Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf ekonomi için karamsar

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) başkentin en işlek ticaret ve alışveriş merkezlerinde yaptırdığı ankete göre, her 100 kişiden 38’i ekonominin geleceğinden umutsuz.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘’Çarşının Nabzı-1 Ekonomik Görünüm’’ başlıklı ankete, ticaretin yoğun olduğu cadde ve iş merkezlerinde faaliyet gösteren 1056 tüccar ve esnaf katıldı. Açıklamaya göre, ankete katılanların yüzde 28’i, ‘’Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin umutlarınız ne yönde?’’ sorusuna, ‘’kötü olacağını düşünüyorum’’, yüzde 10’u ise ‘’çok kötü olacağını düşünüyorum’’ cevabını verdi.

ATO anketine katılan her 3 kişiden 2’si uygulanmakta olan ekonomik programı başarısız buluyor. Programı başarılı bulanların oranı ise yüzde 34. Ekonomik programı başarısız bulanların yüzde 42’si, en başarısız alan olarak ‘’işsizliğin azalmaması’’nı gösteriyor. En başarısız ikinci kısım yüzde 25 ile ‘’iç ve dış borçların artması’’ olarak ifade ediliyor. Katılımcıların yüzde 17’si ‘’cari açığın artması’’nı başarısızlık olarak değerlendirirken, yüzde 16’sı enflasyondaki düşüşü yeterli bulmuyor.

Açıklamaya göre, ankete katılan her 3 kişiden 2’si hükümetin ekonomik ve sosyal sorunları çözdüğüne inanmıyor. Ankete katılan 1056 kişinin yüzde 51’inin aylık hane geliri ise, aylık hane harcamasını karşılamıyor. Ankete katılanlara göre, 2006 yılının en büyük sorunları sırasıyla; işsizlik, döviz kuru dengesizliği ve cari açık. Ankete katılanların yüzde 80’i büyümenin işlerinde bir fark oluşturmadığını belirtirken, büyümenin işlerine olumlu yansıdığını ifade edenlerin oranı yüzde 20.

/ ANKARA

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Dalga’ maaşları vurdu

  Konut sektörü zorda

  Esnaf ekonomi için karamsar

  Kayıtdışı, Türkiye’yi engelliyor

  Petrol devinden Türkiye’ye rafineri

  Fındık zirvesi Pazartesi toplanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004