Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Başörtüsü haktır ve özgürlüktür

İngiltere’de Müslüman işadamlarını buluşturan, İslami Finans ve Ticaret 2006 (İFT’06) konferansı sona erdi. Londra’da yapılan ve 2 gün süren konferans, eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un kapanış konuşması ile sona erdi.

Müslüman ülkeler ile İngiltere arasında köprü kurmak ve İslami ticaret alanları konusunda görüş alışverişinde bulunmak, eksiklikleri ve sorunları ortaya koyarak çözümlemeye çalışmak gibi amaçlarla düzenlenen İFT’06, İngiliz Dışişleri Bakanlığı, İslami Konferans Örgütü ve İngiltere Müslüman Konseyi başta olmak üzere, birçok kurum ve kuruluş tarafından destek gördü.

Konferanslarda, İslami Bankacılığın önemine değinilirken, İslami Bankacılık işlemlerine başlayan İngiliz bankalarından örnekler verilerek, bu alandaki ihtiyaçlarla, gelecekte birçok batılı bankanın daha bu tarz bankacılık çalışmalarına başlanmasının beklendiği belirtildi.

Kapanış konuşması yapan Jack Straw ise, dinler arası benzerliklerden ve farklılıklardan bahsederek, Hıristiyanlığın en yoğun şekilde Yunanistan ve İtalya’da yaşandığını, ancak bu iki ülkenin dini inançları arasında dahi büyük farklar olduğunu söyledi. İslam dininden bahsederken de, Müslüman ülkelerden örnekler veren, özellikle Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan Müslümanlık arasında göze çarpan farklılıklara dikkat çekti.

Straw ayrıca, başörtüsü konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, başörtüsü takmayı, kişisel özgürlük ve hak olarak değerlendirdiğini söyleyerek, çoğu Müslüman olan dinleyicilerden bol bol alkış aldı.

Açılışında Kur’ân-ı Kerim okunan Konferans, Jack Straw’un konuşmasının ardından, duâ okunarak kapandı.

/ LONDRA

16.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü haktır ve özgürlüktür

  Katil İsrail

  El Fetih’e İsrail tüfekleri

  Mülteci sayısı arttı

  Yabancı düşmanı polislere soruşturma

  Afganistan'da patlama: 10 ölü, 15 yaralı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004