Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yıldırım seçime tek aday olarak girecek

Fenerbahçe'de, bugün başlayacak kongre öncesi, görevi bırakma kararının ardından yeniden adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım dışında henüz başkan adayı çıkmadı..

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün başlayacak. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde saat 10.30'da başlayacak genel kurul 2 gün sürecek. İlk gün konuşmaların yapılacağı kongrede, ikinci gün kulüp başkanı, yönetim kurulu ve diğer kurallar için seçime gidilecek. Seçimde 10 bin 740 üyenin oy kullanabileceği bildirildi.

Fenerbahçe'de, bugün başlayacak kongre öncesi, görevi bırakma kararının ardından yeniden adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım dışında henüz başkan adayı yok. Sarı-lacivertli kulüpte yaklaşık 8.5 yıllık dönemde daha önce girdiği 7 seçimin 5'inde tek aday olan Yıldırım, 8. kez başkan olmak için üyelerden oy isteyecek.

Fenerbahçe Kulübü'ne ilk kez 15 Şubat 1998'deki olağan genel kurulda başkan seçilen Aziz Yıldırım, 5 olağan, 2 de olağanüstü kongrede 7 kez başkanlık koltuğuna oturdu. İlk başkanlık seçiminde Vefa Küçük ve Ömer Çavuşoğlu ile yarışan Yıldırım, Küçük'e verilen bin 468 oya karşı, bin 469 oy alarak, sadece1 oy farkla seçimi kazandı, ancak yönetim kurulu seçiminde kazanan taraf Küçük'ün listesi oldu.

Yıldırım, kısa bir süre Küçük'ün listesiyle görev yaptıktan sonra,14 Haziran 1998'de gerçekleştirilen olağanüstü kongreye tek aday olarak girdi ve yeni yönetimiyle 2. kez başkan seçildi. 20 Şubat 2000'deki olağan genel kurulda başkanlık için yine Vefa Küçük ile yarışan Yıldırım, Küçük karşısında 2. kez kazanan taraf oldu. 1 Temmuz 2001'deki olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Aziz Yıldırım, 4. kez kulüp başkanlığına seçildi. Yıldırım, 3 Mart 2002, 7 Mart 2004 ve 5 Mart 2006'daki olağan genel kurul toplantılarında da tek aday olarak girdiği seçimlerin ardından başkanlığını sürdürdü.

24.06.2006


 

G.Saray teşekkür etti

G.Saray yöneticisi Fatih Gökşen, "Şampiyon olduğumuzda F.Bahçe gündemi değiştirmişti. Ama bu bayrak olayıyla yeniden şampiyonluğumuzu gündeme getirdiler. F.Bahçe taraftarlarına teşekkür ederiz" dedi. Gökşen, köprüye yeniden bayrak astıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Boğaziçi Köprüsü'ne asılan Galatasaray bayrağının indirilmesiyle yeniden şampiyonluklarının gündeme geldiğini belirterek, bu nedenle Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür etti. Şampiyonluğa ulaşmalarının ardından, Aziz Yıldırım'ın görevi bırakma kararıyla gündemi değiştirdiğini vurgulayan Gökşen, ''Şampiyon olduğumuzda Fenerbahçe gündemi değiştirmişti ama bu bayrak olayıyla yeniden şampiyonluğumuzu gündeme getirdiler. Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür ederiz!'' dedi.

Gökşen, Fenerbahçeli taraftarların, ''Valilik bize geçen sezon köprüye bayrak asma izini vermedi'' şeklindeki iddialarının da doğruyu yansıtmadığını kaydederek, ''Vali, 'Bize bu konuda müracaat etmediler' diyor. Yani, kızacakları mercii Galatasaray olmamalı. Demek ki şampiyon olduklarında bunu atlamışlar'' diye konuştu. Yönetici Gökşen, dün öğleden sonra bayrağı yeniden köprüye astıklarını, yeni bir olay yaşanması halinde yedeğinin de hazır olduğunu sözlerine ekledi. Bilindiği gibi Boğaz Köprüsüne Galatasaray bayrağı asılmasına tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları 3 defa köprüye gelerek bayrağı indirmek istemişler, ancak polis bu eyleme izin vermemişti.

Öte yandan Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer çalışmaları için bulunduğu Almanya'da önemli gelişmeler kaydettiklerini açıkladı.Sezgin, ''Ancak şimdilik futbolcu ismi açıklamıyoruz. Transfer tamamlandığında söyleyeceğiz'' dedi. Sezgin, Beşiktaş'tan ayrıldığını resmen açıklayan Okan Buruk'un Galatasaray'a transferi konusunda ise yorum yapmaktan kaçınırken, ''O konuda bir gelişme yok, anlaştığımız doğru değil'' demekle yetindi.

24.06.2006


 

F.Bahçe'ye kolay rakip

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Malta'dan Bırkırkara ile Faroe Adaları'ndan B36 arasında yapılacak maçın galibiyle karşılaşacak.

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi birinci ve ikinci tur eleme maçları kuraları çekildi. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde şampiyonlar ligi'ne ikinci turdan başlayacak Fenerbahçe, Malta'dan Birkirkara ile Faroe Adaları'ndan B36 maçının galibiyle eşleşti. Toplam 39 takımın katıldığı kura çekiminde 1. turda 22, ikinci turda ise 28 maç yapılacak. Kura çekiminde Fenerbahçe, ikinci turda Malta'nın Birkirkara takımı ile Faroe Adaları'nın B36 takımı arasında yapılacak maçın galibiyle bir üst tura çıkma mücadelesi verecek. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligindeki ilk maçını 25 veya 26 Temmuz'da İstanbul'da yapacak. Bu maçın rövanş karşılaşması ise 1 veya 2 Ağustos'ta oynanacak.

24.06.2006


 

Anelka'ya sağlık kontrolü

Fenerbahçeli futbolcu Nicolas Anelka'nın Kadıköy Özel Acıbadem Hastanesi'nde sezon başı sağlık muayeneleri yapıldı.

Anelka, geçtiğimiz günlerde, ülkesinde bir televizyon kanalına yaptığı iddia edilen ve Türk basınında da yer bulan beyanatları konusunda, basın mensuplarının açıklama isteğini kabul etmedi. İdari Menajeri Volkan Ballı, Fransız futbolcunun, söz konusu televizyon kanalına herhangi bir açıklama yapmadığını söylediğini bildirdi.

24.06.2006


 

Binlerce Avustralyalı 2. tur sevinci için sokağa döküldü

Dünya Kupası tarihinde ilk kez ikinci tura çıkmayı başaran Avustralya'da sevinç gösterileri sabaha kadar sürdü.

Önceki akşam Hırvatistan ile 2-2 berabere kalmasının ardından kupada 2. turu garantileyen Avustralya'da televizyonu başında ve meydanlara kurulan dev ekranlarda maçı takip eden binlerce Avustralyalı maçın ardından sokaklara dökülerek sabaha kadar eğlendi.

Sidney ve Melbourne kentlerinde kurulan meydanlarda binlerce taraftar biraraya gelirken, bayraklar ve marşlarla sokakları trafiğe kapattılar. Hırvatistan maçını televizyondan izleyen Avustralya Başbakanı JohnHoward, maçtan sonra yaptığı açıklamada, spor açısından ülkesi için çok iyi bir an olduğunu söyledi.

Yüzlerini Avustralya'nın bayrak rengine boyayan 10 binden fazla taraftar Melbourne'de eğlenceler düzenlerken, kutlamalar esnasında 14 kişinin çeşitli nedenlerle gözaltına alındığı kaydedildi.

24.06.2006


 

Aurelio resmî işlemlere başladı

Brezilyalı futbolcu, Türk vatandaşı olmak için Yabancılar Şubesine gitti.

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun hazırlık çalışmalarına başladı. Samandıra Tesisleri'nde sabah saatlerinde biraraya gelen sarı-lacivertli futbolcular, yeni teknik direktör gelinceye kadar takımı hazırlamakla görevlendirilen antrenör İrfan Saraloğlu yönetiminde 1 saat 45 dakika süren antrenman yaptılar. Sarı-lacivertli futbolcular sezonun ilk çalışmasında toplu ve dahasonra serbest olarak uzun süre koşu yaptıktan sonra, açma germe hareketleriyle çalışmayı tamamladılar.

TÜMER VE UĞUR'UN İLK İDMANI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Marco Aurelio, Türk vatandaşı olmak için resmi işlemlere başladı. Takımının sabah yaptığı çalışmaya katılmayan Brezilyalı oyuncunun, ülkesinden dönerken beraberinde getirdiği evraklarla birlikte, Yabancılar Şubesi'ne giderek işlemlerini başlattığı ve bu nedenle de antrenmanda yer almadığı bildirildi. Fenerbahçe'nin yeni transferleri Tümer Metin ile Uğur Boral, takımlarıyla ilk antrenmanlarına çıktılar. Bu iki futbolcunun yanı sıra, PAF takımdan Onur Tuncer ile Mustafa Cevahir de (A) takım antrenmanında yer aldı.

24.06.2006


 

Kerem, 2 yıl Real Madrid'de

İspanya'nın Real Madrid kulübü, Kerem Tunçeri ile 3. yıla uzatma opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Gelecek sezon için yapılan çalışmalarda Kerem'in ilk transfer olduğunu belirten Real Madrid kulübü, ayrıca Efes Pilsen'de oynayan Amerikalı Charles Smith'in de transfer edilmesinin gündemde olduğunu açıkladı. Öte yandan yeni antrenörün belirlenmesi için 2 Temmuz'da yapılacakkulüp başkanlığı seçimi bekleniyor.

24.06.2006


 

Sezer, Gazi Koşusu'na geldi

At yarışlarında Türk derbisi olarak nitelendirilen 80. Gazi Koşusu, yarın İstanbul'da yapılacak

1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun 80.'si, Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.45'te koşulacak. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri ve 2 bin 400 metre mesafede çim pistte yapılacak Gazi Koşusu'na 22 tay katılacak. Yarışı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de izlemesi bekleniyor.

24.06.2006


 

Ali: Beşiktaş gençlerle coşar

Beşiktaşlı futbolcu Ali Tandoğan, geçen sezon takımda topu kullanması gereken futbolcuların sayısının fazla olduğunu ve bu nedenle kendisine fazla top kullanma şansı düşmediğini söyledi.

Ali Tandoğan, BJK TV'de yer alan röportajında, kendisi açısından gençlerin gelmesinin daha iyi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Benim en büyük özelliğim duran topları iyi kullanmam. Fakat Sergen ve Tümer varken bu görevi onlar yerine getiriyordu. Gençlerin gelmesiyle takımda koşan oyuncu sayısı artacak. Oynarsam topu daha fazla kullanma şansım olacak. Bu da gerçek yeteneklerimi yansıtmamı sağlayacak.'' Deneyimli oyuncu, ''Geçen seneyle ilgili hiçbir şey düşünmedim. Düşünecek çok fazla bir şey de yok. Açıkcası takım halinde geçen yıl iyi bir sezon geçirmedik. Artık bizi daha farklı hedefler bekliyor.

24.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004