Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail yakıp yıkıyor

İsrail, bir askerinin kaçırılmasını bahane ederek Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıları dün de sürdürdü. İsrail’in attığı füzelerden birinin mahvolan Filistin ekonomisi için umutların sembolü olarak görülen seralardan birini vurduğu, Refah yakınlarındaki bir köyde İsrail askerlerinin bir eve baskın düzenleyerek bir Hamas üyesini gözaltına aldıkları kaydedildi.

İsrail askerini kaçırdığını belirten Filistinli gruplar, 1000 Filistinli mahkumun bırakılmasını ve İsrail’in Gazze operasyonlarını sona erdirmesini talep etti. İslam Ordusu, Halk Direniş Komiteleri ile Hamas’ın askeri kanadının haber ajanslarına gönderdiği ‘’2 Numaralı Askeri Bildiri’’ başlıklı açıklamada, daha önceki kadın mahkumların bırakılması çağrılarına ‘’1000 Filistinli, Arap ve Müslüman mahkumun serbest bırakılması’’ talebi eklendi. Filistinli grupların açıklamasında, bu mahkumlar arasında Filistinli grupların liderlerinin de olması gerektiğine dikkat çekildi. Hamas’ın askerî kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde, bu taleplerin İsrailli asker Gilat Şalit’in serbest bırakılması karşılığında istenen talepler olduğunu söyledi. Açıklamada, ‘’İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına ve işgal altında bulunan Batı Şeria’daki her türlü saldırganlığa son vermesi’’ isteği de yer aldı. Bu arada, İsrail, Filistinli grupların kaçırılan İsrail askeri karşılığında 1000 mahkumun serbest bırakılması ve Gazze saldırılarına son verilmesi taleplerini reddetti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev, Başbakan Ehud Olmert’in, İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması konusundabir anlaşmaya gitmeyecekleri kararını yinelediğini açıkladı.

AB Dönem Başkanı Avusturya’nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, dönem başkanlığı adına yaptığı açıklamada, kaçırılan İsrailli askerin şartsız olarak serbest bırakılması isteğini yineledi ve Filistinli hükümet üyelerinin gözaltına alınmış olmasından duydukları kaygıyı dile getirdi.

Plassnik, ‘’seçilmiş Filistinli bazı hükümet üyelerinin gözaltına alınmasından da aynı şekilde derin kaygı duyduklarını ve gözaltına alınan Filistinli hükümet üyelerine tüm yasal haklarının eksiksiz olarak tanınmasını beklediklerini’’ kaydetti.

/ GAZZE

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yakıp yıkıyor

  Bağdat’ta korkunç saldırı

  Cheney de New York Times'e saldırdı

  Müşerref’i ağlatan Türk kıza ödül

  ABD-Almanya arasında Kurnaz pazarlığı

  İsveç’teki dinî okullara baskı

  Afganistan’da koalisyon üssüne saldırı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004