Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe Zico'ya teslim

Brezilya'nın efsane futbolcusu "Beyaz Pele" olarak anılan Arthur Antonios Coimbra Zico ile Fenerbahçe arasında 2 yıllık anlaşma sağlandığı, Zico'nun Fenerbahçe'nin Samandııra Tesisleri'nde İnegölspor ile Cuma günü oynayacağı hazırlık maçını izleyeceği kaydedildi. Moraci Santanna ve Edu'nun, Zico'nun ekibinde yeraldığı bildirildi.

80'LERE DAMGASINI VURDU

Fenerbahçe Kulübü'nden yeni teknik direktör Zico ile ilgili şu bilgiler verildi: "Arthur Antunes Coimbra Zico, 3 Mart 1953'de doğdu. Brezilya'nın yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri olarak bilinen Zico 80'lerde dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak ön plana çıktı. Japonya Milli Takımı'ndaki görevinden kısa süre önce ayrılan Zico, bir süredir Daum'dan boşalan koltuğu doldurmak için arayışlarda bulunan Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu.

EN İYİ 125 LİSTESİNDE

Pele tarafından Mart 2004'de "Dünya'nın Yaşayan En İyi 125 Futbolcusu" listesinde alınan Zico 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupası finallerinde Brezilya Milli Takımı'nın formasını taşıdı. 88 kez Brezilya formasi giyen Zico 66 gol kaydetti ve dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilmesine rağmen hiç Dünya Kupası göremedi.

3 DÜNYA KUPASINDA OYNADI

Zico oyuncu olarak dünya futbol sahnesinde önemli başarılar kazandıktan sonra Japonya'yı 3. kez Dünya Kupası finallerine götürerek çalıştırıcı olarak da kendini ispatladı. Daha önce 3 Dünya Kupası gören ve 88 kez milli olup 66 gol kaydeden oyuncu, Güney Amerika'da yılın futbolcusu ödülünü 3 kez kazanırken, 3 ayrı kıtada top oynadı.

JAPONYA'DA BAŞARILI OLDU

Bu kıtalardan 3.'sü Asya oldu ve Zico futbol kariyerine Japonya'da son verdi. Kariyerine futbolcu olarak Japonya'da son veren Zico teknik direktör olarak Kashima Antlers ve daha sonra Japonya Milli takımında başarılarla dolu bir kariyer yaptı. Zico 2002 yılında Philip Troussier'nin yerine Japonya Milli Takımı'nın başına geçti ve takım 2004'te Çin'i 3-1 mağlup ederek Asya Kupası'nda zafere ulaştı.

06.07.2006


 

Taraftardan Zico'ya tam destek geldi

Fenerbahçe'de, Christoph Daum'un yerine teknik direktörlüğe getirilen ''Zico'' lakaplı Brezilyalı teknik adam Arthur Antunes Coimbra'ya sarı-lacivertli taraftarlardan destek geldi.

''www.antu.com'' adlı internet sitesinde ortak görüşlerini bir bildiri halinde yayınlayan sarı-lacivertli taraftarlar, kulüp yönetim kurulunun 100. yılda takımın başına getirmeyi uygun gördüğü Zico'ya tam destek verme kararı aldı. Taraftarların bildirisinde özetle şu ifadelere yer verildi:

EFSANE OLURSUN..

''Taraftarlarımızın bir bölümünün Zico konusunda endişeleri var. Her şeyi serbestçe tartışabilmeliyiz ama 'hep destek tam destek' felsefesinin içinde kalarak. Taraftarlar olarak, kim olursa olsun yönetimimizi ve teknik direktörlerimizi sununa kadar desteklememiz gerektiğini biliyoruz. Bunun örneklerini defalarca gösterdik. Bu desteği 100. yılımızda Zico'ya da göstermememiz için hiçbir sebep yok. Efsane futbolcuydun, sana 'Beyaz Pele' dediler. Umarız Fenerbahçemize kattıklarınla bizim de gönlümüzde efsane olursun Arthur Antonios Coimbra Zico... Her zaman her yerde destekçin olacağız.''

06.07.2006


 

Rüştü 1 yıllık sözleşmeye imza attı

Fenerbahçe Kulübü, son 2 sezondur takımda kiralık olarak forma giydirdiği milli kaleci Rüştü Rençber ile1 yıllık sözleşme imzaladı.

İspanya'nın FC Barcelona takımından bonservisini alan Rüştü, dün Fenerbahçe Kulübüyle 1 yıllık mukavele yaptı. Milli kaleci törende yaptığı açıklamada, uzun yıllar hizmet ettiği Fenerbahçe camiasına geri döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kuruluna ve başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını belirten Rüştü, ''Bu sözleşme süresini sen mi istedin?'' şeklindeki soruya, ''Öyle uygun görüldü, öyle karar verdik'' biçiminde yanıt verdi. Fenerbahçe'ye 12 yıl hizmet ettiğini dile getiren Rüştü, ''Bu imza kağıtta 1 yıllık. Sonuçta ben Fenerbahçe'ye 12 yıl hizmet ettim. Burada da kalmak istiyorum'' diye konuştu. Rüştü, 100. yılda yeni teknik direktör Zico ile büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

06.07.2006


 

İtalya meydanlara döküldü

İtalya Milli Takımının Almanya'yı 2-0 mağlup ederek finale yükselmesi, ülkeyi sevince boğdu. Uzatmalarda Grosso ve Del Piero'nun ağları havalandırmalarıyla gelen galibiyet sonrasında, İtalya'da halk kendini sokağa atarak meydanlara doluştu.

Ülkede tam bir şenlik havası yaşanırken, Marcello Lippi tarafından çalıştırılan Gökmavililerin bu başarısı Çizme'deki tüm gazeteler tarafından manşete çekildi.

La Gazzetta dello Sport, yaşanan coşkuyu, ''Uçuyor, İtalya uçuyor'' manşetiyle özetledi. Spot cümlelerinde ise, ''Grosso-Del Piero: Gökmavililer finalde. Meydanlar çılgına döndü. Uzatmalarda, tıpkı 36 yıl önceki gibi her şey değişiverdi'' denildi. Corriere dello Sport gazetesi, manşetinde Gökmavili oyunculara seslenerek, ''Sizi seviyoruz'' dedi. Manşetin alt başlığında da, ''Gökmavili aslanlar Dünya Kupası'nda finalde. Uzatmalarda Grosso ve Del Piero'nun golleriyle (2-0) Almanya yere serildi'' ifadelerine yer verildi.

Gökmavililerin Almanya karşısında elde ettikleri zafer, günlük haber gazetelerinde de manşetten verildi. Ülkenin en önemli haber gazetesi Corriere dello Sport, ''İki büyük gol ve İtalya finale yükseldi'' diye manşet attı. Spor cümlelerinde de ''Almanya uzatmalarda yenilmesiyle tarihe geçecek bir maç oldu. Grosso ve Del Piero'dan son dakikalarda gol. Almanlar gözyaşına boğulurken, Gökmavililerse tüm kentlerde coştu'' denildi.

İtalya Milli Takımı Lippi'nin dünkü zafer sonrasında basın toplasında söyledikleri de basında geniş yer buldu. Lippi, ekibinden memnuniyetini dile getirirken, şöyle konuştu: ''Bu çocuklar gerçekten çok özel oyuncular. Her biri harika. Bütün ülke, bizlerle düş kurmakta. Bu çocuklar bizim muhayyilemizin de ötesine geçiyorlar. Soğuk kanlı bir tavırla, inanılmaz bir tavır sergilediler. Bana gelince. Ben, yüzde 200'lük bir gurur yaşıyorum''.

06.07.2006


 

Bobo'ya yılda 600 bin dolar

Beşiktaş, siyah-beyazlı takımda geçen sezon kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Deyvison Rogerio Da Silva'nın (Bobo) bonservisinin alındığını ve 4 yıllık sözleşme imzalandığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Borsa'ya yapılan açıklamada, ''Şirketimiz, SC Corinthians Paulista'nın futbolcusu Deyvison Rogerio Da Silva (Bobo) ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Sözleşme karşılığında kulübüne bonservis bedeli olarak 2milyon avro, futbolcuya ise yıllık 600 bin ABD doları ödenecektir'' denildi.

06.07.2006


 

Albayrak: Chelsea Stepanov'u istedi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, gelecek 5 yılın takımını oluşturduklarını söyledi. Albayrak, ''Devre arasında 9 futbolcuyu kadromuza kattık. Bu sezon öncesi de 4 oyuncu aldık. Mali noktayı da göz önünde bulundurduğumuzda iyi bir iskelet kadro oluşturduk'' dedi

Albayrak, Milan Stepanov için İngiltere'nin Chelsea Kulübünden kendilerine teklif geldiğini söyledi. Sırp oyuncuyu bir takıma vermeyi düşünmediklerini ifade eden Albayrak, ''Stepanov genç bir oyuncu ve Trabzonspor'a fayda sağlamayı sürdürecek. Bu oyuncuyu vermek gibi bir düşüncemiz yok. Trabzonspor olarak elimizdeki kadrodan oyuncu vermek değil, takviyelerle iddialı konumumuzu sürdürmek istiyoruz'' diye konuştu.

06.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004