Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Doğunun en büyük san’at kütüphanesi

Bayburt’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyünde kurulan Baksı Müzesi Halk Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi, Ekim ayında açılacak 17 bin kitaplık kütüphanesi ile Doğu’nun en büyük ‘Sanat Kütüphanesi’ne sahip olacak.



Dünya barışını gençler sağlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Glocal Form Gençlik parlamentosu toplantısında gençlere “veda sunuşu” yaparken, “Dünyanın dört bir yanından gelen gençler olarak gelecekte dünya barışını sağlayacak olan sizlersiniz” dedi.



Adana Arkeoloji Müzesi Beyaz Saray’a taşınıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yıkım kararı alınan Adana Arkeoloji Müzesi’nin, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Beyaz Saray Tesisleri’nin bulunduğu alanda yaptırılacak yeni binaya taşınacağı bildirildi.



“Gülmece treni” yola çıktı

Akşehir’de yarın düzenlenecek 47. Uluslararası Nasrettin Hoca Şenliğine katılmak isteyen bir grup, ‘’Gülmece’’ adı verilen trenle, Haydarpaşa Garı’ndan yola çıktı.



10 bin eserle kurulan ‘Köprü’

Makedonya’nın başşehri Üsküp’te, Köprü Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin girişimiyle Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan Şair Aşık Çelebi Kütüphanesi’nde 10 bin eser bulunuyor.



Ahmet Özhan konserine yoğun ilgi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi “Kültür ve Sanat Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlenen konserde tasavvuf müziğinin güçlü sesi Ahmet Özhan Erzurumlular’la buluştu.



Şam Kalesi müzeye dönüştürüldü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, müzeye dönüştürülen Şam Kalesi’nin açılışını yaptı. Suriye’de bulunan Şam Kalesi müzeye dönüştürüldü. Müzenin açılışını Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad gerçekleştirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004