Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat’ta korkunç saldırı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, dün sabah bir pazar yerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 66’ya yükseldi. Sadr semtindeki İmam Ali hastanesi yetkililerinden Rasul Zebun, 66 kişinin öldüğü saldırıda yaralı sayısının da 87’ye yükseldiğini, polislerden alınacak bilgilerin ardından kesin ölü sayısının belirlenebileceğini söyledi.

AFP ajansına bilgi veren kaynaklarsa ölü sayısını 62, yaralı sayısınıysa 114 olarak açıkladılar. Bağdat’ın doğusundaki Sadr semtinde bulunan halk pazarında dün sabah yerel saatle 10.00 civarında bomba yüklü bir araç infilak etmişti. İlk bilgilerde aracın bir polis devriyesini hedef aldığı, park halindeki aracın devriye geçerken infilak ettiği ve ölenler arasında sivillerle birlikte polislerin de bulunduğu belirtilmişti. Patlamanın şiddetiyle civardaki 14 araç ve 22 dükkânın da tahrip olduğu açıklanmıştı.

Öte yandan, Irak’ın başkenti Bağdat’ta silahlı kişilerin, bir Sünnî kadın milletvekilini ve 7 korumasını kaçırdığı bildirildi. Meclis başkanlığından yetkililer, meclisteki en büyük Sünni bloğu oluşturan Irak Uzlaşma Cephesi’nden Tayser Neceh el Meşhedani’nin, başkentin Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Şaab mahallesinde kaçırıldığını kaydetti. Kaçırılma olayıyla ilgili ayrıntı verilmedi.

Irak Uzlaşma Cephesi’nin 275 sandalyeli mecliste 44 milletvekili bulunuyor.

Haziran ayında bin Iraklı öldü

Bu arada, Irak hükümet yetkilileri, Haziran ayı içinde Irak’ta direnişçi saldırılarında en az bin 9 Iraklı’nın öldüğünü bildirerek, ölenler arasında sivil, asker ve polislerin bulunduğunu belirttiler.

Irak İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Mayıs ayında bin 55 kişi ölmüştü. Haziran’da bin 771 kişi yaralanırken, Mayıs’ta bin 423 kişi yaralandı. Irak’ta siviller saldırıların hedefi olmaya devam ediyorlar. Mayıs’ta direnişçi saldırılarında 932 kişi ölürken, Haziran’da en az 887 sivil saldırılarda hayatını kaybetti.

/ BAĞDAT

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yakıp yıkıyor

  Bağdat’ta korkunç saldırı

  Cheney de New York Times'e saldırdı

  Müşerref’i ağlatan Türk kıza ödül

  ABD-Almanya arasında Kurnaz pazarlığı

  İsveç’teki dinî okullara baskı

  Afganistan’da koalisyon üssüne saldırı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004