Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar yolda

Döviz kurlarındaki artış, gübrede hemen hemen tamamen dışa bağımlı olan tarım kesimini de olumsuz etkileyecek. Çiftçi, sadece döviz kurlarındaki artıştan dolayı, yeni sezonda gübreyi en az yüzde 20 zamlı alacak. Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gencer, yaptığı açıklamada, gübrede yeni satış sezonunun 2-3 hafta sonra başlayacağını belirterek, döviz kurlarındaki artışın, fiyatlara ‘’bayağı yüksek oranda’’ yansımasını beklediklerini söyledi.

Sadece döviz kurlarından dolayı yüzde 20 artış öngörüldüğünü kaydeden Gencer, ayrıca hammadde fiyatlarında, petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı da navlun maliyetlerinde artışlar olduğunu anlattı. Son 3 yıldır Türkiye’deki gübre fiyatlarının döviz ve TL bazında geriye gittiğini, fazla artmadığını hatırlatan Gencer, ‘’Önümüzdeki dönemde çiftçi pahalı gübre kullanmak zorunda kalacak’’ dedi.

Mobilya sektöründe zam hazırlığı

Son haftalarda kurlarda yaşanan artış, tüm sektörleri olumsuz etkilerken, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün ardından mobilya sektörünün de maliyetlerinin artması sebebiyle ürünlerine zam hazırlıkları yapmaya başladıkları bildirildi. Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Paşa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İlker Gezerşen, döviz kurundaki beklenmedik ani yükselişin tüm sektörleri olduğu gibi mobilya sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Gezerşen, ekonominin son günlerde durağanlaştığını, sektörde müşteri ve satış sıkıntısı yaşadıklarını, maliyetlerin yükselmesiyle de kâr oranlarının daraldığını ifade etti. Döviz kurundaki artış sebebiyle kauçuk, profil ve boya gibi hammaddeleri yüzde 20 zamlı almak durumunda kaldıklarını belirten Gezerşen, ‘’Maliyetlerin doğrudan etkilenmesi nedeniyle ürünlere yüzde 15-20 arasında zam yapılması kaçınılmaz. Firmalar ayakta kalabilmeleri için satış fiyatlarını önümüzdeki günlerde ister istemez artırmak durumunda kalacaklar’’ dedi.

/ ANKARA/ADANA

16.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar yolda

  Borç yapılandırmasına 1 milyon başvuru

  “Faiz artışı ve müdahalenin devamı gelecek”

  E.C.A ve SEREL’den hediyeli kampanya

  Ariston’a prestij ödülü

  BTC hattı, tarihi açılışa hazırlanıyor

  Ticarî araçlarda ‘vip’ dönemi

  Ekonomistlerden Brüksel’e temsilcilik

  Hyundai, ABD’de en güvenilir 3’üncü marka

  Ferroli’den ‘nefes aldıran’ klimalar

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004