Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençlere duâlı destek

Öğrenci Seçme Sınavı dün yapıldı. ÖSS öncesi öğrenciler ve velileri büyük heyecan yaşarken, saatler öncesinden sınavın yapılacağı merkezlerin önü doldu. Çocuklarını imtihan salonlarına uğurlayan bazı anne babalar, ellerindeki kitapları açarak dua okudu. Kimi dua edip, kimi Kur’ân-ı Kerim okurken, bazıları da tesbih çekti.


STK'lar, uzmanlar, yazarlar TMK'ya karşı

Mazlum-Der İstanbul Şubesi, TMK tasarısı ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının rapor ve bildirileri ile uzman görüşlerini ve basında yer alan

Kıbrıs krizinin çözümü de reformlara bağlı

Bilgi Üniversitesi Avrupa Etüdleri Direktörü Emre Gönen, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırırken, “Türkiye’de şu anda işleyen bir demokrasi var mı,


  İsrail savaş suçu işliyor

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Sarıhan, İsrail’in savaş suçu işlediğini söyledi. Sarıhan şöyle dedi: “İşgal yönetiminin Gazze’de sivil halka yönelik saldırıları açıkça terör olayıdır. Bir yandan tek taraflı bir yol haritası ile barışı tesis etme iddiaları dile getirilirken diğer yandan izlenen politikalar tam tersi bir niyet ve iradenin varlığını gözler önüne sermektedir.”


  Kıbrıs müzakerelere karıştırılmamalı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kıbrıs konusunun, Türkiye’nin teknik müzakerelerine hiç karıştırılmadan kendi hattında devam etmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, ‘’Kıbrıs’ı müzakere sürecinde adeta bir pazarlık olarak kullanmak AB’nin temel ilkeleri ile de çok bağdaşmıyor’’ dedi.


  Bakoyanni: Yeni teklif hazırlıyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, ‘’Kıbrıs konusunda yeni bir çözüm önerisi hazırlığı içerisinde olduklarını’’ söyledi.


  Dünya çocukları Türkçe için yarıştı

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen 355 öğrenci, 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nda şarkı, şiir, sunum ve oyunlarını Türkçe sergileyerek birbiriyle yarıştı. Şarkı dalında dereceye girenlerin madalyalarını veren TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Türkçemizi en az bir Türk kadar güzel telâffuz eden bu yavrularımızla iftihar ediyoruz” dedi.


  Cumhurbaşkanını Meclis seçsin

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, cumhurbaşkanını Meclisin seçmesi gerektiğini söyledi.


  Okullar depreme karşı güçlendiriliyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 16 ilde 130 yatılı ilköğretim bölge okulu ve pansiyonlu ilköğretim okulunun deprem tahkikinin yapıldığını, 80 okulun güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.


  Özgür-Der üyesinden 17 gündür haber yok

Irak’ın Zaho sınır kapısında 1 Haziran tarihinde gözaltına alınan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir’den bu tarihten beri bilgi alınamıyor.


  Yük trenine bombalı saldırı

Muş’ta Kale-Kurt demiryolu istasyonları arasında raylara teröristlerin yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu yük treninin 8 vagonu kullanılamaz hale geldi.


  Helikopter ihalesinde rötar

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM), azami yerli katkı sağlanarak uluslararası ihale yolu ile tedarik edeceği 52 adet genel maksat helikopteri ihalesinde, süre uzatımına gidildi.


  Yeni Asya mezuniyet gecesinde buluşturdu

Yeni Asya Vakfı 2006 mezunları için Süleymaniye’deki hizmet binasında mezuniyet gecesi tertipledi. Mezuniyet gecesinde konuşan Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular “Eğer insan inandığı dâvânın kudsiyetini anlayamazsa onun uğrunda hayatını sarf edemez” dedi.


   Filistin’e dostluk köprüsü

Filistin’in en yoğun çatışma bölgelerinden Beyt-i Hanun Belediye Başkanı Muhammed Nazik El Kafarna ve Başkan Vekili Mecdi Ebu Amsha, Beykoz ve Beyt-i Hanun şehirlerinin sosyal ve kültürel projeler yürütebilmesi için resmî diyalog sürecini başlattı.


  Su kıtlığı kapıda

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun, dünyada 2025 yılında 1 milyar insanın ileri derecede su kıtlığı yaşamaya başlayacağını söyledi. Sorgun, suyun insan hayatı ve içinde bulunulan ekosistem için son derece önemli bir rolü olduğunu belirtti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004