Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Konut sektörü zorda

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı ve Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Babacan, dövizdeki dalgalanmadan dolayı inşaat malzemelerinin aşırı zamlanmasıyla ortaya çıkan fiyat farkının ödenmemesi durumunda, özellikle kaba inşaatı devam eden konutların tamamlanmasının hayal olacağını söyledi.

Babacan, dövizdeki hızlı artışın ve piyasalardaki dalgalanmanın inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Bu dönemde kamuya iş yapan müteahhitler çok zor durumda kaldı. Özellikle demir, çimento ve akaryakıta gelen aşırı zamlar müteahhitleri bitirme noktasına getirdi. Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) iş yapan müteahhitler bundan daha fazla etkilendi. Şimdi müteahhitler konutları bitirememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı” dedi.

Dalgalanmanın ve fiyat artışının olağanüstü bir durum olduğuna dikkat çeken Babacan, fiyat farklarının ödenerek müteahhitlerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Devletin bu farkı ödememesi durumda konutların yarım kalacağını belirten Babacan, “Fiyat farkı ödenmez ise özellikle kaba inşaatı devam eden konutların bitmesi tamamen hayal olur. Fiyat farkı bütün müteahhitlere ödenmeli. Yoksa büyük bir ayrım ortaya çıkar. Bu farkın ödenmemesi durumunda TOKİ ile birlikte konut sahibi olacak dar gelirli vatandaşların hayalleri suya düşebilir. Bu durum herkese zarar verir. Bir an önce soruna çözüm üretilmeli” diye konuştu.

/ ADANA

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Dalga’ maaşları vurdu

  Konut sektörü zorda

  Esnaf ekonomi için karamsar

  Kayıtdışı, Türkiye’yi engelliyor

  Petrol devinden Türkiye’ye rafineri

  Fındık zirvesi Pazartesi toplanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004