Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Almanya final oynar

Dünya Kupası başlamadan önce milli takımlarına pek fazla güvenmeyen Alman halkı, ilk tur maçlarında alınan 3 galibiyet sonrası gelen İsveç başarısıyla final oynayacağına inanmaya başladı.

Almanya'nın Münih kentinde oynanan maçta İsveç'i 20 yenen Almanya'da Klinsmann yönetimindeki genç ekibin en azından yarı finale yükseleceği konuşulmaya başlandı. İsveç maçının bitiş düdüğüyle birlikte sokaklara dökülen Almanlar, "Berlin, Berlin; bekle bizi geliyoruz" sloganları atarak gözlerini finale diktiler.

EN MUTLU HAZİRAN

İki Almanya'nın birleşmesinden sonra ekonomik durgunluk yaşamaya başlayan Alman halkına milli takımın kazandığı başarılar olumlu etki yaptı. Euro para birimine geçtikten sonra Mark'ın para birimi olduğu günleri aramaya başlayan Almanlar, son 15 yılın en mutlu günlerini futbol sayesinde yaşamaya başladılar. Kamuoyu yoklamaları Alman halkının son yılların en mutlu Haziran ayını geçirmekte olduğunu ortaya koyuyor.

26.06.2006


 

Ergün: G.Saray'da arkadaşlık çok iyi

İtalya'da üç hafta önce Gonca Penbe ile evlenerek dünyaevine giren Galatasaraylı Ergün Penbe, tatilini geçirmek üzere memleketi Zonguldak'a geldi. Eşi Gonca Penbe ile Kilimli sahilinde dolaşan Ergün, yeni sezon, transfer, köprüden bayrak indirme olayı ve dünya kupası hakkında açıklamalarda bulundu.

Ergün, Galatasaray bayrağının Boğaz Köprüsü'nden indirilmesi olayının çok çirkin olduğunu belirterek, "Olmaması gereken şeyler. Bu sene bizim asılıyorsa seneye kim şampiyon olacaksa onların takımının bayrağı asılacak. Böyle şeyler ülkemizde bence yanlış şeyler diye düşünüyorum" diye konuştu.

Transfer konusuna değinen Penbe, "Şu anda zannedersem bir transfer olmadı. Sadece iç transfer halledildi. Yurtdışında olduğum için pek takip edemedim. Ama Galatasaray büyük bir camiadır. Başarı için her zaman bir takım fedakarlıklarda bulunmuştur. Transfer için de bu fedakarlıklarda tekrar bulunacaktır. Son güne kadar en iyi transferler yapılacağı inancındayım" dedi.

Dünya kupası maçlarını tatilde eşiyle izlediğini aktaran milli futbolcu, "Brezilya'yı ilk iki maçta iyi bulmadım. Ama gerçekten her an sonucu etkileyebilecek yıldızları var. Favorim Brezilya. Onun dışında Arjantin ve İspanya da iyi bir takım. Almanya bir çıkış içinde, her geçen gün iyi oynuyor" dedi.

Galatasaray'da yerlisinden yabancısına kadar bütün takımda çok iyi bir arkadaşlık olduğunu anlatan Penbe, şöyle konuştu: "Bizde arkadaşlık çok iyi. Tabi ki bizde de problemler oluyor, ama biz aramızda çıkan anlaşmazlıkları hemen halledebiliyoruz. Diğer takımlarda zannedersem bu süreç daha uzun işliyor. Bizde takım ruhu çok iyi oturuyor."

26.06.2006


 

Ülker'in yıldızları F.Bahçe'de

Sarılacivertli kulüp, sponsorluk anlaşması yapacağı Ülkerspor'dan İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan ve Ömer Onan'ı kadrosuna kattı. Rasim Başak takımda kaldı.

Fenerbahçe Kulübü, sponsorluk anlaşması yapacağı Ülker Grubu'nun takımı olan Ülkerspor'dan 3 oyuncuyu kadrosuna kattı. Fenerbahçe Kulübü'nden resmi internet sitesi vasıtasıyla yapılan açıklamada, Ülker Grubu ile geniş bir sponsorluk kapsamı içerisinde çalışmaların sürdüğü belirtilerek, ''Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, bu kapsamda başta İbrahim Kutluay olmak üzere Mirsad Türkcan ve Ömer Onan'ı kadrosuna katmıştır'' denildi. Açıklamada, oyuncuları Rasim Başak'ın da bu yeni oluşumda yer alacağı belirtilirken, diğer genç oyuncular ile ilgili görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan Ülkersporile şampiyonluk sevinci yaşayan ve Fenerbahçe ile yeni sezon için prensip anlaşmasına varan Ömer Onan, Ülkerspor'un basketbol adına attığı adımların kulüp takımlarına fayda getireceğini, ancak Türk oyuncuları olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ömer, yaptığı açıklamada, özellikle Fenerbahçe ile yapılacak işbirliği sonrası sarılacivertli takımın Avrupa Ligi'nde daha avantajlı olacağını belirterek, ''Fenerbahçe olarak Avrupa Ligi'nde oynadığımızda 10 bin seyirci arkamızda olacak'' dedi.

Ülkerspor'un attığı adımların kulüp takımlarına destek vereceğini ifade eden Ömer, Türk oyuncuların ise bundan darbe alacağını savundu. Birleşme sonrası iki kulüpten bir kulübün ortaya çıkacağını ifade eden Ömer Onan, ''İsim yapmış oyuncular için sorun yok. Ama geride kalan oyuncular sıkıntı yaşayacak. İşbirliği ile iki kulüpten bir kulüp çıkacak. Bu da piyasayı düşürecek. Türk oyuncuları için kötü oldu. İsim yapmış oyuncular etkilenmiyor, ama geriye kalan oyuncular etkileniyor'' diye konuştu.

26.06.2006


 

Tümer: Yakın ilgi görüyorum

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Tümer Metin, yeni takımında hiç yabancılık çekmediğini söyledi.

Tümer Metin, yeni takımıyla yaptığı ilk gün çalışmalarının ardından bir açıklama yaptı. Takım arkadaşlarıyla Milli Takım'da da bereber oynadığını, bu yüzden de yabancılık çekmediğini kaydeden tecrübeli futbolcu, "İlk gün futbolcular için her zaman biraz zor geçer çünkü tatil dönüşüdür. Fenerbahçe'de hiç yabancılık çekmedim. Çünkü buradaki arkadaşlarımın çoğu ile milli Takımlarda beraber oynamışlığım bulunuyor. Bana gösterdikleri ilgiden ve takım içi dayanışmadan çok memnunum. Birkaç gün içinde hepimiz adaptasyonumuzu sağlayarak daha iyi performanslar sergileyeceğiz. Ancak bunları bence bir tek şu cümle açıklayabilir: 'Şimdi iş Zamanı'. Ayrıca ilk gün sabah idmanı biraz zor geçti çünkü hava çok sıcaktı. Akşam idmanı daha kolaydı" diye konuştu.

TİGANA'YA CEVAP VERMEM

Tümer, Tigana'nın kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise şunları söyledi: " Bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum çünkü ne de olsa kendisi benim eski hocam. Benimle ilgili olarak ne söylediğini duymadım ama söylediğine göre bir nedeni vardır."

26.06.2006


 

Zdravkov 1 yıl daha Rize'de

Çaykur Rizespor, sezon sonu takımdan ayrılan ve ülkesine dönen eski kalecisi Zdravkov ile 1 yıllığına yeniden anlaştı.

Kulüp 2. Başkanı Erol Yıldırım, tecrübeli kalecinin, geçtiğimiz sezonun ardından ailevi nedenlerden dolayı ülkesi Bulgaristan'a dönme kararı aldığını belirterek, "Almanya'nın Duisburg takımının kalecisi Koch ile prensip anlaşmasına vardık. Ancak daha sonra futbolcuyu kulübünün bırakmak istememesi nedeniyle bu transferde sorun çıkmıştı. Bunun üzerine biz de Koch'un transferinden vazgeçmiştik" dedi.

26.06.2006


 

Haşim Karadağ Malatyaspor başkanı oldu

Malatyaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonrası Haşim Karadağ aldığı 80 oyla başkanlığa seçildi.

Sarı kırmızı ekibin 2. Lig'e düşmesini ardından mevcut yönetim tarafından alınan karar sonrası yapılan olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa 80 oyla Haşim Karadağ seçildi. Diğer başkan adayı Necip Olgun 44 oy alırken, 6 oy da geçersiz sayıldı. Yeni Başkan Haşim Karadağ'ın listesinde ise şu isimler yer alıyor; İbrahim Nart, Zeynel Ustop, İlyas Karahan, Fahri Kara, Ali Kaya, Şaban Taçyıldız, Mehmet Duman, Ali Alkış, Hüseyin Fidan, Atilla Kantarcı, Fahrettin Eserdi, Mehmet Orhan, Hasan Demir, Enes Yarloğlueş.

26.06.2006


 

Başpehlivana araba ödülü

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bir işadamı, Başpehlivan Recep Çakır'a Kırkpınar Güreşleri öncesinde araba hediye etti.

Korkutelili pehlivanlardan Recep Çakır'a Natural Kimya Fabrikası'nın sahibi Hüseyin Yalın tarafından son model araba hediye edildi. Barajüstü Orman İşletme Müdürlüğü Dinlenme Tesisleri'nde Kırkpınar Güreşleri'ne hazırlanan Recep Çakır, hediye edilen otomobilin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kırkpınar'da kazanacağı başarıyı işadamı Hüseyin Yalın'a hediye edeceğini belirten Çakır, "Yapılan hizmetler bize güç veriyor. Başta bizlere yardımlarını esirgemeyen işadamlarımıza ve ilçe halkıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

26.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004