avrupa'da yapılan iyi stadyum örneklerini tespit etmek amacıyla UEFA Eğitim Programı yetkilileri, dün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret gezdi. Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Stat Müdürü Ayhan Bak, UEFA Eğitim Program Menajeri Marc Otten ile TFF Stat ve Güvenlik Müdürü Cenk Cem'e stat hakkında bilgiler verdiler. Stadın saha, soyunma odaları, doping kontrol merkezi gibi bölümlerinde kameralarla çekimler yapan UEFA ekibi, stadın sağlam yapısından ve modern görünümünden etkilendiklerini söylediler.

15.06.2006


 

Pancu artık Bursasporlu

Süper Lig'in çiçeği burnunda takımlarından Burssapor, Beşiktaş'ın Rumen golcüsü Daniel Gabriel Pancu'yu renklerine bağladı.

Kulüp Başkanı Levent Kızıl, Pancu ile her konuda anlaştıklarını Beşiktaş'tan da bonservisini aldıklarını söyledi. 2 yıl aradan sonra Süper Lig'e yeniden merhaba diyen Bursaspor, yabancı transferinde ilk bombayı Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Rumen Daniel Gabriel Pancu'yu transfer ederek patlattı. Yerli transferinden sonra yabancı oyuncu arayışına giren Bursaspor'da Başkan Levent Kızıl, hem Beşiktaş yönetimini, hem de Rumen golcü Pancu'yu uzun süren pazarlığın ardından ikna etti. Kızıl, sıkı bir pazarlıkla Pancu'nun bonservisini de Beşiktaş'tan aldı. Önümüzdeki günlerde Bursaspor'la sözleşme imzalayacak olan 29 yaşındaki golcü oyuncunun satılması halinde Bursaspor, Beşiktaş'a yüzde 35 pay verecek. Pancu'nun menajeri Becali ile telefonla yapılan uzun pazarlıktan sonra transferi gerçekleştiren Kızıl'ın, cuma günü Romanya'ya giderek burada resmi sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

15.06.2006


 

Fatih'in umreden dönüşü bekleniyor

Fenerbahçe'nin ısrarla transfer etmek istediği yıldız oyuncu Fatih Tekke'nin Umre dönüşünde Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile İstanbul'da biraraya geleceği öğrenildi.

Nuri Albayrak, Kaptan Fatih Tekke ile Umre'ye gitmeden önce İstanbul'daki ofisinde yaptığı görüşmede kendisine sözleşme uzatma teklifini iletmiş, Fatih Tekke de kararını Umre dönüşü vereceğini söylemişti. Bordo-mavili oyuncunun Umre dönüşünde İstanbul'da Başkan Nuri Albayrak ile bir araya geleceği öğrenildi. Fatih Tekke'nin sözleşmesini uzatmak isteyen yönetim, golcü oyuncudan gelecek cevabı bekliyor. Fatih Tekke'nin sözleşme uzatmayı kabul etmesi durumunda bile satışının yeniden gündeme gelebileceği belirtiliyor.

15.06.2006


 

Kaya, TAU'ya transfer oluyor

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen'in istikrarlı oyuncularından Kaya Peker, transferi konusunda İspanya'nın TAU Ceramica takımıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Kaya, Türk oyuncu Serkan Erdoğan'ın da forma giydiği TAU Ceramica ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, ''Büyük bir ihtimalle TAU Ceramica'ya gideceğim'' dedi. Anlaşmanın henüz tam olarak bitmediğini kaydeden tecrübeli oyuncu, bu konunun iki hafta içinde sonuca ulaşabileceğini ifade etti. Kaya, Türkiye Basketbol Ligi playoff final serisinde Ülkerspor karşısında aldıkları 4-0'lık yenilginin ardından şampiyonuluğu rakiplerine kaptırmalarıyla ilgili olarak ise ''Bu sonucu beklemiyorduk. Serideki mücadelelerde dönüm noktalarında iyi oynamadık. Ülkerspor da bizden daha iyi mücadele etti. Rakibimizi kutlamak lazım. Sonuçta şampiyonluğu hakettiler'' diye konuştu.

15.06.2006


 

Burak imzaladı

Beşiktaş, Antalyaspor'dan transfer ettiği Burak Yılmaz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Burak, BJK Nevzat Demir Tesislerinde düzenlenen törende kendisini 3 yıllığına siyahbeyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.Siyahbeyazlıların yeni transferi, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ve Yatırımlar Komitesi Başkanı İlhan Durusoy'un da hazır bulunduğu imza töreninin ardından, 7 numaralı formayı elinde tutarak basın mensuplarına poz verdi.

15.06.2006


 

Fevzi: Koparıldım

Malatyaspor'dan ayrıldıktan sonra Vestel Manisaspor ile anlaşan kaleci Fevzi Tuncay, sarı-kırmızılı takımdan ilgisizlik yüzünden koparıldığını söyledi.

Sarıkırmızılı takımın 3 sezondur kalesini koruyan 29 yaşındaki kaleci Fevzi Tuncay, geçen sezon Vestel Manisaspor maçında sakatlanmasından sonra Malatyaspor Yönetimi'nden kimsenin kendisini arayıp sormadığını belirtti. Tecrübeli file bekçisi, "Sakatlığım düzelmeye doğru gittiğinde kulüp 2. başkanı İlhan Kavuk bey bir kez aradı, başka da arayan olmadı"dedi.

15.06.2006


 

Celal Doğan'ı delegelikten çıkardılar

Gaziantespor eski Başkanı Celal Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu delegeliğinden çıkartıldı.

Gaziantespor'u delegelikte Başkan İbrahim Kızıl, Futbol Şube Sorumlusu Bülent Mamatoğlu, Asbaşkan Ömer Çelik, Genel Sekreter Sermet Atay ve TFF eski Asbaşkanı Ata Aksu temsil edecek.

15.06.2006


 

Şahin'in final tahmini: Brezilya-Almanya

Etimesgut Belediyesi'nin yaptırdığı spor kompleksinin açılışında konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Dünya Kupası finalinin, Almanya ile Brezilya arasında oynanacağını tahmin ediyorum. "Türkiye olsaydı bu finallerin tozunu attırırdı" diye konuştu.

15.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004