Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Dalga’ maaşları vurdu

Türk Eğitim-Sen’in araştırmasına göre, son 1 yılda memur maaşları dolar ve avro karşısında yüzde 9 ila 20 oranları arasında değer kaybetti. Araştırmaya göre, memur maaşları 2005 yılı Haziran ayı ile 2006 yılı Haziran ayı arasındaki 1 yılda YTL düzeyinde artış göstermesine rağmen, dolar ve avro karşısında geriledi.

Buna göre, müsteşar ve genel müdür maaşı dolar bazında yüzde 17, avro bazında yüzde 20, en yüksek derecedeki profesör maaşı dolar bazında yüzde 16, avro bazında yüzde 19, hizmetli maaşı dolar bazında yüzde 9, avro bazında yüzde 12, 9/1 derecedeki öğretmenin maaşı dolar bazında yüzde 11, avro bazında yüzde 14 oranında azaldı. Öte yandan, benzin fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle bir otomobil deposunu doldurmanın maliyeti bir yılda yüzde 61 oranında arttı.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dolar ve avronun tavan yapması ve enflasyonun iki haneli rakamlara ulaşmasıyla memur maaşlarının büyük oranda değer kaybettiğini söyledi.

Kamu-Sen: 6 aylık enflasyon, zammı alıp götürdü

Türkiye Kamu-Sen, yılın ilk 6 ayında yaşanan enflasyonun, hükümetin, memurlara bütün bir yıl için verdiği maaş (yüzde 2.5 artı 2.5) artışını götürdüğünü ifade ederek, memurların, toplu görüşmelere alacaklı olarak oturacağını savundu. Türkiye Kamu-Sen’den yapılan açıklamada, enflasyon hedefinin yüzde 5 olarak belirlenerek memur, işçi, emekli ve asgarî ücretlilere bu doğrultuda zam yapıldığı ancak, henüz yılın ilk yarısında enflasyonda tüm hesapların şaştığı ve yıllık hedeflerin aşıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Haziran ayı rakamlarına göre yıllık TÜFE’nin yüzde 10.12 gibi hedeflerin çok üzerinde gerçekleşmesine karşın, son 1 yılda benzin ve fuel oil fiyatlarının ortalama yüzde 27, kiraların yüzde 22, et fiyatlarının yüzde 12, taze sebze fiyatlarının yüzde 28, ısınma giderlerinin yüzde 13, doğalgaz fiyatının yüzde 21, tüp fiyatlarının ise yüzde 19 oranında arttığı belirtildi.

/ ANKARA

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Dalga’ maaşları vurdu

  Konut sektörü zorda

  Esnaf ekonomi için karamsar

  Kayıtdışı, Türkiye’yi engelliyor

  Petrol devinden Türkiye’ye rafineri

  Fındık zirvesi Pazartesi toplanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004