Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

‘Elveda Türkiye’

Geçen gün Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye’ye yaptığı uyarıya değinmiştim. “Beyin göçüne dikkat et... İyi eğitim almış insanlarının yüzde 59’unu başka ülkelere kaptırıyorsun” diyordu Komisyon.

Bir dokun, bin ah işit! İşte çok sayıdaki mesajdan sadece biri: “Ben ve eşim ODTÜ’den mezun olduk. Uzun yıllar ABD’de çalıştık. Daha sonra, ‘memlekete dönelim, orada çalışalım’ dedik. 6 aydır Türkiye’deyiz. İkimiz de çok zor günler geçiriyoruz. Doğru düzgün iş yok. İşverenler ABD’de eğitim almış ve orada çalışmış kalifiye elemanlar olduğumuzu öğrenince bize hiç ama hiç yanaşmıyor. Ucuz eleman çalıştırmak işlerine geliyor. Burada işin niteliği değil, niceliği önemli. Bu yüzden çok isteyerek geldiğimiz Türkiye’den ayrılmaya, tekrar yurt dışına çıkmaya karar verdik. Bize ve yeteneklerimize değer verilen bir ülkede yaşamak istiyoruz.”

Yukarıdaki bir cümle mutlaka dikkatinizi çekmiştir: “İşverenler ABD’de eğitim almış ve orada çalışmış kalifiye elemanlar olduğumuzu öğrenince bize hiç ama hiç yanaşmıyor.”

TÜSİAD, “kaliteli elemanı ekonomiye sokarsak, kalkınma hızlanır” diye rapor hazırlıyor ama derneği oluşturan işverenler, pahalı buldukları için kaliteli elemandan kaçıyor!

Sabah, 2 Temmuz 2006

Emre AKÖZ

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Balans ayarı

  İsrail mantığını kaybediyor!

  Türkiye’nin kanalları iyi ki açık

  TMK geçti!

  Faizi zenginler sever

  ‘Elveda Türkiye’

  Dünya Kupası ve Kırkpınar

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004