Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Farklılığın erişim noktalarını bulmak

Afyon'dan Görkem Atasever soruyor

Kariyer yapacağım mesleğimi nasıl belirlemeliyim, yol gösterebilir misiniz?

Kariyer yolculuğu, kendini tanıma ile başlar. Kendini tanımlama, beraberinde önceliklerini belirleme kapısını aralar. Bize ait bir farkın erişim noktalarını bulmak, kendimizi iyi hissedeceğimiz bir başlangıcın planını yapmak, kısa metrajlı ve etkiye açık başarı denemelerinden daha anlamlıdır.

Her gemi kılavuz kaptan ister. Her yol, haritalanmıştır. Yol, haritasına göre gidilir. Her pusula, yön belirler. Bizim hangi yöne gitmek istediğimizi ona göre seçeriz.

Kariyer yolculuğu, bir farklılık belirlemesidir. Kendimize ait bir tanım getirme ve en başarılı olacağımıza inandığımız, bizi mutlu edecek bir alan seçme sürecidir.

Geçim endeksli seçimler, bizi mutlu etmediği gibi, zamanla başka geçim fırsatlarından dolayı ikilemlerimizi arttırır ve hırslarımızın kontrol edilemez noktalarına bizi çeker.

Meslek seçiminde, sağlıklı bir tercihle diplomamızı belirlemişsek, yolumuza devam ederiz. Diploma tercihi, zorunluluklardan ve Türkiye'deki sınav sisteminin kaygan yapısından kaynaklanan bir kazanma planının sonucu ise, diploma sonrası yeniden geçimle beraber seçim alanımızı gözden geçirebiliriz.

Bizi en çok mutlu eden, yeteneklerimizle bütünleşen ve gerçek arzularımızın kendini yaşadığı bir alan seçim hakkı, diplomadan önce netleşmelidir. Gerektiğinde diploma sonrası fark ettiğimiz yeni açılımlar ve kendimizi okuduğumuzda duyarlılıklarımıza daha çok hitap eden alanlara da yönelebiliriz.

Yönelmenin ana akslarını öncelikle doğru belirleyip, bunu arazide uygulanabilir netliğe kavuşturmak gerekir. Diğer değişkenlikler, bu yörüngenin içinde bağımsızlığını korumalıdır.

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Bir tevazu kahramanı

  Çocuklar için zaman yönetimi

  Farklılığın erişim noktalarını bulmak

  Kişisel gelişimde Kaizen modeli

  Yaz okulu programları devam ediyor

  HAFTANIN HİKÂYESİ

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004