Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye demokrasiyi yerleştirecek

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin, demokrasi ve insan hakları gibi temel değerlerin Müslüman ağırlıklı bir ülkede de gerçekleştirilebileceğini göstereceğini söyledi.

Steinmeier, Bild gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’nin AB üyeliğine hazır olup olmadığının sorulması üzerine, ‘’Türkiye, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün Müslüman ağırlıklı bir ülkede de gerçekleştirilebileceğini göstermek istiyor ve gösterecektir. Bu süreç başlamıştır, uzun vadelidir ve iddialıdır. Bu nedenle sadece ilerleme değil, gerileme de olduğu zaman şaşırılmamalıdır. Bizim görevimiz, Ankara’da ilerleme yanlısı olan çevreleri güçlendirmektir’’ dedi.

AB ülkeleri devlet ve hükümet başkanlarının Türkiye ile müzakerelerin başlatılmasını ve hedefin de tam üyelik olduğunu oybirliğiyle kabul ettiklerini ifade eden Steinmeier, şöyle konuştu:

‘’Her 2 haftada bir bu süreç hedefinin şüpheli duruma sokulmaması konusunda uyarıda bulunmak isterim. Bunu yapanlar, Türkiye’de, genel olarak Avrupa yoluna karşı çıkan çevreleri güçlendirmekte, cesaret ve kararlılıkla reformlar isteyenlerin de cesaretini kırmaktadır. Türkiye’deki olumlu gelişmeleri desteklemeli, diğer yandan da bunların hiçbir zaman değişmemesini sağlamaya çalışmalıyız.’’

KIBRIS’TA KRİZİN BÜYÜMEMESİ

İÇİN TARAFLAR ÇABA SARFETMELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AB ile müzakerelerde KKTC’deki limanlar ve havaalanları konusunda, ‘’Asla ne havalimanlarında ne limanlarda izolasyon kalkmadıkça geri adım atmayız. Bunu herkes böyle bilsin. ‘Hayret bir şey müzakereler durur...’ Bakın çok açık söylüyorum; durursa durur’’ sözleriyle ilgili olarak da Steinmeier, ‘’Ben bunun Türkiye’nin resmi politikası olmadığına eminim. Tabii ki Türkiye, bir AB ülkesi olan Kıbrıs’tan (Rum Kesimi) gelen gemi ve uçaklara limanlarını açmalı. Ancak burada AB’nin de bir görevi var; Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik açıdan daha iyi gelişmesini sağlamalıyız. Buna AB ile doğrudan ticaret de dahil. Tek bir şey önemli; Bu krizin daha da büyümemesi için tüm taraflar çaba harcamalı’’ dedi. İzlemeye devam edeceğiz Alman koalisyon hükümetinin, AB ülkeleri hükümet ve devlet başkanlarının aldığı kararlara uymayı kararlaştırdığını ve hükümet içinde hiç kimsenin buna karşı çıkmadığını kaydeden Steinmeier, Türkiye’de çıkartılan Terörle Mücadele Kanunu’nun ülke içinde bile görüş ayrılıklarına yol açtığı şeklinde görüş belirtilmesi üzerine de şunları söyledi: ‘’Türkiye de tüm diğer ülkeler gibi kendini teröre karşı koruma hakkına sahiptir. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu bu ülkedeki son saldırılar gösterdi. Ancak terörle mücadelenin insan haklarına ve hukuk devleti kurallarına göre sürdürülüp sürdürülmediğini, özellikle de basın özgürlüğünün korunup korunmadığını izleyeceğiz.’’

/ BERLİN

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kretschmer: Süreç başarıya ulaşacak

  Dindarlar zarar görecek

  Erdoğan: Barış içinde yaşayalım

  Ağar: Merkez sağda çatı DYP’dir

  Bartholomeos: Deprem ilâhî ceza

  Türkiye demokrasiyi yerleştirecek

  Rektörler Köşk’e çıkacak

  Koray Aydın’dan da siyasete dönüş sinyali

  Gül: Karşılıklı şantajlar çözüm getirmez

  Üniversite gençliğe beceri veremiyor

  Akdağ: Sağlık harcamalarında tasarrufu düşünmüyoruz

  AKP önüne TMK yürüyüşü

  Hastanelerde enfeksiyonun kaynağı yetersiz personel

  Müzakere sürecine İngiliz katkısı

  Hakkari’de çatışma 1 er şehit oldu

  Silâhı satan da gözaltında

  Habur’da rüşvet operasyonu: 35 gözaltı

  Hastanede yangın paniği

  Türkiye sağlıkta tedbirsiz

  İstanbul’da toplu ulaşım rahatlaycak

  Basın Konseyinden reyting raporu

  Klimalar hasta edebilir

  Hafızlar mezun oluyor

  Çocuklara camiler sevdirilecek

  TSE belgeli şifa kaynağı

  Sigaranın dumanı da öldürüyor

  İlk defa deniz gördüler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004