Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP’den ABD’ye “vizyon” mesajları

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’de Amerikan karşıtlığı bulunduğuna inanmadığını, ancak politikaları tenkit eden, benimsemeyenlerin her yerde bulunduğunu söyledi. Gül, bu konunun sadece hükümetin değil, basının ve aydınların da konusu olduğunu, özellikle “büyük basının” bu konuya daha çok önem vermesi gerektiğini savundu.


Millî güvenlik konsepti

Mazlum-Der tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Gazeteci Aydın Çubukçu, “Her iki olay da aynı suç merkezinde planlanmış ve uygulanmıştır. Aradan g

Ağar: İktidar, 2001 krizi ile milleti korkutuyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ”İktidar, ekonomideki zulüm politikalarını kabul ettirmek için ikide bir 2001 krizini ileri sürüyor, milleti yeni krizl


  Köhler: Türkiye, Avrupa için önemli

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Türkiye’nin Avrupa için önemli bir ortak olduğunu söyledi. Köhler,"Türkiye’deki gelişmenin ve müzakerelerin nereye varacağını göreceğiz. Ancak siyasi tartışmalarda, Türklerin kendilerini ihmal edilmiş hissine kapılmamalarına dikkat etmeliyiz" dedi.


  Erdoğan: Önce izolasyonlar kalksın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC üzerindeki izolasyonlar kalkmadan Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimine liman ve havaalanlarını açma konusunda hiçbir adım atmayacağını söyledi.


  Filistin’in ihtiyacı politik destek

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, ‘’Filistin halkının ihtiyacı, gerçek politik bir destek’’ dedi.


  Gönül: Hamas’a ‘yabancı heyet uygulaması’ yapıldı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara’ya gelen Hamas heyetinin iaşe-ibate masrafları konusunda diğer yabancı heyetlere yönelik uygulama paralelinde hareket edildiğini bildirdi.


  Çiçek: ABD ile benzer vizyonlara sahibiz

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ABD ve Türkiye’nin bölgesel ve küresel konularda benzer vizyonlara sahip olduğunu belirtti.


  “İsrail’i tel'in, Filistin’e destek”

Saadet Partisi tarafından ‘’Zulme Seyirci Kalma’’ sloganıyla düzenlenen ‘’İsrail’i Tel’in Filistin’e Destek’’ mitingi, 9 Temmuz Pazar günü Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


  Sezer TMK’yı veto etsin

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, meclisten geçen Terörle Mücadele Kanunu’nu (TMK) Cumhurbaşkanı’ndan veto etmesini istedi.


  Baykal’dan dış politika eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bu hükümetin dış politika ilişkilerini kurumsal bir çerçevede götürmekten sık sık uzak durduğunu, kaçındığını çok iyi biliyoruz” dedi.


  5 kanun yürürlükte

Çeşitli alanlarda düzenleme yapan 5 yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Açık liseye bir engel daha

Danıştay 8. Dairesi, Millî Eğitim Bakanlığının Açıköğretim Lisesine yapılan yeni kayıtlara ilişkin 1 Mart 2006 tarihli işleminin yürütmesini durdurdu.


  Ankara Konya yakınlaşıyor

Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi’nin temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla 8 Temmuzda Konya’da atılacak.


  Zebari, Irak’ın İstanbul Başkonsolosluğunu açtı

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak’ın İstanbul Başkonsolosluğunun Yeniköy’deki yeni binasının açılışını yaptı.


  26 müdürün görev yeri değiştirildi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 26 il milli eğitim müdürünün görev yerlerinin değiştirildiğini bildirdi.


  Engellilere karne hediyesi

Bağcılar Belediyesi Başak Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği yıl sonu faaliyetlerinde yirmi bir anaokulu öğrencisi karnelerini aldı.


  Şaphane’de kiraz ve vişne festivali

Her yıl geleneksel olarak yapılan Şaphane Kiraz – Vişne Kültür festivali Şaphane meydanında yapıldı.


  ‘Din dersi mecburi olmasın’ demek cahilliği savunmaktır

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, zorunlu din derslerinin, insan haklarına aykırı olduğu iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Kişisel görüşüm; bu ders mecburi olmasın demek, din konusundaki cahilliği savunmaktır’’ dedi.


  Tatilde bilgisayar öğreniyorlar

Nevşehir’de öğrenciler uzun yaz tatilini bilgisayar öğrenerek değerlendiriyorlar. Kendi alanında Türkiye’nin en büyük bilgisayar eğitim merkezlerinden biri olan Nevşehir Belediyesi Bilgisayar Eğitim Merkezi’ndeki bilgisayar eğitimine 300’ü aşkın öğrenci katılıyor.


  Saç boyası lenforma kanseri riskini arttırıyor

Saç boyalarının, lenfoma kanseri riskini artırabildiği, kapsamlı bir araştırmada daha saptandı. Barcelona’daki Katalan Onkoloji Enstitüsü’nden Dr. Silvia de Sanjose ile meslektaşlarının araştırmasında, ‘’başta saç renklendiricileri 1980’den önce kullanmaya başlayan kadınlar arasında olmak üzere, saç boyalarının lenfoma riskini artırdığı’’ belirtildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004