Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref’i ağlatan Türk kıza ödül

Pakistan’da geçen yıl 8 Ekim’de meydana gelen depremden sonra başlatılan yardım kampanyasına bileziğinin gönderen Türk kızı Ervan Yalçın (7), Pakistan Milli Meclisi tarafından Sitar-e Esar (Fedakârlık) Madalyası ile ödüllendirildi.

Pakistan’ın en değerli madalyası olarak bilinen Sitar-e Esar’ı Yalçın’a bizzat Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından takıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen tören sırasında Müşerref’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Meclis, madalyanın takdimi için özel bir kanun da çıkardı. Geçen yıl Kuzey Pakistan’da meydana gelen depremde resmi rakamlara göre 87 bin kişi hayatını kaybetti. 3 milyona yakın insanında evsiz kaldı. Tarihin en büyük bu doğal afetinde Pakistan Devleti bütün dünyayı yardıma çağırmıştı. Deprem sonrasında Pakistan halkı ve devletine fedakarlık gösteren kişi ve kurumlara verilen ödül için Meclis’te özel yasa teklifi hazırlandı. Meclis’in onayına sunulan özel kanun yasalaşarak Devlet Başkanı Müşerref’in onayına sunuldu.

Törenin en dikkat çekici anonsu tüm davetlileri şaşırttı. İstanbul’da oturan ilkokul 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ervan Yalçın madalyasını almak için kürsüye tek başına geldi. Ellerinde Pakistan ve Türk bayrağı olan Ervan ile Müşerref Türkçe konuştu ve Ervan’ı kollarının arasına alarak kameralara poz verdi. Söylemek istediğin bir şey var mı sorusu karşısında Ervan: “Cive Pakistan” diyerek karşılık verdi. Ödülü alanlar içerisinden sadece Ervan Yalçın’a gösterdiği fedakârlıktan dolayı 5 bin dolar ödül verildi.

/ İSLAMABAD

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yakıp yıkıyor

  Bağdat’ta korkunç saldırı

  Cheney de New York Times'e saldırdı

  Müşerref’i ağlatan Türk kıza ödül

  ABD-Almanya arasında Kurnaz pazarlığı

  İsveç’teki dinî okullara baskı

  Afganistan’da koalisyon üssüne saldırı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004