"Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

TMK geçti!

El mi yaman, bey mi göreceğiz. Ben ne yapıyorsam, açık ve herkesin önünde yapıyorum, yapacağım. TMK konusunda AK Parti ile uğraşacağım. Söz..

Ersönmez Yarbay’ın sözlerine katılıyorum.. Bu yasa AKP’nin siyasi hayatına malolacak. Tıpkı Yılmaz’ın siyasi hayatına malolduğu gibi.

Biliyorum, bu iş burada bitmeyecek. Sırada “Polis Selahiyet Yasası” var, “Toplantı ve Gösteri Yasası” var.. Bundan sonra neler olacağını göreceksiniz..

Sizin yasa yapma gücünüz varsa, bizim de muhalefet etme gücümüz var.. Kendini emir kulu sayan kurşun asker gibi milletvekilleriniz varsa sizin, bizim de yılmaz bir kararlılığımız var.. Ankara sizinse, Türkiye bizim.. Hukuka uygun olmayan yasa, suç aletidir beyler.

Yanlış yasa Çankaya’dan, olmazsa Anayasa Mahkemesi’nden, o da olmazsa Strasbourg’dan, Brüksel’den, o da olmazsa sandıktan geri döner.. Yeni bir parlamento seçilir ve orada bu işler düzeltilir.

Bu yasanın asıl sorumlusu, ana sorumlusu Erdoğan. Ardından Gül ve Çiçek.. Ve tabii Adalet Komisyonu Başkanı ve Alt Komisyon Başkanı.. Adalet Bakanı Meclis’te gerçekleri söylemedi.. 30 kişi laf olsun diye gelmedik.. Slogan söyleyecek olsaydık, onu da yapardık. Biz sizi “bizden” sandık.. Erdoğan’ın talimat vermesine rağmen arkadaşımız komisyona çağrılmadı, dinlenmedi.. 3. gün İstanbul’dan aranıyor, hemen gelmesi isteniyor. “Bize bilgi vermediler” diyorlar. Yazılı dosya sunduk, her milletvekilinin kutusuna bu konudaki raporları bıraktık.. Bunu bütün milletvekilleri biliyor. Bunun söylenmesinin maksadı, kamuoyu önünde günah çıkartmak, mazeret uydurmaktan başka anlam taşımaz.

Çiçek, bunu her zaman yapıyor.. Bir Adalet Bakanına yakışmıyor bunlar. Zaten azıcık siyaset, hukuk, adalet nosyonuna sahip herkes neyin ne olduğunu bilir..

Bu yasa kadar, bu iktidarın yasa yapma anlayışı da bir felaket.. Siz kendi milletvekillerinize saygı göstermezseniz, bu saygıyı başkasından bekleyemezsiniz..

Gelin, onları bu yasayı çıkardıklarına pişman edelim ki, yenisine cür’et ve cesaret edemesinler.. Milli iradenin istinatgâhını oligarşik heveslerle rencide etmesinler.. AKP’den istifayı düşünen varsa, bugün istifa etmeli. İl, ilçe neyse, kimse, nerede ise..

Yerel STK’lar ve medya, bu konuya duyarlı herkes, bu yasaya oy veren milletvekillerine seçim bölgesini dar etmeli.. Onları eleştiri ve soru yağmuruna tutmalıyız.

Her yerel medya, kendi bölge milletvekillerinin oyunun rengini öğrenip onları teşhir etmeli.. Yarın bunlar aday gösterilirse oy vermemeli. Aday olmasını engellemeye çalışmalıyız.

Bu yasanın veto edilmesi için hep birlikte Çankaya’ya faks ve mail gönderelim..

Bu yasa kapsamında açılacak ilk dava, Türkiye’nin neresinde olursa olsun ve kime karşı açılırsa açılsın, hep birlikte bu davayı takibe alalım ve bu yasanın iptali için, konunun Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi yönünde kamuoyu baskısı oluşturalım.

Bu süreçte barolara ve avukatlara önemli görevler düşüyor..

SP bu yasa çıkarsa il il, ilçe ilçe AK Parti’ye karşı protesto mitingleri düzenlemekten söz ediyordu. Hatta “İstanbul’da herkesin katılımına açık büyük bir miting düzenleriz” diyordu SP’li yöneticiler, buyurun.. Şeref Malkoç, Kadıköy SP’de, Mazlum-Der ve İHD’nin temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda söz vermişti..

Bu arada Ersönmez Yarbay gibilere cesur çıkışlarından dolayı teşekkür etmemiz gerek.. En azından kötüleri eleştirdiğimiz kadar, iyileri de desteklemeliyiz!

Ha, AKP’yi desteklemem gerekirse, yine desteklerim. Birilerine olan öfkemin, beni onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemesi için dua ediyorum.. Ama AKP’yi, bu büyük yanlışından dolayı affetmem zor.. Hüsnü zannımı kaybettim. Bu konuda hakkımı helal etmem. Ta ki bu yanlıştan dönüp, verdikleri zararı telafi edene kadar. Taahhütlerini ve misyonlarını ayaklar altına aldılar. Seçmene verdikleri sözü unuttular.. Bir gün affetsem bile, bu olanları asla unutmayacağım..

Bundan sonra, daha neler yapacağımıza gelince; birkaç dilde hazırlanan raporlar, AB İnsan Hakları Komisyonu ve BM İnsan Hakları Komiserliği’ne gönderilecek. AİHM’e bilgi notu göndereceğiz.. Bu karar, birçok uluslararası zeminde AKP’nin hep ayağına dolanacak. Notlar, AGİT üyesi ülkelerin parlamentolarının insan hakları komisyonlarına ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına da gönderilecek. AB ile ilgili ilerleme raporunda ya da Türkiye hakkında yayınlanacak insan hakları raporlarında bakın daha neler denilecek. Daha neler neler.. Bekleyin ve görün..

Erdoğan, ne için bilmiyorum ama, siyasi anlamda harakiri yaptı.. Ben yaptım oldu, olmaz.. Orada temsilî bir makamda oturuyorsunuz.. Halka vekalet ediyorsunuz.. O makam size mülk değil.. Kutsal da değilsiniz, layüs’el de.. Varlık ve meşruiyet zemininiz belli. O zemini kaybettiğinizde, hesap vermek zorundasınız! Cin şişeden çıktı.

Bir inat uğruna ya Rab ne umutlar çöküyor. Selam ve dua ile..

Vakit, 2 Temmuz 2006

Abdurrahman DİLİPAK

03.07.2006