Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fransa'da kupa bayramı

Fransız basını zafer manşetleri atarken, milli takımın turnuvanın favorisi Brezilya'yı yenerek büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Gazete, turnuvanın ardından futbolu bırakacak olan kaptan Zidane'ın ''muhteşem'' bir oyun sergilediğini yazdı. Paris'te özellikle Champs-Elysees meydanındaki kutlamalara yaklaşık 500 bin kişi katıldı, Polis taşkınlık yapan 69 kişiyi gözaltına aldı.

Fransız basını, milli futbol takımlarının Dünya Kupası'nda Brezilya'yı 1-0 yenerek yarı finale çıkmasına geniş yer verdi. L'Equipe, ''Büyüleyici'' başlığıyla birinci sayfadan manşetten duyurduğu haberde, takımın turnuvanın favorisi Brezilya'yı yenerek büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Pazar günleri çıkan Le Journal du Dimanche gazetesiyse, ''Başardılar'' başlığıyla verdiği haberde, maçın ardından ülke çapından yapılan kutlamaları ön plana çıkarttı. Gazete, turnuvanın ardından futbolu bırakacak olan milli takım kaptanı Zidane'ın ''muhteşem'' bir oyun sergilediğini yazdı.

Öte yandan Fransızlar, milli futbol takımının Dünya Kupası'nda Brezilya milli futbol takımını 1-0 yenerek yarı finale çıkmasının ardından dün gece sokağa döküldü. Büyük kentlerin merkezlerindeki kutlamalar sabaha kadar sürdü. Paris'te özellikle Champs-Elysees meydanındaki kutlamalara yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı belirtilirken, bazı mağazaların camlarının taşkınlık yapan gençler tarafından kırıldığı bildirildi. Paris'te polisin, taşkınlık, şiddet ve hırsızlık suçlarından 69 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Bu arada, gençlerden oluşan iki grubun kavgası sırasında atılan bir şişe, bir polisin yüzünden ağır yaralanmasına yol açtı. Basın, işsizlik ve siyasi sorunlarla uzun zamandır boğuşan, banliyö ile öğrenci ve işçi grevleriyle zor bir yıl geçiren Fransa'nın Brezilya zaferini büyük bir mutlulukla kutladığına dikkati çekiyor.

Alman basını, Almanya-Arjantin ve Brezilya-Fransa arasında oynanan Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmalarına geniş şekilde yer verdi. Bild gazetesi ''Kahraman Lehmann'' başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı kalecisi Jens Lehmann'ın, penaltı atışları için hangi futbolcuların hangi köşeye topu attıklarını bir kağıda yazarak çorabının içine sıkıştırdığını yazdı.

''Vive la France - Henry, Dünya Şampiyonunun sihrini bozdu'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de Fransa'nın Brezilya'yı 1-0 yenerek büyük bir sürprizi gerçekleştirdiği ifade edildi. ''Welt am Sonntag'' gazetesi de maçla ilgili haberi ''1-0 - Thierry Henry, Brezilya'yı şok etti'' başlığıyla verdi. Gazete İngiltere-Portekiz karşılaşmasıyla ilgili haber için de ''Portekiz sinir harbini kazandı'' başlığıyla verdi.

Futbol heyecanı Vatikan'ı da sardı

Dünya Kupası heyecanı, Papa dahil olmak üzere Vatikan'ın zirvesindeki Katolik din adamlarını da sardı. Roma Katolik Kilisesinin yıllardır İtalya'da mukim Alman ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un, Salı günü Almanya ve İtalya'yı karşı karşıya getirecek olan yarı final karşılaşmasında hangi tarafı destekleyeceği de merak konusu haline geldi. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Papa, tarafsızlık adına her iki takımı da desteklemeyi yeğliyor. Papa'nın bu konuda ne yapacağına ilişkin haber, 16. Benediktus'un Özel Sekreteri Georg Genswein'in açıklamalarına dayandırıldı. Kendisi de bir Alman olan Genswein, ''Papa, hep tarafsızdır. Dolayısıyla Salı günü kendisinin büyük yüreği hem Almanya hem de İtalya için atacak" diye konuştu.

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fransa'da kupa bayramı

  Brezilya halkı ağlıyor

  Beşiktaş Paris'e gitti

  Şaş sakatlandı

  Beşiktaş'ta kombine kart satışı bugün başlıyor

  Cem Deda Avrupa'nın en genç hakemi

  2006'yı ahırda izliyorlar

  Trabzon 20 gün Almanya'da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004