Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kayıtdışı, Türkiye’yi engelliyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Bülent Pirler, kayıtdışı sektör ile büyümenin gerçekleşmeyeceğini görmek gerektiğini belirterek, ‘’Kayıtdışı, Türkiye’yi engeller hale geldi’’ dedi.

Pirler, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile düzenlediği sohbet toplantısında, Türkiye’deki ücret sisteminin ülkeden yabancı ve yerli sermayenin kaçışına neden olduğunu savunarak, ‘’Bu ücret sistemi ile Türkiye’nin rekabet şansı kalmıyor’’ dedi. Yükselen maliyetlerin kayıtdışı ekonomiyi artırdığını söyleyen Pirler, sosyal açıdan Türkiye’nin rekabet ettiği, Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkeler ile bazı AB ülkelerinden bile ileride olduğunu anlattı. ‘’Ücretler üzerindeki yükler ile bizzat kendimizin rekabet gücünü azaltıyoruz’’ diyen TİSK Genel Sekreteri, bu ülkelerde, Türkiye’de orta halli ücret alan bir kişinin gelir vergisi rakamına eşit rakamda işçi alıştırıldığını kaydetti.

Bunun sonucunda Türkiye’nin bu ülkelerle rekabet edemediğini ifade eden Pirler, ‘’Bu ülkeler Türkiye’ye karşı sosyal damping yapıyor. Türkiye’nin buna hızlı çözüm bulması gerekiyor’’ dedi.

/ ANKARA

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Dalga’ maaşları vurdu

  Konut sektörü zorda

  Esnaf ekonomi için karamsar

  Kayıtdışı, Türkiye’yi engelliyor

  Petrol devinden Türkiye’ye rafineri

  Fındık zirvesi Pazartesi toplanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004