Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Alex: Yeni hoca kim?

F.Bahçe'nin yeni sezonda çalışacağı teknik direktörünü hâlâ belirlememesi futbolcuları da meraklandırdı. Dün sağlık kontrolünden geçen Brezilyalı futbolcu Alex, kulüp yetkililerine yeni hocanın kim olacağını sordu. Zico, Scolari, Parreira isimlerini duyunca, "Parreira out" dedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcuları Alex De Souza ve Fabio Luciano, sağlık kontrolünden geçti. Diğer futbolculardan 11 gün sonra, yeni sezon hazırlıklarına katılmak için önceki gün İstanbul'a gelen iki futbolcuya, Özel Acıbadem Hastanesinde sezon başı sağlık muayeneleri yapıldı. Önce kan örnekleri alınan futbolculara, EKG'leri çekildikten sonra bir çok serviste çeşitli kontroller yapıldı.

Alex, muayene sırasında kulüp yetkililerine, sarı-lacivertli ekibin yeni teknik direktörünün kim olacağını sordu. EKG çektirmek için beklediği sırada kulüp doktoru Ethem Kavukçu ile sohbet eden Brezilyalı oyuncu, Kavukçu'ya teknik direktörün kim olacağını merak ederek, soru yöneltti.

Doktor ise Alex'e, teknik direktörün henüz açıklanmadığını söyleyerek, Zico, Scolari, Parreira gibi gündemdeki isimleri saydı. Alex'in Parreira konusundaki yorumu ''Parreira out'' şeklinde oldu. Alex ve Luciano, sağlık kontrolleri nedeniyle, takımın sabah çalışmasına katılamadı. İki futbolcu bugünden itibaren çalışmalara başlayacak. Bu arada, hastanede ilgi odağı olan Alex ile bazı hasta yakınları hatıra fotoğrafı çektirdi.

05.07.2006


 

Anelka dün de idmana çıkmadı

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sakatlığının tedavisi için geçtiğimiz günlerde Fransa'ya giden Anelka'da, antrenmanda yer almadı.

Antrenör İrfan Saraloğlu yönetiminde, Samandıra tesislerinde yapılan antrenman 1 saat 40 dakika sürdü. Saha içinde koşuyla başlayan çalışmadan sonra, antrenmanı tesislerdeki salonda sürdüren sarı-lacivertliler, pas çalışmaları ve yarı sahada çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Kemal ve Selçuk çalışmalarını takımdan ayrı sürdürürken, vatandaşlık başvurusuyla ilgili işlemleri nedeniyle Aurelio antrenmana katılmadı.

Sakatlığının tedavisi için geçtiğimiz günlerde Fransa'ya giden Anelka'da, antrenmanda yer almadı. Önceki akşam İstanbul'a dönmesi beklenen Anelka, gelmediği için çalışmaya katılamadı. Fransız futbolcuyla ilgili açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Öte yandan Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, kendilerine ve Türk futboluna katkılarından dolayı, eski teknik direktörleri Christoph Daum'a teşekkür etti. Ümit, Daum'un geçen yıl işinin çok zor olduğunu da söyledi.

05.07.2006


 

G.Saray bugün Hollanda yolcusu

Galatasaray yeni sezon hazırlık kampı yapmak üzere bugün Hollanda'ya gidecek. ''Cim bom'', 10 gün sürecek yurt dışı kampı boyunca 3 karşılaşma oynayacak.

. Galatasaray, kamptaki ilk hazırlık maçında Hollanda'nın Tilburg kentindeki Willem 2 Stadında Germinal Beerschot Antwerpen takımıyla 8 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00'da karşı karşıya gelecek. ''Cim bom'', ikinci hazırlık maçını Belçika'nın Lier kentindeki Herman Vanderpoorten Stadında, K. Liers SK takımıyla 10 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'de oynayacak. Sarı-kırmızılılar, son maçını, Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan Koning Boudewijn Stadında FC Brussels takımıyla 14 Temmuz Cuma günü saat 20.30'da yapacak. Ülker yine sponsor oldu Galatasaray Ülker Grubu ile sponsorluk görüşmelerini nihayet sona erdirirken, futbol için Cola Turka, basketbol için de Cafe Crown ile anlaşıldı.

05.07.2006


 

Blatter: 3 sarıdan sonra kırmızı kart gösterilsin

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası gibi organizasyonlarda oyuncuları 2 sarı kart yerine 3 sarı kart gördüklerinde cezalandırmanın daha mantıklı olabileceğini söyledi.

FIFA'nın gazetecilerle yaptığı sohbete katılan Blatter, üst üste 2 maçta sarı kart gören futbolcunun ceza alması durumunun değiştirilerek bunun 3'e çıkarılabileceğini kaydetti. Blatter, ''Dünya Kupası gibi organizasyonlarda ilk tur maçları için 3,ikinci tur maçları için de yine 3 sarı kart uygulaması olabilir. Bu aslında iyi bir fikir ve bunu görüşeceğiz'' dedi. Blatter, halen geçerli olan kuralların bu kupanın tamamında uygulanacağını ifade etti.

05.07.2006


 

Juventus'un işi zor

İtalya'da son dönemde yaşanan en büyük futbol skandalında İtalyan savcı, skandalın merkezinde bulunan Juventus Kulübünün Serie C'ye düşürülmesini talep etti.

İtalyan savcı Stefano Palazzi, Juventus'un ligden düşürülmesinin yanı sıra son iki sezonda kazandığı şampiyonlukların elinden alınmasını da istedi. İtalya'da patlak veren şike ve hakem skandalının merkezinde bulunan ve futbol federasyonundan yetkililerle bazı maçlarda hakem ayarlaması yaptığı telefon konuşmalarıyla tespit edilen Juventus'un ligden düşürülüp düşürülmeyeceği mahkemenin vereceği kararla belli olacak. İtalyan savcı ayrıca, şike skandalına karışan AC Milan, Fiorentina ve Lazio'nun da bir alt lige Serie B'ye düşürülmesi isteğinde bulundu.

05.07.2006


 

Ribery: Huzur İslâm'da

Fransa Milli Takımı'nın en büyük kozu durumundaki Ribery, Paris Match dergisine saha içinde ve dışında gücünü İslam'dan aldığını açıkladı

Ribery aradığı huzuru İslam'da bulduğunu şöyle ifade etti: "Hep zorlu bir kariyerim oldu ve huzura ihtiyacım vardı. En sonunda İslam'ı buldum." Fransa'daki Müslüman cemiyetlerinden Shehada'nın Başkanı Steve Bradore de Müslüman Fransızların Franck Ribery'yle gurur duymaları gerektiğini belirterek, "Müthiş performansı ve alçakgönüllülüğüyle hepimiz için gurur kaynağı. Müslümanlar onu örnek almalı" dedi.

05.07.2006


 

R. Carlos millî takımı bıraktı

Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Fransa'ya yenilerek elenen Brezilya'da, tecrübeli futbolcu Roberto Carlos, milli takımı bıraktığını açıkladı.

33 yaşındaki Carlos, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, ''Benim için milli takım sona erdi. Son maçımdı'' dedi. Roberto Carlos, Fransa maçında Thery Henry'nin attığı golde hatalı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Brezilya Milli Takımı formasını 132 kez giyen ve toplam 10 gol atan tecrübeli defans oyuncusu, 2002 yılında Dünya Kupası'nı kazanan kadroda da yer almıştı. Bu arada, Brezilya'da Juninho Pernambucano da milli takımı bırakacağını duyurdu.

05.07.2006


 

Bursaspor Makedon Sumulikoski ile anlaştı

Süper Ligi'nin yeni ekibi Bursaspor'un, Makedon oyuncu Velice Sumulikoski ile anlaştığı bildirildi.

Basın sözcüsü Ahmet Genç, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Makedon orta saha oyuncusu Sumulikoski ile her konuda anlaştıklarını belirtti.

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004