Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur’ân eğitimine yaş sınırı anayasaya aykırı

Din eğitiminin temel bir hak olduğunu belirten Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Süleyman Bahadır, Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa’nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Bahadır, Kur’an Kurslarının, İHL ve İlahiyat Fakülteleri gibi yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Bahadır, din eğitimine getirilen yasaklamaların toplumdaki sosyal tahribatı artırdığını vurguladı.

Okulların tatile girmesiyle beraber tekrar gündeme gelen yaz Kur’ân Kursları tartışmalarını değerlendiren Bahadır, yaz Kur’ân Kursunda 12 yaş sınırı getirilmesinin, toplumdaki sosyal çöküntüyü arttırdığını söyledi. Bahadır, “Sokaklarda her gün binlerce kapkaç, uyuşturucu, cinayet yaşanıyor. İlkokul, liselerde hemen hemen her gün bir şiddet olayı yaşanıyor. Bütün bu olaylar, toplumdaki manevî çöküntünün işaretidir. Bu eksikliğin giderilerek, sosyal tahribatın önüne geçilebilmesi için yaz Kur’an Kurslarının önünün açılması gerekmektedir” diye konuştu.

12 yaş altında Kur’ân öğreten din görevlilerinin soruşturma geçirdiğini hatırlatan Bahadır, Anayasaya göre, din eğitiminin herkes için bir temel hak olduğunu belirterek, din eğitime getirilen sınırlamaların Anayasa’nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu ve bir an önce bu yasağın kaldırılması gerektiğini vurguladı.

12 yaş sınırı çelişki

12 yaş sınırlamasının getirilmesinin bir çelişki olduğunu vurgulayan Bahadır, “ilköğretimde 4. sınıftan itibaren Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Dersi verilmektedir. Oysa Kur’ân eğitimine 12 yaş sınırlaması getiriliyor. Okulda öğretiyorsunuz, ama Kur’ân Kursunda yasak getiriyorsunuz” dedi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın Yaz Kur’ân Kursları’nın denetim ve gözetiminde açılmasına da tepki gösteren Bahadır, 1999 yılında çıkarılan 4415 sayılı kanunla “ilköğretimin 5. sınıfını bitirenler için tatillerde, Millî Eğitim Bakanlığı’nın gözetiminde “yaz Kur’ân Kursları açılır” denildiğini hatırlatarak, denetim ve gözetimin Diyanet müfettişleri ve murakıpları tarafından yapılmasını istedi.

Recep GÖREN / ANKARA

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB yolunda tren kazası olsun istemiyoruz

  Vicdanlara yasakçı

  Ağabey Erdoğan toprağa verildi

  Sarıkaya’nın ihracı kesinleşti

  İslâm âlimleri İstanbul’da buluşuyor

  Koray Aydın'ın duruşması bugün

  11 Eylül süreci İslâm düşmanlığını arttırdı

  Akgül, güvenlik tek çare değil

  Susurluk’ta sürpriz şahitler

  Kur’ân eğitimine yaş sınırı anayasaya aykırı

  Âfet gönüllüleri yemin etti

  Gurbetçi, saatlerce kuyruk bekliyor

  Yeşilay, 1 milyon afiş kampanyası başlattı

  19 aile 2 aydır çadırda yaşıyor

  Köylülerden yangın havuzu

  ‘Kurtarma Timi’ işbaşında

  Başkan Dişli’ye nezaket ziyareti

  İki bina tahliye edildi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004