Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kretschmer: Süreç başarıya ulaşacak

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, “Türkiye aktif olarak AB yolunda çalışıyor. Bu sürecin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Türkiye’nin AB’ye üye ülke haline gelebilmesi ve aynı zamanda da iç meselelerin çözüme ulaşması açısından buna inanıyorum” dedi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, ''Şemdinli hem ekonomik hem de coğrafi anlamda zor bir yer'' dedi.

Karayoluyla Van'dan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gelen Kretschmer, ilk olarak Şemdinli Kaymakamı Altuğ Çağlar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin ile belediyede yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yapan Kretschmer, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kretschmer, Şemdinli'nin hem ekonomik hem de coğrafi anlamda zor bir yer olduğunu belirterek, belediye başkanı ve arkadaşlarıyla konuşma imkanına sahip olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kretschmer, şunları söyledi:

''Bizim ve AB Komisyonu açısından önemli olan enformasyonu görüştük. Bunun yanı sıra daha kapsamlı bir şekilde Kürt meselesi olarak nitelendirebileceğimiz konuları ve sorunları tartıştık. Şunu söylemek istiyorum; tüm tarafların barışçıl bir çözüme ulaşılması içinçaba göstermesi gerekiyor. Türkiye aktif olarak AB yolunda çalışıyor. Bu sürecin de başarıya ulaşacağına inanıyorum. Türkiye'nin sadece AB'ye üye ülke haline gelebilmesi açısından ve aynı zamanda da iç meselelerin çözüme ulaşacağına da inanıyorum.''

Kretschmer, gazetecilerin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) meslekten ihraç edilen Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında ''kararın yeniden incelenmesi'' istemini reddetmesi üzerine yöneltilen soru üzerine, ''Bunu yeni öğrendim. Not ediyorum. Ayrıca ayrıntılı olarak Van Savcılığıyla ilgili bir şey söylemek istemiyorum'' dedi.

Seferi Yılmaz'ın tutuklanmasıyla ilgili soru üzerine de Kretschmer, münferit olaylarla ilgili tartışmak ve açıklama yapmak istemediğini, olayları takip ettiklerini kaydetti.

Kretschmer ve beraberindeki heyet, 1995 yılında terör nedeniyle boşaltılan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere beldesinden göç edenleriçin Yüksekova ilçesi Doğanlı köyünde kurulan kampta incelemelerde bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.

/ ŞEMDİNLİ

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kretschmer: Süreç başarıya ulaşacak

  Dindarlar zarar görecek

  Erdoğan: Barış içinde yaşayalım

  Ağar: Merkez sağda çatı DYP’dir

  Bartholomeos: Deprem ilâhî ceza

  Türkiye demokrasiyi yerleştirecek

  Rektörler Köşk’e çıkacak

  Koray Aydın’dan da siyasete dönüş sinyali

  Gül: Karşılıklı şantajlar çözüm getirmez

  Üniversite gençliğe beceri veremiyor

  Akdağ: Sağlık harcamalarında tasarrufu düşünmüyoruz

  AKP önüne TMK yürüyüşü

  Hastanelerde enfeksiyonun kaynağı yetersiz personel

  Müzakere sürecine İngiliz katkısı

  Hakkari’de çatışma 1 er şehit oldu

  Silâhı satan da gözaltında

  Habur’da rüşvet operasyonu: 35 gözaltı

  Hastanede yangın paniği

  Türkiye sağlıkta tedbirsiz

  İstanbul’da toplu ulaşım rahatlaycak

  Basın Konseyinden reyting raporu

  Klimalar hasta edebilir

  Hafızlar mezun oluyor

  Çocuklara camiler sevdirilecek

  TSE belgeli şifa kaynağı

  Sigaranın dumanı da öldürüyor

  İlk defa deniz gördüler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004