Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mahalli: İsrail terörden besleniyor

Gazeteci Hüsnü Mahalli, İsrail’in yaptığı katliâmlarının yanına kâr kaldığını belirterek, “Her zaman kârlı çıkan İsrail, kaybeden de Filistin halkıdır. Onlara uygulanan terör, katliâmlar, özellikle Arap ülkelerinin başındaki birçoğu Amerikan işbirlikçisi yönetimlerin sessizliği, ilgisizliği ve İslâm âleminin vurdumduymazlığı sonucu tekrarlanacak. İsrail bu terör politikalarından vazgeçmeyecektir” dedi.


Memurlar affediliyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayladığı 5525 sayılı “Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Kanun”, R

ÖSS silbaştan

YÖK’ün hazırladığı Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi başlıklı raporda, “Ortaöğretimi bitirme sınavı” konulması teklif edilerek, bu sınavın ortaöğre


  Türkiye devrede

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin, kendisine yönelik talepler doğrultusunda, Filistin ile İsrail arasındaki gerginliğin daha da tırmanmasını önlemeye katkı sağlamak istediğini belirterek, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu’nun, özel temsilci olarak Şam’a gönderildiğini belirtti.


  Türk-İş’ten Filistin halkına destek

Türk-İş Yönetim Kurulu, ‘’İsrail’in Filistin halkı üzerinde uyguladığı baskı ve şiddeti kınadığını’’ bildirdi.


  Baykal’dan Erdoğan’a gözdağı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “erken seçime gitmemesinin altında Cumhurbaşkanlığı arzusunun yattığını’’ savundu. “Cumhurbaşkanlığına şaibeli bir ismin yakışmayacağını’’ ifade eden Baykal, Cumhurbaşkanının dokunulmazlığıyla ilgili konuların net olmadığına dikkati çekti.


  Chomsky’e Türklüğü aşağılamak suçlaması

Aram Yayınevi tarafından yayınlanan, ABD’li ünlü filozof ve dilbilimci Noam Chomsky ve Edward S. Herman’ın “Kitle Medyasının Ekonomi Politiği: Rızanın İmalatı” adlı kitabında yer alan bazı ifadelerden dolayı, yayınevinin yetkilisi ile kitabı yayına hazırlayan 2 kişi hakkında “Türklüğü, Cumhuriyeti ve TBMM’yi alenen aşağılama” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettikleri gerekçesiyle iddianame düzenlendi.


  Sel sularında hastalık uyarısı

Doğu Karadeniz ve yöresinde özellikle Giresun’da büyük bir yıkıma sebep olan sel felâketinin ardından bu kez de sağlık sorunu başgösterdi.


  Atalay: Özgürlükleri genişletmek genel politikamız

Devlet Bakanı Beşir Atalay, özgürlükler, demokratikleşme, insan hak ve hürriyetleri konusunda hükümetin ileri adımlar attığını ifade ederek, ‘’Hükümetimizin politikası genel olarak özgürlükleri genişletme, toplumumuzda rahatlamanın olması, hiçbir kesimin bu konularda kendisini kısıtlanmış hissetmemesi... Buna özen gösteriyoruz’’ dedi.


  Savcı Kaçan’ın görevden alınması istendi

Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan adlî yargı kararname taslağıyla bin 600 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesi öngörülüyor.


  DYP’li kadınlardan maaş protestosu

DYP İzmir İl Kadın Kolları, emekli maaşlarına uygulanan zamları, gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.


  Kartal'da AKP’ye bomba

Kartal AKP İlçe Başkanlığının bulunduğu binada patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan ve can kaybı olmadığı bildirildi.


  Hakkarili doktor bekliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari’ye, 19 doktor atandığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Etemoğlu, 30 Haziranda yapılan ‘’Devlet Yükümlülüğü Kurası’’ sonucunda Hakkari’ye çeşitli branşlardan 15 uzman hekim ile 4 pratisyen hekimin atandığını söyledi.


  Töre cinayeti genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk ve kadınlara yönelik şiddet hareketleriyle töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için alınacak tedbirler hakkında genelge yayımladı.


  İHH’dan, Darfur’da 379 katarakt ameliyatı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’ın Darfur bölgesinde 379 katarakt hastasının ameliyatlarını gerçekleştirdi. Afrika Yardım Kampanyası kapsamında bölgede faaliyet gösteren İnsani Yardım Vakfı, Mayıs ayı başında Sudan’da yaptığı yardım faaliyetleri esnasında tespit ettiği katarakt hastalarının ameliyat olmalarını sağladı


  Sıcak en çok kalp hastalarını, bebekleri ve yaşlıları vuruyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kendini iyiden iyiye hissettiren sıcaklar ve nem, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.


  Bağcılar’da 3003 çocuk sünnet oldu

Bağcılar Belediyesi’nin 14 yıl önce başlattığı geleneksel sünnet kampanyasında, bu güne kadar toplam 38 bin çocuk sünnet ettirildi.


  Sigara kullanma yaşı 12’nin altına indi

Sigara bağımlısı çocukların yaşının giderek düştüğü belirtildi. Bağımlılıktan korunma çalışmalarının daha ilkokul çağında başlaması gerektiğini bildiren uzmanlar, çocukların 13-14 yaşlarından itibaren arkadaş çevresinin etkisi altına girdiklerini ve onlara yaklaşmanın gittikçe zorlaştığını belirtiyor.


  Aşırı güneş, benlerde cilt kanserini tetikliyor

Aşırı derecede güneşe maruz kalınması benlerin yapılarını bozarken sayıca artmalarına sebep oluyor. Böylece cilt kanseri riski ortaya çıkıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004