Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyasî bedeli ağır olur

Tüm tepkilere rağmen, TBMM Genel Kurulunda kabul edilip kanunlaşan TMK tasarısının görüşülmesi sırasında söz alan AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “TMK gibi tanımı, kapsamı muğlak bir ifadeyle vatandaşımıza muamele yapmaya başladığımız zaman, terörün sayısını azaltmayız, terörün sayısı artar. Kalıbımı basıyorum, azalmaz” dedi.


Rehn’den sonra Vanhanen de uyardı

Avusturya’dan AB dönem başkanlığını bugün devralacak olan Finlandiya’nın Başbakanı Matti Vanhanen, şartları yerine getirmemesi halinde Birliğin Türkiy

Tutuklu vaiz: Arslan dengesiz bir tipti

Danıştay’a yönelik düzenlenen silâhlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen 84 yaşındaki eski vaiz Salih


  Bu zulmü durdurun

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Dermeği (MAZLUMDER) ve Mahrumlarla Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı (MEKDAV) yöneticileri, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Marouf’u ziyaret ederek, İsrail’in bu ülkedeki askeri operasyonlarını protesto etti.


  Ağar: İttifakımız milletledir

Rahşan Ecevit’in, “sağlı-sollu ittifak” çalışmaları çerçevesinde görüştüğü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “İttifakımız milletle yapılan ittifak çerçevesinde olacaktır. Ama biz siyasette medenî diyaloglarla, siyasî nezaket çerçevesi içerisindeki her türlü görüşmeden yanayız” diye konuştu.


  Dışişleri Bakanı Gül, ABD yolcusu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 4-7 Temmuz tarihlerinde ABD’yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gül’ün beraberinde bakanlık yetkililerinden oluşan bir heyetle, temaslarda bulunmak üzere 47 Temmuz 2006 tarihlerinde ABD’ye gideceği bildirildi.


  Ağır bilânço: 108 ölü

Türkiye genelinde polis sorumluluk bölgesinde, geçen hafta meydana gelen trafik kazaları ve asayiş olaylarında 146 kişi hayatını kaybetti.


  Evcil’in şirketleri TMSF’nin denetiminde

Gözaltına alınan Bursalı iş adamları Hüseyin Kayapalı ve Erol Evcil’in firmalarına kayyum atandığı bildirildi.


  Bingöl’de hain saldırı: 2 şehit, 5 yaralı

Bingöl’ün Genç ilçesinde, devriye aracının üzerinden geçtiği mayının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.


  Arınç: ‘Bizimkisi günübirlik aşk değil’

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin AB birliğine girme kararlılığında olduğunu vurgulayarak, ‘’Bizimkisi günübirlik aşk değil, bu 43 yıl önce başladı’’ dedi.


  Yüce Divan, Güler’i dinleyecek

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ın Yüce Divan’da yargılanmalarına devam edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler gelecek duruşmada şahit olarak dinlenilecek.


  G8’li çocukların gündemi yoksulluk

Bu yıl St. Petersburg’da yapılacak G8 toplantısında ilk defa bir çocuk forumu da resmi programda yer alacak. “Junior 8” adlı forum 7-18 Temmuz’da Puşkin’de yapılacak.


  Kâğıthane’de olaysız yıkım

İstanbul Kağıthane Hürriyet Mahallesi Ata Sokak’ta olaysız yıkım Kağıthane Belediyesi ekiplerince gerçekleştirildi.


  Isparta’dan İran’a direkt uçuş imkânı

Isparta ile İran arasında karşılıklı uçak seferleri başladı. İran’dan havalanan ilk uçak 158 yolcusuyla Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’na indi. Antalya’daki tatillerinin ardından İran’a dönecek 100 turist de havaalanına geldi.


  Şırnak’ta ilk beyin ameliyatı

Şırnak Devlet Hastanesine atanan Uzman Dr. Gökhan Aktaş, hastanenin imkanlarını zorlayarak, acil gelen bir hastaya beyin ameliyatı yaptı.


  Taksim-Kabataş hattı açıldı

Taksim-Kabataş arasında inşa edilen 640 metre uzunluğundaki füniküler sistemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.


  Oltayla balık avı yasağı kalktı

Amatör balıkçıların avlanabilmeleri için 36 ilin iç sularında daha balık avı yasağı sona erdi. 36 ilde 1 Nisandan beri geçerli olan yasağın kalkmasıyla artık amatör balıkçılar, iç sulara oltalarını yeniden atabilecekler.


  Yaz okulu uyarısı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Taşer, çocuklarını yaz spor okullarına gönderen velileri uyararak, ‘’onlardan Hakan Şükür, Sergen veya Naim Süleymanoğlu olmasını istemeyin; aksi halde bırakın stres atmayı, hayal kırıklığına uğrarlar’’ dedi.


  Zayıflamak isterken gören gözünüzden olmayın

Kadınların hızla kilo vermek için kullandıkları bazı zayıflama ilâçları, göz tansiyonunu yükselterek körlüğe sebep olabildiği belirtildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004