Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kaya, İspanyol TAU'ya transfer oldu

Türk basketbolculara son dönemde ilgi gösteren İspanyol kulüpleri, bir Türk oyuncuyu daha renklerine kattı.

Efes Pilsen'de son 6 sezonda başarılı bir performans ortaya koyan Kaya Peker, Serkan Erdoğan'ın da forma giydiği TAU Ceramica takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. İspanya'ya önceki gün giden Kaya, sağlık kontrollerinin ardından İspanya'daki 3 yıllık basketbol kariyerini başlatacak sözleşmeye imza attı.

TAU Ceramica ile sözleşme imzaladığı için mutlu olduğunu dile getiren Kaya, ''Çok kaliteli bir takıma transfer oldum'' dedi. Kaya, Türk oyuncuların Avrupa kulüpleri tarafından istenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ''En az diğer Avrupalı oyuncular kadar Türk oyuncuların da istenmesi güzel bir şey. İstiyorum ki diğer Türk oyuncular da Avrupa'ya transfer olsun. Çok kaliteli bir takıma geldim. TAU Ceramica 2 yıldır Avrupa Ligi'nde dörtlü finale kalıyor. Kendimi gösterip iyi oynamam gerekiyor. Bana güvendiler, ben de bu güveni boşaçıkarmayacağım'' diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 6 sezon Efes Pilsen forması giyen başarılı oyuncu, eski kulübünün başkanı Tuncay Özilhan'a da transferinde anlayış gösterdiği için teşekkür etti. Kaya, oynadığı dönem boyunca Efes'in adeta evi gibi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Efes'te uzun süre oynadım. Çok başarılar yaşadık. Öncelikle Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a teşekkür ediyorum. Kendisine Avrupa'da kendimi denemek ve Türkiye'yi temsil etmek istediğimi söyledim. O da bu konuda anlayış gösterdi. Böyle bir konuşma yaptığım için çok mutlu oldum. Başkanımızın söyledikleri benim için önemliydi. Türkiye'ye gelirsem oynayacağım kulüp yine Efes olur.''

Kaya Peker, transferdeki imzasının ardından, 2'inci imzayı da cumartesi günü evlenerek atacak. Kaya, 1 Temmuz Cumartesi günü Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak düğün töreniyle Vesna Jelic ile hayatını birleştirecek.

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni sezonda küfrü sahadan kovacağız

  Kaya, İspanyol TAU'ya transfer oldu

  Ukraynalılar çeyrek final sevinci yaşıyor

  G.Saray balosu bugün Çırağan'da

  Alman Millî Takımı dua etti

  Delgado Beşiktaş'ta

  Ümit'in annesi kaza geçirdi

  Barca'dan yeni forma

  Isparta güreşlerini Elbiye kazandı

  Kırkpınar güreşleri finali Star TV'de

  İspanyol kulüpleri Oktay Mahmuti'nin peşinde

  Trabzon, Brezilyalı Mossoro'ya yöneldi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004