Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Önen: İşkence sistematik şekilde sürüyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Yavuz Önen, ‘’işkencenin, uluslararası alanda mahkum edilmiş bir uygulama olmasına karşın, birçok ülkede sistematik olarak gerçekleştirilmeye devam edildiğini’’ öne sürdü.


‘Tatilden önce çıksın’ baskısı

Türkiye Büyük Millet Meclisini bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. TBMM’de alt komisyonlarda kabul edilen Terörle Mücadele Kanun Tasarısının; 1 Temmuz

Tasarı ile vatandaşın özgürlüğü kısıtlanacak

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, hazırlanan Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı ile teröristlerin değil halkın özgürlüklerinin kısı


  Hükümet işsizliğe kilitlenmeli

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, ‘’Hükümet, bütün kadrolarıyla tek ve ana sorun olarak acilen işsizlik ve istihdama kilitlenmelidir’’ dedi.


  AKP'nin bürokrasiden şikâyete hakkı yok

Gazeteci-yazar Mehmet Barlas, “Eğer AK Parti iktidara hazır bir şekilde seçime girmiş, elinde program ve projesi bulunsaydı, AK Parti bürokrasiden şikâyet etmezdi. Çünkü bürokrası gücün peşinde koşar. Hele tek başına iktidar olmuş bir hükümete bürokrasinin direnmesi mümkün değildir” dedi.


  Geçen ve Koçak’a af talebi

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, partiden ihraç edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen ve Disiplin Kurulu’na sevk edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan af istedi.


  Merkez sağın lideri Ağar

DYP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeli, merkez sağda lider arayışlarını eleştirerek, ‘’Merkez sağın lideri, Mehmet Ağar’dır’’ dedi


  Ermeniler hukuktan kaçıyor

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi(ASAM) Başkanı ve emekli Büyükelçi Gündüz Aktan, Ermenilerin yıllarca dile getirdiği iddialar konusunda hukuka başvurmaktan kaçtıklarını söyledi.


  Kütahya’da trafik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Kütahya’da meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, İsmail Dilsizoğlu yönetimindeki 43 RE 949 plakalı otomobil, Kütahya-Eskişehir karayolunun 24. kilometresinde şarampole devrildi.


  Arazi yangınlarında artış

Son 400 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı bu günlerde arazi yangınlarındaki artış karşısında vatandaşların biraz daha dikkatli davranmaları istendi.


  Gurbetçi akını

Yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye’ye gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluğa neden oluyor. Sınır kapısından günde 2 binin üzerinde gurbetçi yurda giriş yapıyor.


  Hisar’da Kur’ân ziyafeti

Anadolu Gençlik Dergisi tarafından Rumeli Hisarı’nda düzenlenen “Kur’ân Ziyafeti” programı izleyenler mest etti.


  Aman güneş çarpmasın

Uzmanlar, sıcak havaların ülke genelinde iyice hissedildiği bugünlerde vatandaşları güneş çarpmalarına karşı uyardı.


  Karaköy’e yeni cami

1958 yılında yol genişletme çalışması sebebiyle yıkılan ve parçaları teknelerle cami yapımında kullanılmak üzere götürüldüğü Kınalıada’da denize gömülen Karaköy Camii yeniden inşa ediliyor. Cami, Galagenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı’ndaki boş kalan arazisinde yeniden hayat bulacak.


  70 yaşında bisikletle dünya turu

Hollanda’dan bisikletle dünya turuna çıkan 70 yaşındaki Pieter Bergsuma, Konya’nın Karapınar ilçesine geldi.


  Tatilcilere ‘yaz hırsızı’ uyarısı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, okulların kapanması ve tatil döneminin başlamasıyla tatile çıkan vatandaşları ‘’yaz hırsızlarına’’ karşı uyardı.


  40 bin kişi böbrek bekliyor

Türkiye’de 40 bin hastanın böbrek nakli beklediği, bu hastaların yüzde 10’unun diyaliz sırasında hayatını kaybettikleri bildirildi.


  Kara sineklere ‘elektrikli raket’

Adana’da bir firmanın Çin’den ithal ettiği ve kalem pille çalıştırılan ürün sayesinde, karasinekler bayıltılarak etkisiz hale getiriliyor.


  Fakirin ekmeği barkotla

Konya Büyükşehir Belediyesinin ileri düzeyde ihtiyaç sahibi aileler için başlattığı uygulama ile vatandaşlar, kendilerine verilen barkotlarla anlaşmalı bakkallardan ihtiyaçları oranında ekmek alabilecek.


  Keçi sütü anne sütüne benziyor

Malatya Tarım İl Müdürlüğü, keçi sütünün mucize bir gıda olduğunu açıklayarak, birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini bildirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004