Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gruplar arasında uzlaşmaya doğru

Filistin’de gruplar arasındaki gerginliği gidermek için yapılan görüşmelerin yakında anlaşama ile sonuçlanacağı belirtildi. Filistin’de 20’den fazla kişinin canına mal olan iç çatışmaları durdurmak ve taraflar arasında bir anlaşmaya varmak için yapılan müzakerelerde sona gelinirken pek yakında bir anlaşmaya varılacağı ifade edildi.

Gazze’de yapılan önceki günkü görüşmeye Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve Filistin lideri Mahmud Abbas’ı temsilen Ravhi Fetih katıldı. Filistinli gruplar, İsrail zindanlarındaki Filistinli üst düzey liderlerin hazırladığı plan doğrultusunda ulusal bir anlaşmaya varılabileceği yönünde görüş belirttiler.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, ulusal bir konsensüse ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, “İslâmî ve millî güçlerin Hamas liderliğindeki koalisyona katılmaları için kapı açıktır” dedi.

Bir uzlaşmanın koalisyon hükümeti kurma ihtimalini kuvvetlendireceğini belirten Haniye, “Halkımız, millî birlik adına pek yakında güzel haberler duyacak” diye konuştu.

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın temsilcisi Ravhi Fetih de açıklamasında, “Pazartesi günü Başkan Abbas da dahil, Meclis Başkanı ve bütün grupların temsilcileri hapishanedeki Filistinlilerin hazırladığı plan doğrultusunda bir anlaşmayı imzalayacak. Umarım Pazartesi günü tüm grupların katılımıyla nihaî bir anlaşmaya tanıklık ederiz” dedi.

Gruplar arasında anlaşma sağlanırsa 26 Temmuz’da yapılması planlanan referandumdan vazgeçilmesi gündeme gelecek.

/ GAZZE

19.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerika, Afganistan’a bomba yağdırdı

  Filistin’e yardıma yeşil ışık

  Gruplar arasında uzlaşmaya doğru

  Japonya’dan esker çekme sinyali

  İKÖ Dışişleri Bakanları bugün Bakü'de toplanacak

  Kadın hastaya kadın doktor

  Gates hayır vakfı kuracak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004