Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kriz değil, düzeltme

Sabancı Bank Plc Genel Müdür Yardımcısı Rıza Kadılar, piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmaya ilişkin, ‘’bu, Halk ve Merkez Bankası için bir düzeltmedir, Henüz kriz değil. Yıl bitmedi, geri dönüş olabilir’’ dedi.

Exporta Yayıncılık tarafından düzenlenen ‘’Türkiye: Ticaret ve İhracat Finans Forumu’’nda konuşan Kadılar, Türkiye ekonomisinde kaydedilen gelişmelere değindi.

Kadılar, dış borcun azaldığını, YTL’nin sadece Türk yatırımcılar için değil, yabancı yatırımcılar için de önemli bir enstrüman olduğunu, Hazine’nin faiz yükünün düştüğünü anlattı. Kadılar, Türkiye’deki sıcak paranın çoğunun İMKB’de olduğunu ifade ederek, ‘’Geçtiğimiz birkaç haftada bu darbe yedi. 45 milyar dolarlık bir rakamdan bahsediliyor. Son birkaç haftada 4,5 milyar dolar Türkiye’yi terk etti’’ diye konuştu.

Türkiye’de risklerin arttığını vurgulayan Kadılar, ‘’Bu sizler için kötü değil. Türkiye’nin ödemeler dengesi de çok iyi değil. Bu, gelecek için önemli bir faktör’’ dedi. Kadılar, geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde yaşanan dalgalanmalarda bazı dış faktörlerin etkisinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Bazı iç faktörler de var. Cumhurbaşkanlığı seçimi, olası erken seçim, AB konusu ve Merkez Bankası müdahaleleri... Genel olarak halk ve Merkez Bankası için bu bir düzeltmedir. Henüz kriz değil, yıl bitmedi, geri dönüş olabilir.’’

Rıza Kadılar, Türkiye’de son derece sınırlı ve düşük kredi riski olduğunu, ancak hâlâ fiyat riski bulunduğunu ifade ederek, bütün oyuncular için Türkiye’nin çok büyük ticarî finans fırsatlarıyla dolu olduğunu söyledi.

/ İSTANBUL

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doların ateşi düştü

  Açlık sınırı 572 YTL

  Kriz değil, düzeltme

  Konut ve oto kredileri ikiye katlandı

  Memurlar “telâfi zammı” istiyor

  Atlasjet Şanlıurfa seferlerini arttırdı

  Bağ-Kur, ölen sigortalıların borcunu sildi

  Motorine yüzde 2 zam

  LPG piyasasında denetim hazırlığı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004