Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Açık liseye bir engel daha

Danıştay 8. Dairesi, Millî Eğitim Bakanlığının Açıköğretim Lisesine yapılan yeni kayıtlara ilişkin 1 Mart 2006 tarihli işleminin yürütmesini durdurdu.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığının Açıköğretim Lisesine yeni kayıtlara ilişkin 1 Mart 2006 tarihli işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dâvâ açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, daha önce söz konusu işlemin yürütmesini MEB’den savunma alınıp yeniden bir karar verinceye kadar durdurmuştu. Alınan bilgiye göre, Danıştay 8. Dairesi, MEB’den savunma geldikten sonra yürütmenin durdurulması istemini yeniden görüştü.

8. Daire, MEB’in işleminin yürütmesini oybirliği ile durdurdu. Dairenin gerekçeli kararında, Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesinin 8. Daire tarafından 7 Şubat 2006’da durdurulduğu hatırlatıldı. Kararda, dâvâ konusu işlemin, ‘’Yürütmenin durdurulması kararının MEB’e tebliğ edildiği tarihe kadar bu yönetmelikte yer alan kurallar uyarınca Açıköğretim Lisesine kayıt yaptırmış olanların kazanılmış haklarının bulunduğu, bu nedenle korunması gerektiği ve bunların ÖSS’ye başvurabileceğine ilişkin olarak tesis edildiği’’ kaydedildi. ‘’Yürütmenin durdurulması kararının hukuki gereklerine uygun bir işlem tesis edilmesi Anayasal ve yasal zorunluluktur’’ denilen kararda, iptal dâvâlarının özelliği gereği, dâvâ konusu idari işlemin tesis edildiği tarihten geçerli olmak üzere hukuksal varlığına son vermek olduğu hatırlatıldı.

Kararda, şöyle denildi: ‘’Dâvâ konusu işlemle kazanılmış hakka dönüştüğü kabul edilen bireysel işlemler, dayanağı yönetmelik maddelerine yönelik verilen karar nedeniyle hukuki geçerliliklerini yitirmişlerdir. Bu haliyle hukuk düzeni tarafından korunabilecek bir hakkın varlığından söz etme olanağı bulunmamaktadır. Düzenleyici işleme (Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği) yönelik olarak verilen karar bu işlemin yayımı tarihinden itibaren hüküm ifade edeceğinden, bu tarih itibarıyla kazanılmış hak yaratacak bir işlemin varlığından söz edilmeyeceği gibi böyle bir işlem hukuken kabul edilebilir de değildir. Kaldı ki Dairemizin anılan kararının, Açıköğretim Lisesine kabul, kayıt, devam ve mezuniyete ilişkin kuralları da kapsadığı dikkate alındığında bu kişilerin okula kayıt yaptırmış olsalar bile öğrenime devam etmelerine hukuken olanak bulunmamaktadır.’’

/ ANKARA

06.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP’den ABD’ye “vizyon” mesajları

  Millî güvenlik konsepti

  Ağar: İktidar, 2001 krizi ile milleti korkutuyor

  Vanhanen: Yeni üyelere kapıyı açık tutalım

  Köhler: Türkiye, Avrupa için önemli

  Erdoğan: Önce izolasyonlar kalksın

  Filistin’in ihtiyacı politik destek

  Gönül: Hamas’a ‘yabancı heyet uygulaması’ yapıldı

  Çiçek: ABD ile benzer vizyonlara sahibiz

  “İsrail’i tel'in, Filistin’e destek”

  Sezer TMK’yı veto etsin

  Baykal’dan dış politika eleştirisi

  5 kanun yürürlükte

  Açık liseye bir engel daha

  Ankara Konya yakınlaşıyor

  Zebari, Irak’ın İstanbul Başkonsolosluğunu açtı

  26 müdürün görev yeri değiştirildi

  Engellilere karne hediyesi

  Şaphane’de kiraz ve vişne festivali

  ‘Din dersi mecburi olmasın’ demek cahilliği savunmaktır

  Tatilde bilgisayar öğreniyorlar

  Saç boyası lenforma kanseri riskini arttırıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004