Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Millete tavır alıyorlar

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye’de siyasetin çıtası çok yükselmiştir. Boş sözle, kuru vehimle siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri için işi demokrasiye, sandığa, millet iradesine karşı tavır almaya götürenler var’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP’nin Antalya’da düzenlenen 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AKP’nin Türkiye’nin geleceği, milletin yegane gelecek umudu olduğunu ifade ederek, ‘’Şunu herkes bilmelidir ki korku üzerine gelecek bina edilemez. Korku siyaseti ancak kifayetsiz muhterislerin sığınağı olabilir. AK Parti korkuların değil, umutların partisidir" diye konuştu.

‘’Yıllar yılı bu ülkeyi ‘hasta adam’ psikolojisine mahkum edenler, bu ülkeyi korku ve vehimleriyle yönetenler bugün ayağa kalkan ve gözünü ileri hedeflere diken Türkiye tablosu karşısında şaşkın kalmışlardır’’ diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Hezeyanları aslında bu şaşkınlıklarındandır, hezeyan... Onun için biz bunların üzerinde durmayacağız. Zira bizim vaktimiz çok değerli, bizim yapacak çok işimiz var. Türkiye değişmeye, ilerlemeye, kalkınmaya başlamış, bu yolda büyük mesafeler almıştır. Bilsinler ki biz burada oldukça Türkiye’yi bir istikrarsızlıklar ülkesi olarak görmek isteyenlere gün doğmayacaktır.’’

“SANDIK DÜŞMANLIĞI YAPANLAR VAR”

Türkiye’nin son 3.5 yıl içinde sadece idari, siyasi ve ekonomik değil, zihinsel bir değişim de yaşadığına işaret eden Erdoğan, bu yüzden bundan böyle siyaset yapmanın eskisi kadar kolay olmayacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Türkiye’de siyasetin çıtası çok yükselmiştir. Boş sözle, kuru vehimle siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri için işi demokrasiye, sandığa, millet iradesine karşı tavır almaya götürenler var. Bu ülkede sandık düşmanlığı yapanlar var. AKP olarak her zaman onlara şu uyarılarda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz; gelin hükümete muhalefet yapıyorum diye millete muhalefet etmekten vazgeçin. Gelin AK Parti’ye muhalefet edeyim diye Türkiye’ye muhalefet etmeyin. Dün enkaz devralıp, yine enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Bilmiyorlar ki bugün Türkiye onların bıraktığından çok daha başka bir yerde.”

“AHLÂK ZEMİNİ ZAYIF SİYASETTEN

TÜRKİYE ÇOK ÇEKTİ’’

Türkiye’nin büyüme iradesine, gölge düşürmeyeceklerini ve kararlılıkla Türkiye’nin geleceğine sahip çıkacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

‘’Ürettiğimiz siyasetin ahlak zemininde yükselmesi için canla başla çalışıyoruz, çalışacağız. Ahlak zemini zayıf siyasetten Türkiye çok çekti. Çamurun üstüne oturmam diyen siyasetçilerin üstü başı bu ülkede çamur oldu. Statükoyu sürdürmeyi merkeziyetçi devam ettirmeyi bütün sorunları Ankara’dan kördüğüm haline getirmeyi siyaset olarak yürütenler, Türkiye’yi büyütmek şöyle dursun Türkiye’nin yıllarını heba ettiler. Demokrasiyi halktan esirgen bir siyasetin, millete yukarıdan bakan bir yönetimin geleceğin Türkiyesinde yeri kalmamıştır bu doğrultudaki yeni arayışlar, yeni sentezler beyhude arayışlardır bunlardan AK Parti hiç rahatsız değildir. Zaten siz değerli arkadaşlar da bunlara hiç kafa da yormuyorsunuz ve yormayın. Halkımız gücünü bir noktada teksif etmiştir. Toplumsal merkezin partisi ülkeyi bir bütün olarak kucaklayan AK Parti’dir. AK Parti bir zümrenin, bir kesimin partisi değildir, olmayacaktır.’’ (aa)

/ ANTALYA

25.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Viyana’da mezuniyet sevinci

  İngiliz dergisi yazdı

  Avrupa, başörtüsü için formül arıyor

  Bayındır savcısına inceleme

  Güzel: Türkiye’de hukuk dirayetini kaybetti

  Bakan Şahin: Medya meslek ilkelerine uymalı

  Millete tavır alıyorlar

  Ağar: Demokrasiyi milletin kurması çabasındayız

  Aksu: Patrikhane yasalara tabi bir kuruluş

  AKP 2. Olağan Kongresi 11 Kasım’da

  Gülen’e beraat kararı temyiz edildi

  Kızılay’dan Filistin’e bin ton gıda yardımı

  Yasağa protesto

  Özürlüye üst yaş sınırı kalktı

  Çankırı’da trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

  Türkiye’ye ayrı statü verilecek

  Yaz dönemi kıyafet genelgesi

  Yeşilay’dan sigarayı bırakanlara teşekkür sertifikası

  Fırtınada ‘cep’le konuşmayın

  Modern insan yalnız

  Sözleşmeli öğretmene 40 saat şartı kaldırıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004