Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul kazan, turistler kepçe

Her köşesinde, kucak açtığı medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul’un müzeleri ve tarihi mekanları 16 ayda 7 milyon 610 bin 300 kişi tarafından ziyaret edildi. Çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu ziyaretçilerden, 57 milyon 165 bin 284 YTL gelir elde edildi.



“Demirhan Abi Bizimle” yaz sezonunda da devam ediyor

Can Kardeş Dergisi’nin sponsorluğunda hazırlanan “Demirhan Abi Bizimle” “Bizim Radyo”da her Cumartesi yayınlanmaya devam ediyor. Yaz sezonunun girmesiyle birlikte Demirhan Abi Bizimle hiç aralıksız devam ediyor.



Kültür santrali

Osmanlı döneminin ilk elektrik santralı Silahtarağa’nın, Bilgi Üniversitesi’nin girişimiyle restore edilerek kültür ve eğitim merkezi haline getirilmesi projesine Kale Grubunun ana sponsor olmasına ilişkin protokol, törenle imzalandı.



Sinemacılar korsandan dertli

Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN) Genel Sekreteri Erdoğan Kar, sinema endüstrisinde korsan yayınlar sebebiyle oluşan ekonomik kaybın, yapımcılar, yönetmenler ve san'atçılar için düşük gelire ve verim kaybına sebep olduğunu belirtti.



Türküler zenginliğimizdir

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Vahit Türk, ‘’Türküler, çoğunlukla ne zaman oluştukları bilinmeyen ve kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılan dil ürünleridir’’ dedi.



Ümraniye’de açık havada kitap keyfi

Ümraniye Belediyesi tarafından Tantavi’de I. Açıkhava Kitaplığı kuruldu.



IRCICA’da Kırgız Kültür Haftası

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen ‘’Kırgız Kültür Haftası’’ başladı. Haftanın açılışı Kırgızistan Kültürü Sergisi ile yapıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004