Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hem mazlûm, hem mağdurlar

BM İnsan Hakları Özel Raportörü John Dugard, Filistin’de insan hakları tablosunun, Hamas’ın iktidara gelmesiyle uluslararası yardımların kesilmesinden bu yana giderek kötüleştiğini söyledi. Dugard, Filistin’e uygulanan ekonomik yaptırımların muhtemelen modern zamanlarda görülen en sert yaptırım şekli olduğuna ve ilk kez işgale uğrayan bir halkın bu şekilde muamele gördüğüne dikkat çekti.


Duvar isyanı

Utanç Duvarı’nın yıkılmasından sonra 1990 yılında Berlin’de “The Wall” konseri veren Roger Waters yine bir duvar mahallinde. Arap-Yahudi köyü Neve Şal

Olmert: Saldırılar sürecek

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze’ye yönelik hava saldırılarında gittikçe daha fazla sivil ölmesine rağmen, Filistinli militanlara yönelik saldırıla


  Amerik füze denedi

ABD donanmasının Hawaii açıklarında yaptığı füze savunma denemesi başarıyla sonuçlandı.


  Riyad’da terörle mücadele operasyonu

Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’da güvenlik güçlerinin düzenlediği terörle mücadele operasyonunda 6 militanın öldüğü, 1 militanın ise tutuklandığı bildirildi.


  Demokratlara Senatodan red

ABD Senatosu, Demokratların Irak’tan asker çekmeye başlanması yönündeki planlarını reddetti.


  Irak’a gitmediği için tutuklandı

Amerikalı genç subay, emre itaatsizlik ederek Irak görevine gitmeyeceğini bildirdi. Yakınlarından öğrenildiğine göre, Fort Lewis’teki Stryker muharebe birliğinde görevli 28 yaşındaki teğmen Ehren Watada, Irak’a gitmekle görevlendirildi, ancak savaşın ‘’yasadışı’’ olduğunu söyleyerek emre itaat etmeyeceğini bildirince tutuklandı.


  Musul’da 3 günde 25 kişi öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Musul şehrinde bu hafta 25 kişinin vurularak öldürüldüğü bildirildi. Yetkililer, başşehir Bağdat’ın 360 kilometre kuzeybatısındaki ülkenin üçüncü büyük şehri Musul’da, Salı gününden beri birer ikişer öldürülerek caddelere atılmış 25 kişinin cesedini topladıklarını söyledi.


  17 kişinin cesedi bulundu

Irak’ın çeşitli bölgelerinde 17 kişinin cesedi bulundu. Polisin verdiği bilgiye göre, önceki gün Kut şehrinde Fırat nehrinde yüzen 6 ceset de dahil, kimin öldürdüğü belli olmayan 13 kişinin cesedi bulundu.


  Talat: İzolasyonların gerekçesi kalmadı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin limanlarını ve havaalanlarını Kıbrıs Rum tarafına açmasından yana olduklarını, ancak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önerdiği gibi, eş zamanlı olarak Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonların da kaldırılması gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004