Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüketim arttı

Bu yılın ilk çeyreğinde, harcama yöntemiyle GSYH tahmininde, özel nihaî tüketim harcamaları sabit fiyatlarla yüzde 8.4, devletin nihaî tüketim harcamaları yüzde 8,1, gayri safî sabit sermaye oluşumu yüzde 30,5, mal ve hizmet ihracatı yüzde 3,5, mal ve hizmet ithalatı yüzde 8,2 artış gösterdi.


Büyüme hızı beklentilerin üzerinde

Büyüme, piyasa beklentilerinin üzerine çıkarak, bu yılın ilk çeyreğinde gayri safi millî hasılada (GSMH) yüzde 6.3, gayri safi yurtiçi hasılada (GSYH)

Problemin kaynağı bütçe açığı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eser Karakaş, bütün problemlerin başında bütçe açıklarının yattığını belirtti. Karakaş, “Carî açığ


  Ekmekleri ağaç dallarında

Çanakkale’den Iğdır’a kadar değişik illeri gezen mevsimlik işçiler, geçimlerini yılın 7 ayını meyve bahçelerinde çalışarak sağlıyor.


  Hakim maaşına müsteşar kıstası

Hakim ve savcıların maaşlarında yeni düzenleme yapan tasarı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.


  Kıdem tazminatı tavanı artıyor

Kıdem tazminatı tavanı, bugünden itibaren bin 815 YTL 28 YKr olarak uygulanacak.


  DB’den 500 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, Türkiye’ye verilecek 403 milyon avro tutarında (yaklaşık 500 milyon ABD doları) Programlı Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisini (PPDPL) önceki gece onayladı.


  10 milyar borç için 1 milyon başvuru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 10 milyar YTL’lik SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılması için 1 milyon başvuru yapıldığını bildirdi.


  Cenevre’de tekstil savaşı

Cenevre’de düzenlenen ve 50 ülkeden bakanların dâvet edildiği toplantıda Türkiye tarafından Dünya Ticeret Örgütü’ne (DTÖ) sunulan, tekstil ve konfeksiyon sektöründe gümrük vergilerinin düşürülmesinde “ülkelerin hassasiyetlerinin dikkate alınması” teklifi, üye ülkeler arasında tartışma oluşturdu.


  Petrol 74 dolara yaklaştı

Petrolün varil fiyatı 74 dolara yaklaştı. ABD’de tatil sezonunun başlaması, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının yükselişine sebeb oldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004