Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Nakliyeciler zorda

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, motorine yılbaşından itibaren 7 kez yapılan zammın nakliye sektörünü krize sürüklediğini bildirdi.

Nuhoğlu, yurtiçinde çalışan nakliyecilerin toplam maliyetlerinin yüzde 47’sini, uluslararası çalışanların ise yüzde 65’ini akaryakıtın oluşturduğunu belirtti. Son olarak 28 Haziran’da yapılan yüzde 2’lik zamla motorinin litre fiyatının kentlere göre, 2,36 ile 2,43 YTL arasında değiştiğini hatırlatan Nuhoğlu, ‘’Yılbaşından itibaren motorine 7 kez yapılan zam, sektörde tüm dengeleri altüst etti’’ dedi.

Ekonomik ve siyasi istikrara güvenen nakliyecilerin 2-3 yıllık bağlantılar yaptığını vurgulayan Nuhoğlu, motorine yapılan zamlar sebebiyle nakliyecilerin taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını, bazılarının ise işi bıraktığını kaydetti.

İhraç ürünü taşıyanlara verilen ÖTV’siz mazottan yurtiçi nakliyecilerin de yararlanması gerektiğini dile getiren Nuhoğlu, ‘’Oysa, yurtiçi taşımacılığın yüzde 90’ı karayoluyla yapılıyor. Adana’dan kamyona yüklenen bir karpuzun motorin zammından dolayı nakliye giderine yüzde 20-30 zam gelmesi demek, karpuzun fiyatının da aynı oranda zamlanması demektir. Bu açıdan bakıldığında motorin zammı enflasyon canavarını besliyor. Motorine yapılan her zam iğneden ipliğe her kalem ürüne yansıyor.’’

/ ADANA

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dolardaki artış ek yük getirdi

  Hazine’den yüksek borç ödemesi

  Tüketicilerin yüzde 74’ü sahte ürün alıyor

  Nakliyeciler zorda

  İhracatta rekor

  Memurlar: Lojmanları bize satın

  İstanbul’un enflasyonu Haziran’da düştü

  POS’lardan vergi tahsili

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004