Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TMK iade edilsin

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Terörle Mücadele Kanununun (TMK) hukuka ve demokrasiye engel olduğunu hatırlatırken, bu sebeple Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmesini istedi. Yeni Asya’nın sorularını cevaplayan Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim Sözcüsü Şanar Yurdatapan da, “Sezer TMK’yı veto etmeli” şeklinde konuştu.

Yeni Asya’nın sorularını cevaplayan Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim Sözcüsü Şanar Yurdatapan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e tüm tepkilere rağmen TBMM’de kabul edilen Terörle Mücadele Kanunu’nu veto etmesi çağrısında bulunarak, “Çünkü bu kanun ile bir çok yanlış uygulama yapılacak. Bir çok insan mağdur olacak. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

HÜKÜMET ELEŞTİRİLERE KULAĞINI TIKADI

dalet Bakanı Cemil Çiçek hem yasayı destekledi hem de uygulamadan endişeli olduğunu söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunu anlamak mümkün değil. Bakanın tavrı ağlayan geline benziyor. Geline, “niye ağlıyorsun” diye sormuşlar “hem ağlarım hem giderim” demiş. Kanunu savunurken yanlış benzetme yaptı. Güvenlik ve özgürlük kavramlarını birbirlerinin alternatifiymiş gibi anlatıyor. Söylediklerinin hiçbir anlamı yok. Maalesef hükümet kendisine tüm çevrelerden, düşüncelerden gelen eleştirilere kulağını tıkadı. Kanunun çıkması gerektiğine kendisini şartlandırdı.

“BİRİLERİ İSTEDİ ÇIKARDILAR”

Bu kanuna gerçekten ihtiyaç var mı?

Kesinlikle yok. Mevcut kanunlar yeterli. Meselâ Danıştay saldırısı ile ilgili soruşturma yapılmıyor mu? Yapılıyor. Bunu engelleyen hiçbir şey yok. Zaten kanunlarda her türlü metinler mevcut. Bunun için TMK’ya ihtiyaç yok. Ancak birileri istedi ve çıkardılar. Bunun başka açıklaması yok.

SEÇMEN OLARAK GÖREVİMİZİ YAPTIK

TMK’nın çıkmaması için milletvekillerinin cep telefonlarına mesaj atma kampanyası başlatmıştınız. Ancak Bakan Çiçek cep telefonlarına mesaj atanlara da çok kızmışa benziyor…

Biz vatandaş olarak ne yapabiliriz ki. Her türlü demokratik haklarımızı kullanarak kanunun çok yanlış olduğunu dile getirmeye, anlatmaya çalıştık. Bunun için cep telefonlarıyla milletvekillerine ulaşmaya çalıştık. Bunda kızılacak bir şey yok. Aynı tavrı her zaman sergileyeceğiz. Zira milletvekilleri milletin temsilcileri olarak neyi desteklediklerini, neyi kabul ettiklerini bilmeleri gerekir. Bizler seçmen olarak seçtiklerimizi uyarmaya çalıştık.

“CAN ÇIKMADIKÇA UMUT KESİLMEZ”

Bundan sonra ne yapacaksınız?

Bundan sonra Cumhurbaşkanına kanunu imzalamaması için çağrıda bulunacağız. Veto etmesini isteyeceğiz. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda birlikte hareket etmesi için çalışmalarda bulunacağız. Sayın Cumhurbaşkanının da kanunu geri göndermesini isteyeceğiz. Çünkü bu kanun ile bir çok yanlış uygulama yapılacak. Bir çok insan mağdur olacak. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanının geri göndermesine ihtimal veriyor musunuz?

Can çıkmadıkça umut kesilmez. Biz düşüncelerimizi, tepkimizi ortaya koyacağız. Sivil toplum olmanın gereğini yerine getireceğiz.

İMO: HUKUKA VE DEMOKRASİYE

ENGEL

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) hukuka ve demokrasiye engel olduğunu belirterek, bu sebeple Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmesini istedi.

İMO’dan yapılan yazılı açıklamada, ‘’Cumhurbaşkanımız tarihsel bir görevle karşı karşıyadır. Ya hukuk ve demokrasi kazanacak ya da Türkiye çağdışı bir cenderenin içine hapsolacak’’ denildi. TMK’nın Türkiye’yi bulunduğu noktadan geriye götüreceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’Türkiye özgürlük ve güvenlik ikilemine sokulmaya çalışılmış ve karşımıza TMK gibi baskıcı bir yasa çıkmıştır. Güvenliğin teminatı baskıcı yasalar değil, özgürlük ve demokrasidir. Tarihsel ve toplumsal gerçekliği yok sayarak, yasakçı, yasaklayıcı adımlar atmak, ülkemize ve insanımıza yapılan kötülüktür. Hukuka ve demokrasiye engel TMK, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmelidir.’’

Kemal BENEK / ANKARA

04.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TMK iade edilsin

  Özkök: Terörü tek başımıza yenemeyiz

  Medyaya güvenen yok

  Kur’ân’ı ezberlediler, yaşamaya talipler

  Yanlış yapılaşmanın bedeli ağır

  Selde boğulan başkan toprağa verildi

  Irak’ta mutabakata destek

  Gaydalı: Sıkıntı büyümenin halka yansımaması

  Rehn: ‘Ombudsmanlık’ süreci etkilemez

  Fischer: Karar vermek için vaktimiz çok

  Rektörler toplanıyor

  Yağışlar ulaşımı aksattı

  Hastahane tabelasını çaldılar

  Karlıova’da deprem

  Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

  Dış hatlar terminali açıldı

  Depresyon köylerde de tanınıyor

  1500 çocuğa şölenli sünnet

  On dört köy sigarayı bıraktı

  Deniz Feneri ihtiyaç sahiplerini giydiriyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004