Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Rahşan Ecevit’in fikirleri

Ertuğrul Özkök dün Hürriyet’te Rahşan Ecevit ile bir sohbetini aktardı. Rahşan Hanım’a göre Türkiye’nin her tarafı yabancılar, düşmanlar, Yahudiler, İngiliz şirketleri vs. tarafından satın alınıyormuş! Bunları ciddi ciddi anlatmış...

Böylece Türkiye’nin nasıl bölünüp parçalanacağı ve son Türk devletine nasıl son verileceğine ilişkin dehşet teorilerine bir de Rahşan Hanım katkıda bulunmuş oluyor.

Bu yazıyı okuduktan sonra bir an düşününce Rahşan Hanım’ın “görüşleri” ve “siyasi faaliyetleri”ni haber yapar ve yorumlarken harcanan zaman, mürekkep ve kağıt için üzülmemek elde değil.

* Rahşan Hanım’ın faaliyetlerinin ilgi ve haber konusu olması yine Rahşan Hanım’a yapılmış büyük bir kötülüktür.

Bu insani sorunu fark etmeyen ya da fark etmemiş gibi yapıp Rahşan Hanım’ı yollara sürenler bir insanlık suçu işlemişlerdir.

Bu olay aynı zamanda Ankara’daki sistemin nasıl işlediğini, Ankara’da nasıl zaman geçirildiğini, boş işlerin nasıl önemli gibi sunulduğunu da gösteriyor.

***

Ankara’da bir “cephe” lafı ortaya atılmış, Rahşan Hanım hemen harekete geçmiş, temaslar yapmaya girişmiştir. Bunların herhangi bir anlamı olmadığını görmek için Ankara’da yaşamamak yeterli. Ama Ankara bu faaliyetleri ciddiye aldı, bu faaliyetler üzerine konuştu, bizi de konuşturdu.

Siyaset Ankara’daki bir grup insanın, kendi aralarında oynadıkları bir tür iktidar paylaşımı oyunu haline getirilmiştir. Rahşan Hanım olayı da bu anlamsız durumu çok açık bir şekilde gösteriyor.

Gerçek anlamda siyaset üretemeyen, temel sorunlara çözüm üretemeyen bir siyasi yapının ne hallerde olduğu Rahşan Hanım olayıyla dramatik bir şekilde ortaya dökülmüş oluyor.

Durum Rahşan Hanım açısından dramatiktir, Ankara’daki siyaset mantığı açısından dramatiktir ve tabii ki Türkiye’ye verdiği ağır zararla dramatiktir.

Ecevitler’in halen bir siyasi partinin “fiili sahibi” olmaları da olayın bir başka dramatik, aynı zamanda da komik yanıdır.

Ankara kendi kendine bir “başka” hayat yaşıyor, “başka” konular buluyor, bunlarla uğraşıp zaman geçiriyor ve de Türkiye’ye çok değerli zamanları kaybettirmeye devam ediyor. Rahşan Hanım, son siyasi faaliyeti olarak bunu herkese gösterdi.

Vatan, 7 Temmuz 2006

Okay GÖNENSİN

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çankaya gündemi

  Hukuk dersi

  Davutoğlu kızgın: Benim de sabrım var

  Rahşan Ecevit’in fikirleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004